Κόμμα Καταναλωτών κατά... ΔΕΗ

Θ.Νίκος

AVClub Addicted Member
10 August 2007
2,559
Αθήνα
Εκστρατεία για την κατάργηση του τέλους υπέρ της ΕΡΤ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ξεκινάει το νεοσύστατο «Κόμμα Καταναλωτών Ελλάδας», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.
«Ξεκινάμε μια μεγάλη εκστρατεία για την κατάργηση του ΕΡΤοσήμου, δηλαδή της υποχρέωσης που έχουν οι καταναλωτές να πληρώνουν ΕΡΤ μέσα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ», τόνισε ο πρόεδρος του «Κ.Κ.Ε», Νίκος Τσουκανάρας, που έκανε γνωστό πως θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να καταργηθεί η υποχρέωση των καταναλωτών, να καταβάλουν εισφορά υπέρ της ΕΡΤ, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Για το λόγο αυτό, έχει ήδη δρομολογήσει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
«Πρέπει να αναγκάσουμε τους πολιτικούς αυτής της χώρας και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, που χρηματοδοτούνται από τα χρήματα των Ελλήνων καταναλωτών, να παράγουν ουσιαστικό πολιτικό έργο χωρίς πολλά λόγια και πολλές ψεύτικές υποσχέσεις. Είναι η ώρα να αναγκάσουμε όλα τα κόμματα που χρηματοδοτούνται από τα χρήματα του ελληνικού λαού να πάρουν άμεσες ριζοσπαστικές αποφάσεις για την άμεση αντιμετώπιση της φτώχειας και της ταλαιπωρίας του Έλληνα καταναλωτή», επισημαίνει ο κ. Τσουκανάρας.
Το «Κόμμα Καταναλωτών Ελλάδος» ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2006. Στόχος είναι η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου.
Όσο για την κάθοδο στις εθνικές εκλογές, ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε: «Η συμμετοχή μας στις εθνικές εκλογές, θα γίνει μόνο όταν έχουμε παράγει κοινωνικό έργο και όταν οι καταναλωτές θα έχουν αποκτήσει εμπιστοσύνη απέναντι στο κόμμα, ώστε να μας ψηφίσουν με εμπιστοσύνη».

zougla.gr

Με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.Αντε σιγα-σιγα να ελαφρύνουμε απο ανούσια πάγια...

Τα λέγαμε κι εδώ..αλλά βλέπω να παίρνει σάρκα και οστά αυτή η κίνηση...
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=631875&postcount=1

Χωρια που θα πληρώναμε τα σπασμένα του Ολυμπιακού και του Παναθηναικού...
Νισάφι πια,με την τσέπη μας θέλουν να κάνουν τους καμπόσους;

και να βγει από την ΔΕΗ , κάπου αλλού θα βρούνε να τα χώσουν!

Mωρέ ας βγεί απο την ΔΕΗ και θα τους τα χώσουμε εμείς αλλού, που ξέρεις μπορεί να τους αρέσει κιόλας.....-bye-

Η πιο μεγαλη ενσταση, πλέον, κατα του "ανταποδοτικου" (λες και την ζητησαμε) της ΕΡΤ ειναι το οτι ειναι Α.Ε.

Ο νομος που την αφορα και αυτην και το τελος της ειναι αντισυνταγματικος και μαλιστα για τον απλουστερο τον λογων - Δεν πάμε και εμεις να κανουμε μια ΑΕ και να συνεταιριστουμε με τον ΟΤΕ η τις ΕΥΔΑΠ - ΔΕΥΑ να μας το παραθετουν στον λογαριασμο τους? θα χεστουμε στο ταληρο.

Απαξ και ειναι ΑΕ εμπιπτει στους κανοντες του ανταγωνισμου, και εχει μάλιστα με το ανταποδοτικό αθέμιτο πλεονεκτημα.

Γι αυτο και μονο πρέπει να σταματήσει.

Στο σπίτι μου δεν υπάρχει κύκλωμα τηλεοπτικού δέκτη. Αλλά έτσι και αρχίσω να ακούω διαφημίσεις στο 3ο πρόγραμμα θα κάνω εγώ κόμμα! :motz:

Αλήθεια, την εναλλακτική τη φαντάζεστε, να υπάρχουν μετρητές με ραδιογωνιόμετρα και να σας κυνηγούν να πληρώσετε άδειες τηλεόρασης; Έτσι το κάνουν στην Αγγλία.

Σε όλη την Ευρώπη πληρώνουν την κρατική τηλεόραση. Εμείς μέσω ΔΕΗ, σ´ αλλες μ´ άλλους τρόπους μέχρι και με επίσκεψη κλιμακίου στα σπίτια για να καταγράψουν το αριθμό δεκτών! Αυτά τα τέλη ειναι κατάλοιπα μιας παλιάς εποχής, της δεκαετίας του 60 και 70. Και να καταργηθούν θα τα παίρνουν τα λεφτά κατ´ ευθείαν απο τη κυβέρνηση. Το ίδιο πράγμα είναι. Το θέμα είναι αφού τη πληρώνουμε γιατί έχει διαφημίσεις? Στην Βρετανία πληρώνουν αλλά δεν έχει διαφημισεις το BBC.

Το παράλογο του θέματος είναι οτι πληρώνουμε το τέλος με βάση την ιδιοκτησία του ρολογιού της ΔΕΗ και όχι με βαση τον καταναλωτή.
Εννοώ ότι σαν καταναλωτής προσωπικά εχω στην κατοχή μου 4 ρολόγια (σπίτι-μαγαζί-πάρκιν-αποθήκη) και βέβαια πληρώνω 4 τέλη.
Ελλάς το μεγαλείο σου !

Απάντηση: Re: Κόμμα Καταναλωτών κατά... ΔΕΗ

Το παράλογο του θέματος είναι οτι πληρώνουμε το τέλος με βάση την ιδιοκτησία του ρολογιού της ΔΕΗ και όχι με βαση τον καταναλωτή.
Εννοώ ότι σαν καταναλωτής προσωπικά εχω στην κατοχή μου 4 ρολόγια (σπίτι-μαγαζί-πάρκιν-αποθήκη) και βέβαια πληρώνω 4 τέλη.
Ελλάς το μεγαλείο σου !

Δυστυχώς και γεώτρηση να έχεις πάλι θα πληρώνεις ΕΡΤ.
Πάντως πιστεύω ότι τα τρία (πρώην κρατικά) κανάλια είναι λίγο ποιοτικότερα των άλλων, αλλά από τη στιγμή που είναι Α.Ε. όπως ειπώθηκε παραπάνω, φυσικά θα πρέπει να υπόκεινται στους κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού. Ειδάλως, και θα ήταν το καλύτερο, να κοβόταν οι διαφημίσεις όπως επίσης ειπώθηκε, αλλά δυστυχώς σε αυτήν την χώρα έχουμε μπλέξει τις έννοιες των πραγμάτων.

deh1st5.gif