KOK-ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

πάντως για το τσιγάρο ειδικώς (και μη ων καπνιστής), φαντάζομαι η επιβάρυνση του συστήματος υγείας ισοσκελίζεται από τους φόρους που εισπράττονται από τα τσιγάρα. Αυτή τη λογική δεν έχει η φορολόγησή τους σε τέτοιο εξωφρενικό ποσοστό? Φαντάζομαι δεν φορολογούνται μόνο και μόνο λόγω της ευχαρίστησης που λέγεται ότι προσφέρουν (ουσιαστικώς γι' αυτό φορολογούνται, αλλά θα αποτελούσε μέγιστη θρασύτητα να το παραδεχθεί αυτό το κράτος). Πώς λοιπόν θα πεις στον καπνιστή ότι αρνείσαι την παροχή βοήθειας ή ότι του χρεώνεις το κόστος?

Έστω ότι οδηγώ και παραβιάζοντας προτεραιότητα σε μια διασταύρωση, τρακάρω ένα μηχανάκι και ο οδηγός που δε φοράει κράνος πάει άκλαφτος...
Για τί αδίκημα πάω μέσα?
Αν φορούσε κράνος και απλά γρατσουνούσε τον αγκώνα του για τι αδίκημα (δε θα πάω μέσα) κατηγορούμαι?

Re: Απάντηση: KOK-ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

StratosN said:
Έστω ότι οδηγώ και παραβιάζοντας προτεραιότητα σε μια διασταύρωση, τρακάρω ένα μηχανάκι και ο οδηγός που δε φοράει κράνος πάει άκλαφτος...
Για τί αδίκημα πάω μέσα?
Αν φορούσε κράνος και απλά γρατσουνούσε τον αγκώνα του για τι αδίκημα (δε θα πάω μέσα) κατηγορούμαι?

Στην πρωτη περιπτωση, για ανθρωποκτονια απο προθεση με ενδεχομενο δολο,
και στην δευτερη για παραβιαση προτεραιοτητας (και οτι αλλο ζητησει ο...αγκωνας του αλλου)

Μετην ιδια λογικη της ερωτηση σου, αν ριξω το Πασχα μια φωτοβολιδα, και παει σε ενα γιοτ διπλα που κανει 6.000.000, σε σχεση με το να πεσει στο περουκινι ενος βεσπακια, γιατι θα παω μεσα (η χρηση της φωτοβολιδας απαγορευεται - νομιζω)

Δεν είναι η ίδια λογική. Γιατί την παρανομία στην περίπτωση που περιγράφω την έχει κάνει και ο οδηγός της μηχανής, ενώ το περουκίνι ή το γιοτ.... Δεν είναι εκεί το θέμα όμως.
Το θέμα είναι ότι υπάρχουν κανόνες στο δρόμο, επειδή το "άθλημα" είναι από τη φύση του επικίνδυνο...

Last edited:
Re: Απάντηση: KOK-ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Ntinos1972 said:
Στην πρωτη περιπτωση, για ανθρωποκτονια απο προθεση με ενδεχομενο δολο,
και στην δευτερη για παραβιαση προτεραιοτητας (και οτι αλλο ζητησει ο...αγκωνας του αλλου)

παιδιά... πολλές ειδήσεις βλέπετε -bye-

επειδή μας φαίνεται "λίγη" η ποινή του πλημμελήματος για την υπόθεση των Τεμπών δεν θα γίνει κάθε θάνατος σε τροχαίο φόνος εκ δόλου (έστω και ενδεχόμενου).

Ανθρωποκτονία από αμέλεια λοιπόν, και απλή σωματική βλάβη από αμέλεια στη δεύτερη.
Το εάν το θύμα φοράει κράνος ή όχι έχει να κάνει με την αποζημίωση (καμία σχέση με ποινική ευθύνη όπως το βάζετε) που θα δικαιούται το ίδιο ή οι συγγενείς του, αναλόγως του κατά πόσο συνδέεται αυτό με τον τραυματισμό ή τη θανάτωσή του. Για παράδειγμα εάν πάω εγώ με 200 και λιώσω κάποιον δίχως κράνος, οι συγγενείς του θα προφανώς δικαιούνται το σύνολο της αποζημίωσης.

Εγώ πάντως ξεκαθάρισα ότι δε μιλάω για άρνηση περίθαλψης, αλλά για τιμωρία της πράξης. Δηλαδή περιθάλπτω μεν τον τοξικομανή που θέλει να καθαρίσει, αλλά όποιον πιάσω να κάνει χρήση τον τιμωρώ. Ή θέλω ο καθένας να είναι ελεύθερος να "χτυπάει" όσο και ό,τι θέλει;

Αυτό που λέει ο StratosN είναι επίσης πολύ μεγάλο θέμα. Αφού τιμωρείς τη μη χρήση κράνους ή ζώνης, δεν πρέπει να μειώσεις την ευθύνη του "πρώτου" υπεύθυνου;

ισχύει αυτό Lepton. Τα δικαστήρια υπολογίζουν συνυπαιτιότητα όπου η μη χρήση κράνους ή ζώνης συνδέεται με τη ζημία και αναλόγως μειώνουν το ποσό της αποζημίωσης. Η ποινική ευθύνη δεν μειώνεται, ακόμη και σε περίπτωση συνυπαιτιότητας του θύματος, λόγω της αρχής ότι ο καθένας ευθύνεται για τη δική του αμέλεια.

Maverick said:
Βήμα 6ο : Μπορούμε να δανειστούμε και τους φούρνους απ' το Άουσβιτς και να ρίξουμε μέσα όσους είναι πάνω από 65 χρονών και έχουν την απαίτηση να ζουν εις βάρος μας.
Τι τους έχουν οι Γερμανοί και σκουριάζουν εκεί πέρα;

Nα τιμωρούνται και οι αυτόχειρες.Και εάν επιβίωσει κανείς απο την απόπειρα να εκτελειται πάραυτα.Πιστευω οτι όλοι οσοι χρησιμοποιούν παπαδίστικα παραδειγματα,για σωφρονισμό της κοινωνίας ,να μην τολμησουν να διαμαρτυρηθουν οταν κάποιος παππάς αρνηθεί να θάψει τον αυτόχειρα ,για να είναι οκ με την λογική τους.
Α,βρέ Μav,ξοδευόμαστε άδικα...................

να τιμωρούνται δεν έχω ακούσει, αλλά να τους φορτώνεται ό,τι στραβό έχει συμβεί δεν είναι και σπάνιο (πώς το λέγανε το παλικάρι της βονταφον?)

Απάντηση: Re: KOK-ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

send said:
ισχύει αυτό Lepton. Τα δικαστήρια υπολογίζουν συνυπαιτιότητα όπου η μη χρήση κράνους ή ζώνης συνδέεται με τη ζημία και αναλόγως μειώνουν το ποσό της αποζημίωσης. Η ποινική ευθύνη δεν μειώνεται, ακόμη και σε περίπτωση συνυπαιτιότητας του θύματος, λόγω της αρχής ότι ο καθένας ευθύνεται για τη δική του αμέλεια.

εχω ακουσει εδω που ειμαι πως αν οδηγεις μοτοσυκλετα και σε χτυπησει καποιος και δεν φορας φορμα δερματινη μειωνεται κατα πολυ η ασφαλιστκη αποζημιωση ........

μπορει να ειναι και ραδιο αρβυλα .....δεν ξερω σιγουρα ....

εγω παντως το κρανακι μου το βαζω τωρα για πανοπλια με νταλα ηλιο δεν μπορω !!

αλλα δεν θα βγω και με σορτσακι και σαγιοναρα γιαλι μαυρο οπως καποιοι Γαμπριζοντες στα Γιαννενα ......

Εγω παντως ....το κρανος κρανος !!!!!
:grandpa:

Last edited:
Αγαπητέ send συγχαρητήρια για την ακρίβεια τών διατυπώσεών σου,αλλά και για την κατα τήν γνώμη μου, ορθότατη αντίληψή σου,στο παρόν thread-μηχανικός έχεις σπουδάσει ,απ´ότι φαίνεται-;) .
Κυριε Ντόκ μην μου συγχίζεσαι άδικα.Μερικοί-μερικοί θά μάς κάνουν κουμμουνιστές-αυτό ειναι το σωστό spelling,dear-στα γεράματα.:flipout: :flipout:

Δηλαδή ρε παιδιά το γεγονός ότι τονίζω στο ποστ μου ότι αναφέρω την πιο ακραία και οικονομίστικη πλευρά του θέματος "ζώνη ασφαλείας" μόνο και μόνο για να τονίσω ότι αφορά και το κοινωνικό σύνολο πέρα από αυτόν που την φοράει ή δεν τη φοράει, και μάλιστα τονίζω ότι το διατυπώνω ωμά, είναι λόγος να με βγάλετε φασίστα; Για να καταλάβω πως σκέφτεστε δηλαδή; Γιατί επί τρεις σελίδες περνάτε αυτή την ακραια σκέψη από γεννιές 14. Και ότι και καλά είναι εισπρακτικό μέτρο. Δηλαδή όταν δεν υπήρχε τιμωρία για ζώνη ασφαλείας τα πράγματα ήταν καλύτερα στους δρόμους; Πόσοι φόραγαν ζώνη τότε; Σε τί ποσοστό οδηγών είχε γίνει συνείδηση η ζώνη; Πόσοι φοράνε ζώνη από τότε που η μή χρήση της τιμωρείται με πρόστιμο; Και πόσοι θα φοράνε από αύριο που θα πληρώνεις 7 κατοστάρικα αν δεν φοράς; Ή μήπως μας στερούν την ελευθερία μας με το να μας επιβαλουν να φοράμε ζώνη και κράνος, να μην περνάμε με κόκκινο και να οδηγούμε προσεκτικά στο δρόμο; Αν χρειαστεί κάποιοι να πληρώσουν ακριβά για να τους γίνει συνείδηση ότι η ζώνη σε μια δεδομένη στιγμή θα τους σώσει τη ζωή, τότε ας πληρώσουν. Αν πάλι θεωρείτε ότι θέματα οδικής ασφαλείας δεν θα έπρεπε να μας απασχολούν τότε μην κάνετε σχόλια ούτε για τους άθλιους δρόμους που έχουμε, ούτε για αυτούς που οδηγούν στη δεξιά λωρίδα με 60 χ.α.ω. ούτε τίποτα. Απλά πληρώστε τα πρόστιμα.

εισπρακτικα - ξεεισπρακτικα
εγω ξερω οτι 9 στους 10 φορανε πια κρανος και 8 στους 10 ζωνη.....

πριν 5 χρονια το κρανος το φερανε στον αγκωνα

μαλιστα θυμαμαι ,λεγανε φερω σημαινει να εχω μαζι μου, οχι να φοραω και χα χα χα χα γελια στα φαναρια

συμφωνω με τα υψηλα προστιμα σε συνδιασμο ομως της καλης αστυνομευσης.

Last edited:
Nα προσθέσω κιόλας ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξουν και τα υποτιθέμενα όρια ταχύτητας που είναι εντελώς εκτός... Θυμάμαι σε κάποια εκπομπή του Σταθάκη που ταξιδέψαν μέχρι την Θεσ/νίκη σε άπειρες ώρες μέσα στα όρια και τί είχαν ακούσει από τους πίσω τους οδηγούς...

Τα όρια να αλλάξουν όταν αλλάξουν και οι δρόμοι και η άσφαλτος σε αυτούς. Να μπει κανονική τάρμακ και όχι το γυαλι που βάζουν τώρα που είναι χειρότερο από πάγο...

Απάντηση: Re: KOK-ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Photis said:
Τα όρια να αλλάξουν όταν αλλάξουν και οι δρόμοι και η άσφαλτος σε αυτούς. Να μπει κανονική τάρμακ και όχι το γυαλι που βάζουν τώρα που είναι χειρότερο από πάγο...

Προφανώς ,δεν εχεις δει ευθείες για 120 με οριο 50.Οσο για τον πολίτη πού ζημιώνει το κράτος με την πιθανή απώλειά του όντως ειναι πολύ ακραία σκέψη.Και οι ζωνες ειναι το ελάχιστο.Ερχονται αλλα πιό σοβαρά μετά.Το κράτος δεν ειναι ο συμβολικός μπαμπάς κανενός.Και επίσης το κράτος δεν ειναι ενας ουδέτερος μηχανισμός σε καμιά χώρα.Ειναι συσχετισμός δυνάμεων,και εξυπηρετεί καποιες τάξεις περισσότερο απο κάποιες άλλες.Να μην λεμε την αλφαβήτα τής πολιτικής τώρα.
Κατευθυντήριες γραμμές δινονται απο την πολιτεία.Δεν θα μας βαλουν φυλακή για την ζώνη κιόλας .Ασε που ο Larry εχει δικιο.Οι περισσότεροι πιά φοράμε ζώνη.