Kolboxen .Ένα ηχείο σπάνιο ,παράξενο, αντίκα, κόσμημα toy '50 λίγο πριν βγει το Quad.

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,294
Kως

Δημιουργός του ο Stig Karlsson με μεγάφωνα Philips Pearless που κοσμεί το Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης και εκτίθεται στο Μουσείο Μοντέρνων Τεχνών στη Νέα Υόρκη.
Περίπου 250-300 τεμάχια κυκλοφόρησαν, κάποιος Σουηδός συλλέκτης έχει καμιά 10αριά, ενώ δεν θέλησαν οι παραγωγοί του να πουλήσουν τα σχέδια κατασκευής στους Ιάπωνες.
Το ανωτέρω άρθρο αναφέρεται σε μία ακρόαση ενός αναπαλαιωμένου μοντέλου ,που αφορά αντικατάσταση πυκνωτών και δομικές ενισχύσεις.
Τα Pearless λέει ότι παρόλο που είναι λεπτότατα δεν είχαν φθαρεί !!!!
Τα σχόλια είναι από φόρουμ και περιοδικό.

Δεν το πόσταρα όμως για την ιστορική και cosmetic αξία του μόνο ,ούτε τόσο για τις ακουστικές εντυπώσεις τωρινών reviewer ,ούτε για το ότι προσπάθησαν Ιάπωνες να εξαγοράσουν τα σχέδια.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι το 'μπάσο' είχε τρεις σκάλες : μία για την τοποθέτηση του σε γωνία, η δεύτερη για την τοποθέτησή του κοντά σε τοίχο (+ 2,5 db) και η τρίτη για την τοποθέτηση του σε free space (+2,5 db) ...
'Ψαγμένοι' πειραματισμοί πριν την έκδοση των Quad ..τι μου θυμίζουν, τι μου θυμίζουν...

• Like
Reactions: Sonus Naturalis