Κοινός φάκελος μεταξύ HTPC και κανονικού PC! ΠΩΣ???

Διονύσης1

AVClub Addicted Member
5 January 2007
1,568
Κέρκυρα
Χαιρετώ και πάλι το φόρουμ! -bye-

Δεν ξέρω αν είναι εδώ η πιο κατάλληλη θέση γι αυτό το θέμα, αλλά αν κρίνετε απαραίτητο ας μεταφερθεί σε άλλο τόπικ....

Καταρχήν, σήμερα μόλις μου ήρθε το HTPC μου και είμαι πολύ χαρούμενος! :BDGBGDB55: :BDGBGDB55: :BDGBGDB55:
Θα ξεκινήσω να διαβάζω όλα τα post , και με τη βοήθεια και του Nectar και όλων εσάς θα μπω και εγώ στον κόσμο του HTPC! :operator:

Το ερώτημά μου είναι απλό και σύντομο:

To κανονικό μου PC που βρίσκεται στο υπνοδωμάτιό μου, το χρησιμοποιώ σαν κατεβαστήρι από το Internet και το έχω σχεδόν συνέχεια αναμμένο.

Στο σαλόνι θα βάλω το HTPC δίπλα στον προβολέα και τον ενισχυτή....

Και τα δύο pc είναι συνδεδεμένα με καλώδιο δικτύου με το Speedtouch 410i router μου, για να έχω και στα δύο πρόσβαση στο internet....

Όλα καλά μέχρι εδώ.... Επειδή όμως το HTPC θα το χρησιμοποιώ προς το παρόν μόνο για μουσική και ταινίες , και δεν θα το έχω συνέχεια αναμμένο παρά μόνο τις ώρες που βλέπω, θα ήθελα να κάνω έναν φάκελο του PC μου ορατό από το HTPC, έτσι ώστε να μπορώ μέσω τοπικού δικτύου , ό,τι υλικό υπάρχει ή κατεβάζω στον υπολογιστή στο δωμάτιό μου, να μπορώ να το τραβάω και να το αποθηκεύω στο δίσκο του HTPC όταν θέλω να το δω απο εκεί.... :antlers:

Ποιός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να γίνει αυτό ???

Ευχαριστώ προκαταβολικά! :operator:

ΜΕΓΙΕΣ το HTPC.

Στο φάκελο που επιθυμείς να κάνεις κοινό να κάνεις δεξί κλικ> Properties και πας στο tab Sharing και ρυθμίζεις ανάλογα ή
απευθείας με δεξί κλικ και Sharing and Security και ρυθμίζεις ανάλογα.

Last edited:
Αν το συγκεκριμένο ρούτερ έχει και dhcp server (που δίνει IP διευθύνσεις στα 2 pc), βάζεις απλώς και στα 2 pc το ίδιο όνομα workgroup και μετά στο φάκελο που θες κάνεις δεξί κλικ, sharing & security, βάζεις όνομα, δίνεις δικαιώματα κτλ. Το φάκελο θα τον βλέπεις από το network neighborhood και αν θες τον αντιστοιχείς και σε κάποιο γράμμα για γρήγορη πρόσβαση.

Αυτό νομίζω αρκεί. Αν δεν κατάλαβες, πες μου να το πούμε πιο λιανά...

ΜΕΓΙΕΣ το HTPC.
Ευχαριστώ πολύ! :operator:
Ελπίζω να ξεμπλέξω γρήγορα με τα σεταρίσματα και να κάτσω να δω και καμιά ταινία...

Αν το συγκεκριμένο ρούτερ έχει και dhcp server (που δίνει IP διευθύνσεις στα 2 pc), βάζεις απλώς και στα 2 pc το ίδιο όνομα workgroup και μετά στο φάκελο που θες κάνεις δεξί κλικ, sharing & security, βάζεις όνομα, δίνεις δικαιώματα κτλ. Το φάκελο θα τον βλέπεις από το network neighborhood και αν θες τον αντιστοιχείς και σε κάποιο γράμμα για γρήγορη πρόσβαση.

Αυτό νομίζω αρκεί. Αν δεν κατάλαβες, πες μου να το πούμε πιο λιανά...
To μοντεμ/ρούτερ μου έχει DHCP αλλά έχω δώσει χειροκίνητα IP σε κάθε PC!

Πέρα από το ότι θα πρέπει να έχουν το ίδιο workgroup τα PC, θα πρέπει να φτιάξω και ξεχωριστούς λογαριασμούς χρήστη στο καθένα? Θα προτιμούσα αν γίνεται αλλιώς να μην κάνω...

Αν δεν σου κάνει κόπο, κάντα μου λίγο πιο λιανά, μιας και δεν έχω ξανακάνει τοπικό δίκτυο για να ξέρω...
Ευχαριστώ! :grinning-smiley-043

Εννοείς το εικονίδιο που λέει ''Θέσεις δικτύου" ???
Αν ναι, το ανοίγω και είναι λευκό μέσα.... Δεν έχει τίποτε! :AFADF0:

Έχω τρέξει τον οδηγό δημιουργίας δικτύου και στα 2 PC, τα έχω βάλει στο ίδιο workgroup, έχω κάνει και δεξί κλικ (κοινή χρήση και ασφάλεια) στο φάκελο που θέλω να μοιράσω και μου έχει βγάλει επάνω στο εικονίδιο του δύο ανθρωπάκια.....

Μέχρι εκεί όμως! Μετά, δεν μπορώ να δω από το 2ο PC το φάκελο που έχω ορίσει ως κοινό στο 1ο..... :BDGBDGB53:

Κανονικά δεν θα έπρεπε να φαίνεται στις Θέσεις δικτύου???

HELP please! :grinning-smiley-043

Υ.Γ. επισημαίνω και πάλι ότι τα 2 PC είναι συνδεδεμένα ΕΝΣΥΡΜΑΤΑ με καλώδιο δικτύου επάνω σε router με ενσωματωμένο Hub/switch , από όπου παίρνουν και Internet, και ΟΧΙ σε ασύρματο δίκτυο.... Ευχαριστώ!

Last edited:
Καταρχήν κάνεις sharing όπως σου είπαν τα παιδιά.

Πρέπει να τσεκάρεις το "allow network users to change my files" στην καρτέλα sharing.

Μετά δες πως λέγεται ο υπολογιστής. My computer και δεξί κλικ και καρτέλα Computer Name.

Μετά πας στα windows και πατάς Start και μετά Run

Εκεί γράψε \\ΟΝΟΜΑPC\

Αν σου ζητήσει username/password αν δεν έχεις βάλει στο pc τότε βάλε πάνω Administrator και κάτω κενό. Αν έχεις βάλει τα βάζεις. Και πρέπει να είσαι οκ.

Μετά μπορείς να κάνεις map σε network drive για να μην κάνεις συνέχεια αυτό.

-bye-

Χρησιμοποιεις firewall? Σε μενα θυμαμαι παλαιοτερα, ενα firewall μου μπλοκαρε το δικτυο. Δεν θυμαμαι τι ακριβως γινοτανε αλλα μολις το εβγαλα ειδα κανονικα ολα τα μηχανηματα.

Re: Απάντηση: Κοινός φάκελος μεταξύ HTPC και κανονικού PC! ΠΩΣ???

Χρησιμοποιεις firewall? Σε μενα θυμαμαι παλαιοτερα, ενα firewall μου μπλοκαρε το δικτυο. Δεν θυμαμαι τι ακριβως γινοτανε αλλα μολις το εβγαλα ειδα κανονικα ολα τα μηχανηματα.

Aλλη μια ψήφος και από εμένα, σαν πιθανό πρόβλημα αν έχεις firewall... μου εχει συμβεί.

Firewall έχω μόνο των XP, αλλά έχω κάνει εξαιρέσεις για το τοπικό δίκτυο και δεν το μπλοκάρει...

Θα δοκιμάσω αυτά που λέει ο Νεκτάριος το βραδάκι και αν δεν τα καταφέρω πάλι εδώ θα ειμαι.... :grandpa:

Που εισαι βρε διονυση ,να ερθω καποια στιγμη να το φτιαξουμε ....
Ελπιζω οχι στην λευκιμη..........

Που εισαι βρε διονυση ,να ερθω καποια στιγμη να το φτιαξουμε ....
Ελπιζω οχι στην λευκιμη..........
Βρε καλως τον τον συμπατριώτη! :ernaehrung004:
Στο κέντρο μένω, κοντά στο νοσοκομείο....
Εσύ προς τα που είσαι?

Στείλε κανα PM να τα πούμε και να βρεθούμε για κανα καφεδάκι, να συζητήσουμε και το hobby μας! :antlers: