Κόντρα στον ήλιο

BadCarma

Senior Member
16 May 2008
333
Αλήθεια πόσο ταλαιπωρείται ο αισθητήρας ή δεν ξέρω εγώ και τι άλλο από φωτογραφίες κόντρα στον ήλιο?

Δεν αναφέρομαι να φωτογραφίσεις τον ήλιο αλλά ένα δέντρο, ένα κτήριο που με μια του γωνία κρύβει μέρος του.

Είναι επικίνδυνο ή τραβάμε άφοβα? Το ρωτάω γιατί το καδράρισμα του τύπου μου αρέσει πάρα πολύ αλλά με προβληματίζει.

Η συγκεκριμενη φωτο που βλεπουμε δε νομιζω να χεις θεμα..Αλλωστε ο ηλιος κρυβεται.Μια χαρα !

Σε γενικες γραμμες καλο ειναι ν αποφευγουμε να στοχευουμε κ να φωτογραφιζουμε κατ ευθειαν δυνατο ηλιο (ας πουμε περιπου απ τις 10,00 - 19,00 καλοκαιρι) γιατι δεν ειναι κ οτι καλυτερο για τον αισθητηρα.Ειδικα οταν ειναι πολυ φωτεινος κ πιανει μεγαλο τμημα του καρε ειναι εως κ επικυνδυνο...
Εχω δει μηχανες κ ιδιαιτερα καμερες να "φλατζαρουν" συχνα ετσι..μη μας μεινει κ στα χερια απ τις πολλες επαναληψεις..

Παντως προσωπικα δεν το κανω ποτε..ασε που δε νομιζω να υπαρχει κ λογος αλλωστε.Κ σαν θεμα δεν ειναι ιδιαιτερο κ οι καλες του ωρες ειναι αλλες.

Τα flares ειναι οκ(θεμιτα κ μη).

Στη συγκεκριμένη και εγώ νομίζω δεν υπάρχει θέμα. Αλλά σε άμεση έκθεση με τον ήλιο εκτός του σένσορα δεν κάνει και για τα μάτια μας..

εγω εχω βγαλει τοσες φωτογραφιες με τον ηλιο κοντρα και δεν εχω δει καμμια διαφορα(βεβαια ειναι χαμηλα ο ηλιος) αλλα ενταξει δεν ειναι να τον αφηνεις κ ωρα