Κοψιμο "παραλληλης" Φετας Ξυλου

Τι ξυλο προσπαθεις να κοψεις και σε τι παχος?
Με την σεγα αναποδα χωρις οδηγο απο πανω για να κραταει την λαμα ισια και ταυτοχρονα το ξυλο κατω στην βαση σταθερο, δεν γινεται, ιδιως σε σκληρα ξυλα, μεγαλες διατομες και κοντρα στα νερα.
Οταν λεω να το σφιξεις, εννοω να το κρατας κατω καθως το σπρωχνεις πανω στη λαμα. Αυτο που κανουμε δηλαδη με την σεγα παγκου (scroll saw).

Η λαμα παιζει ρολο αλλα στην περιπτωση της αναποδης σεγας ετσι οπως το εχεις στησει, δεν θα κανεις δουλεια. Καλυτερα να προσπαθησεις με καλη λαμα και την σεγα κανονικα.
Θα σε βοηθησει στο rip cutting μια λαμα με λιγα δοντια, speed for wood. Θα κοβει πιο ευκολα, το λεει και η λεξη.. speed.

Γενικως το προβλημα ειναι οτι πας να κανεις κατι με ακαταλληλα εργαλεια. Δεν διασχιζεις ευκολα τον Ατλαντικο με ..βαρκα :))

Aν εισαι Αθηνα, περνα απο το εργαστηριο στα Βριλησσια να κοψουμε λιγες φετες να κανεις τη δουλεια σου. Στειλε pm.

Μαλακο σουηδικο προσπαθω να κοψω, απο καδρονακια κομμενα, αλλα παραλληλα με τα νερα. Απο πηχακια 12χ6χ4 cm (περιπου) προσπαθω να βγαλω "φετες" 12χ6χ1 cm (περιπου).
Προσπαθουσα να το κρατησω κατω αλλα μιλαμε για τρελο χοροπηδημα. Αφου πιστεψα οτι κατι εχει η σεγα, μεχρι που εκοψα καθετα με τα νερα ενα πηχακι για να δω και εκοβε (ως συνηθως) μια χαρα.
Θα προσπαθησω και με τη σεγα κανονικα μολις βρω λιγο χρονο.
Αλλα, αν και μενω διπλα (Μελισσια), να ερθω για να κανω τη δουλεια μου δεν υπαρχει περιπτωση. Αυτο παραειναι καταχρηση του χρονου σας, που λεγαμε. Αν θες, να ερθω καμια φορα να δω το εργαστηρι, να κερασω και κατι και να σε δω επι το εργον, μπας και μαθω τιποτε ...ευχαριστως 😁😁😁

Τα 6 εκατοστα υψος ειναι ηδη πολλα για μια σεγα ιδιως για παραλληλη κοπη!! Θες οπωσδηποτε πριονοκορδελα για τετοια υψη κοπων.

Αν το εβλεπα σαν κοπο και καταχρηση Αγγελε, δεν θα το ανεφερα καν.
Ελα να δεις απο κοντα τι εστι πριονοκορδελα και γιατι ειναι το κορυφαιο κοπτικο εργαλειο για DIY:)

Μην πας Άγγελε ...αυτό το εργαστήριο έχει περίεργες δυνάμεις ...καταστρέφει πορτοφόλια :flipout::flipout:

Σοβαρά όμως αφού είσαι δίπλα πέρνα μια βόλτα (με τα ξύλα μαζί) και θα μάθεις αρκετά. -bye-

Η αληθεια ειναι οτι στην τελευταια προσπαθεια εκανα ακριβως αυτο: Εκοψα τσατρα πατρα ενα πηχακι, ετσι που τα 6cm να γινουν 3-4. Και πηγε καλυτερα μετα η "φετα" (απλως ηταν πολυ μικρη για αυτο που θελω, στο μυαλο μου εχω πιο μεγαλες αργοτερα).
Οπωσδηποτε, κι εγω βλεπω οτι η πριονοκορδελα ειναι ωραιο πραγμα, τουλαχιστον για μικρες δουλειες-γιατι και το φαλτσο και το δισκοπριονο τα εχω σε εκτιμηση απο θειο που εχει φτιαξει ξυλινο σπιτι μονος του σχεδον. Αλλα ειναι ακριβες οι ατιμες. Ηδη οι τροχοι και οι σεγες κ.τ.λ εχουν στοιχισει ...πολλες πανες 😛

Οσο για το εργαστηριο...εεε, με βλεπω να πηγαινω οπωσδηποτε, με εχετε ψησει τρελα και οι δυο 😁
Απλως, μετα που δεν θα ξεκολλαω...βα τα θυμαστε αυτα που λεγατε 😛
(Νταξει, μεταξυ τρελης δουλειας και της μικρης αφεντρας στο σπιτι..ευτυχως για τον Χιωτης δεν μενει πολυς χρονος για μαστορεματα...)