κόστος λάμπας στην Ελλάδα και αγορά από ebay

Θοδωρής Ρ.

AVClub Addicted Member
Ενόψη του Euro, του προολυμπιακού τουρνουά και των Ολυμπιακών του Πεκίνο, είπα να ξεσκονίσω τον 4805 από το πατάρι και να τον εκμεταλλευτώ για προβολές στο μπαλκόνι. Ο μικρός infocus είχε παροπλιστεί όταν έσκασε η λάμπα του στις 1100 ώρες περίπου.

Χωρίς πολλά λόγια σας λέω ότι η ελληνική αντιπροσωπία ζητάει για καινούρια λάμπα μαζί με την τοποθέτηση 390 ευρώ. Εμένα μου κόστισε με "buy it now" από το Ebay 232 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά από το Hong Kong. Σήμερα το πρωί παρέλαβα και μέσα σε, κυριολεκτικά 2 λεπτά, την τοποθέτησα: χρειάζεται μόνο να ανοίξεις ένα καπάκι και να ξεβιδώσεις 2 βίδες!

Γιατί κύριοι της ελληνικής αντιπροσωπίας μας βάζετε καπέλο 68%??? Γιατί ο μέσος αμερικάνος/ιάπωνας/ευρωπαίος πρέπει να χρησιμοποιήσει το 1/10 του μισθού του για αλλαγή λάμπας και ο έλληνας πρέπει να δαπανήσει το 1/3 του μέσου ελληνικού μισθού?

Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μ.Καστουνή που με τις φωτό που μου έστειλε και τα σχόλιά του μου έδειξε πώς να αλλάξω μόνος μου την λάμπα στον προβολέα.

Θοδωρή είσαι σίγουρος 100% ότι είναι γνήσια; Αν ναι, για στείλε το λινκ γιατί έχω δύο 4805 που δουλεύουν υπερωρίες στα παιδικά δωμάτια και καλό είναι να υπάρχει καβάντζα....

καλά, για την διαφορά τιμών δεν μου κάνει πλέον τίποτα εντύπωση εδώ και πολύ καιρό...

Τάσο καλησπέρα.
Την λάμπα την αγόρασά από εδώ
Είχα κάνει ερώτηση πριν και μου είπαν ότι είναι original η λάμπα. Όσο την κοίταξα κι εγώ σήμερα δεν βρήκα καμιά διαφορά με την προηγούμενη. Η διαφορά της τιμής εξάλλου δεν προέρχεται από την διαφορά original-imitation, ακόμα κι αν ήταν imitation, καθώς και από το official InFocus Store η λάμπα πωλείται στην ίδια τιμή που την πήρα κι εγώ, 309$. Και μάλιστα με δωρεάν μεταφορικά! Αλλά δεν στέλνει Ελλάδα, δυστυχώς...

Οι τιμές πλέον έχουν ξεφύγει. Ένα καπέλο 10-15% να το καταλάβω, έστω και σε σχέση με τις τιμές λιανικής (αυτοί δεν αγοράζουν λιανική βέβαια!). Αλλά 68% πάει πολύ ρε παιδιά, έχει ξεφτυλιστεί τελείως το θέμα!!! Και αυτός που όρισε τις τιμές σε αυτά τα επίπεδα δεν έχει ιδέα από εμπόριο, αλλιώς το πρώτο που θα του ερχόταν στο μυαλό είναι ότι φτιάχνει από μόνος του άριστες συνθήκες για "γκρίζες αγορές". Να τους χαιρόμαστε.

Εχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δικιο, και καλα κανεις και το χτυπας το θεμα....

Αυτο βεβαια ΔΕΝ σημαινει οτι οι Ελληνικες αντιπροσωπιες θα αλλαξουν νοοτροπια και θα ριξουν τις τιμες... Απλα ειναι καλο να ανοιγουμε τα ματια και οσων αλλων αγοραστων δεν ψαχνουν πολυ το θεμα, για να ξερουν ότι "υπαρχουν κι αλλου πορτοκαλιες που κανουν πορτοκαλια ..... ":smash:

Τις πισίνες των αντιπροσώπων ποιος θα τις πληρώσει ρε παιδιά? Κρίμα είναι! :rifle: