Κόντρα πλακέ αντί οθόνης;

drspiros

AVClub Addicted Member
Καλησπέρα. Πλησιάζει καλοκαιράκι και το προβόλι (με την soundbar) θα ξαναβγεί στη βεράντα για θερινό home cinema. Πέρσι μου χάλασε η εφεδρική οθόνη που είχα για τη βεράντα και σκεφτόμουν φέτος να τοποθετήσω μια επιφάνεια κόντρα πλακέ, φυσικά με λευκή επίστρωση. Επειδή φοβήθηκα ενδεχόμενες αντανακλάσεις, πήρα ένα κομμάτι λευκού κόντρα πλακέ και πρόβαλα πάνω του, το αποτέλεσμα ήταν νομίζω πολύ καλό. Πιστεύετε ότι είναι καλή λύση για το καλοκαιράκι;

Καλή λύση είναι και η γυψοσανίδα. Με λίγο σκρουτζάρισμα βλέπω ότι μια γυψοσανίδα 2,5x1,2 μέτρα κοστίζει 6-7 . Το περνάς 1 χέρι διάφανο αστάρι για γυψοσανίδα και μερικά χέρια λευκό ματ χρώμα (αν έχεις αεροπίστολο ακόμα καλύτερα) και είσαι έτοιμος!

Κοντά είσαι σε διαστάσεις. Είναι 2,00x1,20 (σε αναλογία περίπου 16:9). To κόντρα πλακέ βγαίνει περίπου στα 25 ευρώ. Απλά δεν έχω χρόνο τώρα να ασχοληθώ με βαψίματα, αλλά θα σκεφτώ σοβαρά την πρόταση για μελλοντικά.

Πείτε καμιά ιδέα για στερέωμα πάνω σε γυάλινη επιφάνεια που χωρίζει δύο γειτονικά διαμερίσματα.

IMG_20150613_131658.jpg

Δε γινεται ...
Η μονη λυση ειναι τοποθετηση δεξια στον τοιχο ενος καδρονιου το οποιο να βιδωθει σε αυτον (προσοχη καλωδια-σωληνες νερου κλπ!!) και αλλο ενα απο την αλλη πλευρα στο καγκελο και εν συνεχεια εκει πανω να βιδωθει η οθονη σου, ισως βεβαια να χρειαστουν αλλα δυο ξυλα οριζοντια που να ενωνουν τα δυο καθετα καδρονια ετσι ωστε να ειναι ολη η οθονη απολυτως ευθεια χωρις κοιλιες οι οποιες δημιουργουν παραλαξεις κατα την προβολη (βλεπε τραπεζοειδη σχηματισμους..)

Δύο γάντζοι βιδωμένοι στο κόντρα πλακέ σου. οι οποίοι θα κρεμασθούν στην πάνω οριζόντια πλευρά της γυάλινης επιφάνεια

Δύο γάντζοι βιδωμένοι στο κόντρα πλακέ σου. οι οποίοι θα κρεμασθούν στην πάνω οριζόντια πλευρά της γυάλινης επιφάνεια

Η καλύτερη λύση, βάλε 4 για σιγουριά όπως της παρακάτω εικόνας, θα τους βρεις σε είδη κιγκαλερίας, σιδηρικών.

10-02833.jpg

Λοιπόν, η τοποθέτηση έγινε και τα αποτελέσματα άκρως ικανοποιητικά, με τα πιο απλά υλικά. Το κόντρα πλακέ στηρίζεται πάνω στο πλακάκι (υπήρχε στο σπίτι στο σωστό ύψος) ενώ γύρω-γύρω "πιάνεται" στο χώρισμα με απλές δαγκάνες.
Λόγω του ότι το υλικό της οθόνης δεν είναι εντελώς ματ (μελαμίνη) ο προβολέας έχει τοποθετηθεί χαμηλά (απαραίτητο lens shift) ώστε να μην καθρεφτίζει (υπάρχει ελαφρό καθρέφτισμα στο κάτω μέρος της οθόνης, με τους υπότιτλους να εμφανίζονται ελάχιστα πιο φωτεινοί λόγω αντανάκλασης, χωρίς αυτό να γίνεται ενοχλητικό).
Η φωτογραφία είναι με φωτισμό βεράντας, ενώ σε συσκότιση είναι απλώς... Σινεμά "Ο παράδεισος"!

WP_20150702_001.jpg

Φίλε μου πραγματικά είναι σαν dedicated χώρος, σε ζηλεύω και μόνο για τις δυνατότητες της όλης κατάστασης, στη θέση σου δεν θα ξεκόλλαγα όλο το καλοκαίρι από κει αν και έπεσες σε περίπτωση τώρα με τις εξελίξεις στη χώρα όσον αφορά το τηλεοπτικό, όμως κυριολεκτικά είναι ένα μικρό θερινό σινεμά, (βγάλε και μία φωτό χωρίς φώτα, αξίζει) κοίτα να το απολαύσεις με όσους αγαπάς και να το εκμεταλλευτείς στο έπακρο. :SFGSFGSF::grinning-smiley-043