Κόλλησε για 1η φορά. Τι κάνουμε ;

krokodilos

Established Member
26 February 2008
193
δεν ήξερα που αλλού να ποστάρω οπότε το έβαλα εδώ!

μόλις μου κοόλησε πρόγραμμα για πρώτη φορά στο μακμπουκ μου αυτό τον ένα μήνα που το έχω! έβαλα ένα δίσκο να παίξει και κόλησε το itunes κ έχει συνέχεια την χρωματισή πίτα να γυρνάει και ούτε τον δίσκο μπορώ να κάνω εξαγωγή. καμιά βοήθεια!

Η καλύτερη λύση είναι να πας στο μηλαράκι πάνω αριστερά που έχει επιλογή για "βίαιο" κλείσιμο μιας εφαρμογής που τρέχει, να επιλέξεις το itunes και να το κλείσεις. Μετά πιστεύω ότι κρατώντας παρατεταμένο το eject κουμπάκι θα σου βγάλει το cd.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε! Φοβήθηκα μην σκάλωσε μέσα το δισκάκι αλλά ευτιχώς με τις οδηγείες σου λύθηκε το πρόβλημα! Θα το έχω υπόψην και για το μέλλον το force quit αν και πραγματικά ελπίζω να μην χρειαστεί.

Είναι χρονιάς 2001-2002 και δεν φαίνεται να έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα εκτός απο δυο μικρογρατσουνιές. Είναι τόσο ευαίσθητος ο αναγνώστης δίσκων του μακμπουκ;

Άρα δεν είναι αντίγραφο ασφαλείας αλλά αυθεντικό δισκάκι, σωστά ;
Μήπως την ώρα που έβγαλε το wheel of death, όπως ονομάζεται από πολλούς, κοιτούσε στο διαδίκτυο για να κατεβάσει πληροφορίες του δίσκου κ απλά καθυστερούσε κ το έβγαλε ;
Έκανε καθόλου θόρυβο την ώρα που γυρνούσε μέσα ο δίσκος, μήπως είναι στραβός ;

Ναι αυθεντικό δισκάκι 5ετίας. Δεν νομίζω να έψαχνε για πληροφορίες για τον δίσκο γιατί κράτησε αρκετή ώρα (γύρω στο μισάωρο νομίζω), και είχε κολλήσει όλο το itunes και ούτε έβγαζε το δισκάκι.
Ναι έκανε λίγο θόρυβο , γιαυτό φοβήθηκα μήπως σκάλωσε μέσα. Το δοκίμασα και στο φορητό cdplayer μου πριν λίγο και παίζει κανονικά το ίδιο δισκάκι.
Είμαι καινούριος στα μακ και έχω το μακμπουκ σχεδόν ένα μήνα , πρώτη φορά μου έβγαλε αυτό το προβληματάκι ελπίζω να ήταν κάτι τυχαίο.

Μην αγχώνεσαι καταρχήν.
Δεν παθαίνει τίποτα το δισκάκι ούτε το φορητό σου.
Το πιο πιθανό είναι να έψαχνε πληροφορίες για το δίσκο σου πάντως κ να άργησε πολύ.

Το cd/dvd-reader/writer ολων των mac, ειναι τα πασιγνωστα panasonic matshita, τα οποια ειναι για πεταμα. Τα συγκεκριμενα χρησιμοποιουνται σε παρα πολλα laptops, πολλων κατασκευαστων. Εγω προτεινω ενα εξωτερικο, οσο εισαι στο γραφειο/σπιτι, ενω προσπαθησε να ελαχιστοποιησεις την αναγκη αντιγραφης cd/dvd οσο εισαι στο δρομο. Ειναι πολυ ευαισθητα, και δυσκολα στην αλλαγη. Στο λεω εγω που ανελαβα να το αλλαξω για το macbook φιλου που του χαλασε.