Κονσολα τσιπαρισμενη?????

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,748
Aθηνα
επειδη δεν ειχα ξανασχοληθει

με κονσολες

αλλα τωρα πηρα πσ3 για το γνωστο λογο (μπλου ρει)

τι σημαινει ''τσιπαρισμενη''?

καποιο ''πειραγμα'' στο hardware?

για να παιζει αντιγραμμενα παιχνιδια ακουσα.....

νομιμο δεν ειναι.

ασφαλες για την κονσολα ειναι? στο πσ2 π.χ. το εκανε κανεις μονος του?

η το πηγε σε καποιο γνωστη φανταζομαι.........

στο

πσ3 γινεται?

(δεν ενδιαφερομαι διοτι το θελω κυριως για BR και δε θελω να επεμβει κανεις πανω στην κονσολα μου

εκτος απο τη σονυ και το νομιμο λογισμικο της βεβαια.......

αλλα ετσι ρωταω..............)

Στο PS3 δεν υπάρχει αλλά στο PS2 υπήρχε για αντιγραμμένα παιχνίδια όπου εννοείτε δεν ήταν νόμιμο,την εγκατάσταση του chip την έκανε το μαγαζί.

-bye-

και............ που τα βρισκουνε τα αντιγραμμενα παιχνιδια????

(μαλλον δε μπορειτε να μου πειτε....... πμ?)

και............ που τα βρισκουνε τα αντιγραμμενα παιχνιδια????

(μαλλον δε μπορειτε να μου πειτε....... πμ?)

Παντου φιλε spymark...Απο καταστηματα του χωρου,αγγελιες μεχρι και μονος σου φυσικα μπορεις να τα "κατεβασεις"....
Απλα να βαλω μια παρενθεση και να αναφερω οτι οσες "παιχνιδομηχανες" δε μπορουσαν να "τσιπαριστουν" πηγαν στα αζητητα μετα απο ενα χρονικο διαστημα σε αντιθεση με οσες μπορουσαν! Περα απο την τιμη δεν ειναι τυχαιο το γεγονος οτι οι πωλησεις του PS3 παραμενουν σε απαραδεκτα χαμηλα επιπεδα (με βαση του τι προσφερει η κονσολα εννοω).

Last edited:
Περα απο την τιμη δεν ειναι τυχαιο το γεγονος οτι οι πωλησεις του PS3 παραμενουν σε απαραδεκτα χαμηλα επιπεδα (με βαση του τι προσφερει η κονσολα εννοω).
Νομίζω ότι η έλλειψη παιχνιδιών, και δη αποκλειστικών για το PS3, είναι η βασική αιτία των χαμηλών πωλήσεων.
Πλάκα θα χει να μη βγάζει επίτηδες η Sony τίτλους ώστε να μην υπάρχει ενδιαφέρον για τους crackers :devil-smiley-029::devil-smiley-029:

Προσοχη μονο γιατι οποιαδηποτε επεμβαση σημαινει οτι δεν ισχυει η εγγυηση.

Ανάλογα την επέμβαση....
Σε παλιότερες κονσόλες (ps1,ps2) είχαν βρεθεί τρόποι με διάφορα boot-cd/dvd έτσι ώστε να μπορεί μια κονσόλα να παίζει "backup" παιχνίδια, χωρίς να τσιπαριστεί εσωτερικά και χάσει την εγγύησή της.... ;)

Κάτι ανάλογο (χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος) συμβαίνει και στο XBOX 360 με την αλλαγή του firmware του drive του, και πάλι για τον ίδιο σκοπό και χωρίς να πειραχτεί εσωτερικά το mobo της κονσόλας με την επικόληση έξτρα τσιπ επάνω του....

Φυσικά όλα αυτά είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ και τα λέμε μόνο πληροφοριακά και για "εκπαιδευτικούς" μόνο λόγους ....:ernaehrung004:

Από την άλλη πλευρά όμως, όπως αναφέρθηκε από το φίλο παραπάνω, το πόσο εύκολα μπορεί να "ξεκλειδώσει" μια κονσόλα, κρίνεται σοβαρός λόγος για τις μετέπειτα πωλήσεις του μηχανήματος, ειδικά για τους νεώτερους σε ηλικία καταναλωτές που ΔΕΝ είναι στην οικονομική θέση να χαλάνε 80 και 100 ευρώ για την απόκτηση ΕΝΟΣ και μόνο τίτλου παιχνιδιού......

Last edited:
Ξέχασα να αναφέρω επίσης και την περίπτωση του Nintendo DS, που και πάλι ΧΩΡΙΣ να πειραχτεί το μηχάνημα εσωτερικά, είναι δυνατόν με τη χρήση μιας κάρτας μνήμης να φορτωθούν roms παιχνιδιών....
Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνσου σε άλλα φόρουμ που σχετίζονται περισσότερο να σε κατατοπίσουν...:antlers:

Last edited:
Με το DS ήδη έχω αρχίσει να το ψάχνω.
Το τι μπορείς να κάνεις με μια flash memory δε λέγεται...

Όταν είχα το PS1, χρησιμοποιούσα τη μέθοδο Action Replay + disc swapping, χωρίς εσωτερική επέμβαση.

Νομίζω ότι η έλλειψη παιχνιδιών, και δη αποκλειστικών για το PS3, είναι η βασική αιτία των χαμηλών πωλήσεων.
Πλάκα θα χει να μη βγάζει επίτηδες η Sony τίτλους ώστε να μην υπάρχει ενδιαφέρον για τους crackers :devil-smiley-029::devil-smiley-029:

Σιγουρα δεν υπαρχει μονο ενας λογος για τις χαμηλες πωλησεις του ps3....Και το wii 5 μετρημενους αξιολογους τιτλους εχει προς το παρον αλλα...
Κατι παντως μου λεει οτι αν σπασει το ps3 θα αρχισει να πουλαει καλυτερα(παραλληλα φυσικα με μειωση τιμης)

ξερει κανεις πως να αλλαξω firmware στο xbox360? ο λόγος είναι ότι θέλω να παίξω πολλά παιχνίδια του απλού xbox που πλεον δεν υπάρχουν για αγορά και τα έχω μόνο σε αντίγραφα..εστw και σε pm..φανταστείτε : panzer dragon orta σε 46 fullhd...τρελαίνομαι στην ιδέα!

Ανάλογα την επέμβαση....
Σε παλιότερες κονσόλες (ps1,ps2) είχαν βρεθεί τρόποι με διάφορα boot-cd/dvd έτσι ώστε να μπορεί μια κονσόλα να παίζει "backup" παιχνίδια, χωρίς να τσιπαριστεί εσωτερικά και χάσει την εγγύησή της.... ;)

Κάτι ανάλογο (χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος) συμβαίνει και στο XBOX 360 με την αλλαγή του firmware του drive του, και πάλι για τον ίδιο σκοπό και χωρίς να πειραχτεί εσωτερικά το mobo της κονσόλας με την επικόληση έξτρα τσιπ επάνω του....

Απο οτι εχω ακουσει ομως η Microsoft τσεκαρει τα 360 που εχουν σταλει για επισκευη και οσα εχουν επεμβασεις εστω και στο firmware τα επιστρεφει πισω χωρις να τα αντικαταστησει/επισκευασει.

Για τα παιχνιδια εχεις δικιο οτι ειναι σχετικα ακριβα (αν και εχουν 60-65 ευρω και οχι βεβαια 80) αλλα μπορει καποιος να ενοικιασει με περιπου ενα ευρω την ημερα πραγμα που σημαινει οτι για εμενα το τσιπαρισμα και η αγορα αντιγραφων ειναι ασυμφορα οταν μπορεις σε μια εβδομαδα-δεκα μερες να τελειωσεις ενα παιχνιδι και να το πας πισω (κοστος γυρω στα 10 ευρω ανα παιχνιδι δηλαδη) , χωρις να υπολογιζουμε και τις ανταλλαγες παιχνιδιων που μπορει καποιος να κανει και την αγορα μεταχειρισμενων.

Αρα λυσεις παντα υπαρχουν.

Last edited:
H καλυτερη λυση.
Παιρνεις μια κονσολα 360, την φλασαρεις, δοκιμαζεις οσα παιχνιδια σου αρεσουν, και οσα σου αρεσουν και παιζεις στο LIVE (υπαρχει δηλαδη "διαχρονικοτητα") τα αγοραζεις.
Σε περιπτωση που φας ban απο το LIVE, αγοραζεις μια σκετη κονσολα (υπαρχει μαγαζι που το κανει) ή παιρνεις μια core και εισαι καλυμενος.

Αλλωστε λιγα παιχνιδια αξιζουν για το LIVE.

Re: Απάντηση: Κονσολα τσιπαρισμενη?????

H καλυτερη λυση.
Παιρνεις μια κονσολα 360, την φλασαρεις, δοκιμαζεις οσα παιχνιδια σου αρεσουν, και οσα σου αρεσουν και παιζεις στο LIVE (υπαρχει δηλαδη "διαχρονικοτητα") τα αγοραζεις.
Σε περιπτωση που φας ban απο το LIVE, αγοραζεις μια σκετη κονσολα (υπαρχει μαγαζι που το κανει) ή παιρνεις μια core και εισαι καλυμενος.

Εγω μου εχει τυχει να ενοικιασω παιχνιδι και να μην μου αρεσει. Την αλλη μερα το πηγα πισω.

Κοστος 1 ευρω.

Παλια ειχα το PS1 "πειραγμενο" και με τα παιχνιδια που εγραφα καθε μηνα (και τα πιο πολλα ηταν για τα μπαζα) θα μπορουσα να αγοραζα ενα γνησιο.
Καμια φορα η πειρατια κοστιζει παραπανω απο οτι νομιζουμε.

Εγω μου εχει τυχει να ενοικιασω παιχνιδι και να μην μου αρεσει. Την αλλη μερα το πηγα πισω.

Κοστος 1 ευρω.

Παλια ειχα το PS1 "πειραγμενο" και με τα παιχνιδια που εγραφα καθε μηνα (και τα πιο πολλα ηταν για τα μπαζα) θα μπορουσα να αγοραζα ενα γνησιο.

Τσαμπα ειναι ολα....μεσω net....

(αν παρολα αυτα θελεις να αγορασεις,τιποτα δε κοστιζει πανω απο 4 ευρο πλεον...Για Αθηνα αναφερομαι...δε ξερω επαρχια τι γινεται)

Θα παρακαλούσα να σταματήσουμε τις συζητήσεις περί αγοράς-πώλησης μη νόμιμων προϊόντων, τιμών παράνομων προϊόντων κλπ. Νομίζω ότι ό,τι είχε να γραφεί από τεχνικής πλευράς για τροποποιήσεις στο υλικό έχει γραφτεί.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κονσολα τσιπαρισμενη?????

Δηλαδη στην Ζακυνθο στα video-club εχετε ολα (πολλα?) τα παιχνιδια του 360?
Εδω στην Πατρα, δεν βλεπω και πολλα.
Μονο διαφοροι τιτλοι που κανουν γενικη επιτυχια.

Κοστος 1 ευρω.

+1

Προσέχεις τι παιχνίδια αγοράζεις και τα παίζεις μέχρι τέλους και είσαι και νόμιμος.
Το κόστος δεν έχει μεγάλη διαφορά, αν υπολογίζεις τις μπούρδες που θα αγόραζες επειδή η κόπια είναι φθηνή.