Κόστος τηλεοπτικών δικαιωμάτων

jimmy0077

AVClub Addicted Member
15 January 2013
2,488
Αθήνα
Εδώ μπορούμε να βάζουμε τις τιμές που γνωρίζουμε πως κοστίζουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα κάθε διοργάνωσης(κυρίως για την Ελλάδα).
Παρακαλώ όταν κάποιος αναφέρει ένα ποσό, να αναφέρει και την πηγή του. Πηγή είναι και ένα περιοδικό π.χ.

Ξεκινάω εγώ αφήνοντας κενό εκεί που δεν γνωρίζω:

Nova

1.Superleague 41 εκατομμύρια/χρόνο(αρχικά 45)
2. Πορτογαλικό ?
3.Champions League ?
4.Europa League ? ( έχω διαβάσει σε περιοδικό του χώρου πως μαζί με το CH.L κόστισαν γύρω στα 10 αλλά έχω ακούσει διαφορετικές απόψεις)
5.Euroleague 1 εκατομμύριο τον χρόνο

ΟΤΕ ΤV
1.Premier League(μεγάλο πακέτο) 8,5 εκατομμύρια/χρόνο
2.La Liga ?
3.Serie A ?
4.Bundesliga ?
5.Κύπελλο Ελλάδας ?
6.ΝΒΑ?
7.Football League?

Υποθέτω ότι η αγορά του ίδιου πακέτου κοστίζει διαφορετικά αναλόγως της περιοχής για την οποία αποκτάται. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να μάθουμε πόσο κόστισε το πακέτο της P.L. για το εγχώριο, για την Αγγλία, Sky UK; Απλά από περιέργεια για σύγκριση με το δικό μας 40άρι.

άστο καλύτερα,£3.000.000.000 για τρία χρόνια σε sky και bt

Last edited by a moderator:
Champions League είναι 24 εκατομμύρια και άλλα 10 η ΕΡΤ. Συνολικό market pool της Ελλάδας τα 34. Από αυτά με την είσοδο στου ομίλους παίρνει το 70 με 75% η ελληνική ομάδα (ο Ολυμπιακός δηλαδή).
Euroleague αν θυμάμαι καλά είναι 4 εκατομμύρια για τρία χρόνια ή κάτι τέτοιο.

Εδώ μπορούμε να βάζουμε τις τιμές που γνωρίζουμε πως κοστίζουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα κάθε διοργάνωσης(κυρίως για την Ελλάδα).
Παρακαλώ όταν κάποιος αναφέρει ένα ποσό, να αναφέρει και την πηγή του. Πηγή είναι και ένα περιοδικό π.χ.

Ξεκινάω εγώ αφήνοντας κενό εκεί που δεν γνωρίζω:

Nova

1.Superleague 41 εκατομμύρια/χρόνο(αρχικά 45)
2.Πορτογαλικό ?
3.Champions League = 8 εκατομμύρια ευρώ/χρόνο
4.Europa League ? ( έχω διαβάσει σε περιοδικό του χώρου πως μαζί με το CH.L κόστισαν γύρω στα 10 αλλά έχω ακούσει διαφορετικές απόψεις)
5.Euroleague 1 εκατομμύριο τον χρόνο

ΟΤΕ ΤV
1.Premier League(μεγάλο πακέτο) 8,5 εκατομμύρια/χρόνο
2.La Liga ?
3.Serie A ?
4.Bundesliga ?
5.Κύπελλο Ελλάδας = 7 εκατομμύρια/χρόνο (7.015.000 για την ακρίβεια), αλλά δεν το έχει πάρει ακόμη καθώς εκκρεμεί δικαστική απόφαση.
6.ΝΒΑ?
7.Football League?

αυτά που συμπλήρωσα εγώ τα έχω διαβάσει σε δελτία τύπου και εφημερίδες.

10 εκατομμύρια η ΕΡΤ για να δείχνει τους αγώνες της Τετάρτης?
Ρε μπράβο! Συμφέρουσα συμφωνία!:beatnik2:
Ποιός ήταν πρόεδρος στην EΡΤ όταν υπεγράφη το τρομερό αυτό deal?
Ο αγώνας αυτός θα πάει στη nova, ή θα γίνει έξτρα διαγωνισμός?

@nikoska: Κάνεις λάθος. Για το κύπελο σε διόρθωσε ο petasis. Για το Champions League, όταν η ΕΡΤ έδωσε 10 εκατομμύρια το χρόνο για 1 αγώνα, είναι δυνατόν να έχει δώσει η Nova 8 για όλους τους υπόλοιπους; Όταν ο ΟΣΦΠ παίρνει με το που μπαίνει στους ομίλους 20+ εκατομμύρια, από που νομίζεις ότι προέρχονται αυτά τα χρήματα; Από την καλή καρδιά της UEFA;

10 εκατομμύρια η ΕΡΤ για να δείχνει τους αγώνες της Τετάρτης?
Ρε μπράβο! Συμφέρουσα συμφωνία!:beatnik2:
Ποιός ήταν πρόεδρος στην EΡΤ όταν υπεγράφη το τρομερό αυτό deal?
Ο αγώνας αυτός θα πάει στη nova, ή θα γίνει έξτρα διαγωνισμός?

Ο Ταγματάρχης ήταν, που τώρα είναι πάλι στη Nova. Είναι το deal που είχε αναλάβει να διερευνήσει εισαγγελέας, γιατί ο αμέσως επόμενος πλειοδότης ήταν το MEGA με 2,5 εκατομμύρια το χρόνο.

Last edited by a moderator:
Champions League είναι 24 εκατομμύρια και άλλα 10 η ΕΡΤ. Συνολικό market pool της Ελλάδας τα 34. Από αυτά με την είσοδο στου ομίλους παίρνει το 70 με 75% η ελληνική ομάδα (ο Ολυμπιακός δηλαδή).
Euroleague αν θυμάμαι καλά είναι 4 εκατομμύρια για τρία χρόνια ή κάτι τέτοιο.

Kάποια επίσημη πηγή υπάρχει για αυτό? Γιατί και εγώ για 8 θυμάμαι που λέει ο nikoska.
Δεν είναι απαραίτητο ότι το marketpool καλύπτεται πλήρως από τα τηλεοπτικά κάθε χώρας.
Euroleague ήταν 5 εκατομμύρια για 4 χρόνια, αλλά έγινε και μείωση πέρυσι.

Για την ΕΡΤ το ότι είναι 10.800.000 ευρώ το χρόνο θα βρεις πολλές αναφορές στο διαδίκτυο, αφού το θέμα έχει απασχολήσει τη δικαιοσύνη. Για τα 24 εκατομμύρια της Nova αν και έψαξα δε βρίσκω κάτι τώρα, αλλά αυτό είναι το ποσό, στο λέω με βεβαιότητα. Θα βρω και κάποια επίσημη αναφορά από UEFA, το ψάχνω - επίσης θέλω να βρω του Europa League.

Για την ΕΡΤ το ότι είναι 10.800.000 ευρώ το χρόνο θα βρεις πολλές αναφορές στο διαδίκτυο, αφού το θέμα έχει απασχολήσει τη δικαιοσύνη. Για τα 24 εκατομμύρια της Nova αν και έψαξα δε βρίσκω κάτι τώρα, αλλά αυτό είναι το ποσό, στο λέω με βεβαιότητα. Θα βρω και κάποια επίσημη αναφορά από UEFA, το ψάχνω - επίσης θέλω να βρω του Europa League.

Ναι για ΕΡΤ το έχω βρει και εγώ.

Ρε παιδιά τόσα λεφτά φέρνει πίσω η superleague?Με τα 40 που δίνει η Nova θα μπορούσε να έχει Ισπανικό/Ιταλικό/Αγγλικό/Γερμανικό/ΝΒΑ και μαζί με τα CL,Europa,Euroleague που έχει ήδη θα είχε το τέλειο πακέτο.Ο ΟΤΕ μετά μόνο με ελληνικό κύπελλο και πρωτάθλημα και με πολύ χειρότερο κινηματογραφικό πακέτο πιστεύω θα έτρωγε ήττα. Ποιος δεν θα έβαζε Nova μετά με το 3play...το κόστος τους θα έμενε το ίδιο ακριβώς με τώρα..γιατί όταν είναι 8,5 το μεγάλο πακέτο της premier ε τα υπόλοιπα πιστεύω θα είναι αρκετά φθηνότερα(Ισπανικό,Γερμανικό,Ιταλικό,ΝΒΑ) Αυτά τα 5 μαζι να έκαναν από 8εκ (που κάνουν πολύ λιγότερα) θα στοίχιζαν όσο η superleague μόνη της.

Να σου πω εγω γιατι...γιατι η νοβα στηριζεται σε αυτο το σκουπηδαριο και πληρωνει για αυτο χωρις να εχει τα λεφτα να το πληρωνει με αποτελεσμα να υπερχρεωνεται..τωρα αφου ο οτε θεωρειτε ενας πολυ δυνατος παιχτης στην συνδρομητικη ,αλλα και εχοντας τετοια ρευστοτητα δεν υπηρχε περιπτωση ποτε ο οτε να εχανε διαγωνισμο απο την νοβα και ας αφηνε το ελληνικο...επισης δεν πιστευω πως ο οτε αν επερνε ποτε το ελληνικο πρωταθλημα θα πληρωνε τα ποσα που πληρωνει σημερα η νοβα...

τα υπόλοιπα πρωταθλήματα και το ΝΒΑ παιδιά δεν μάθαμε πόσο κοστίζουν τελικά τον χρόνο έκαστος? Δεν υπάρχει καμιά ανακοίνωση πουθενά όπως με τα δικαιώματα της Euroleague ή του CL?

τα υπόλοιπα πρωταθλήματα και το ΝΒΑ παιδιά δεν μάθαμε πόσο κοστίζουν τελικά τον χρόνο έκαστος? Δεν υπάρχει καμιά ανακοίνωση πουθενά όπως με τα δικαιώματα της Euroleague ή του CL?

Τίποτα τελικά παιδιά?Δεν γνωρίζει κανείς?

Πολύ παλιό το τοπικ και είχα ψάξει αρκετά και εγώ για στοιχεία... ούτε άλλων χωρών για κάποια σύγκριση εντελώς στο περίπου δεν πρέπει να υπάρχουν.
Ρε παιδιά τόσα λεφτά φέρνει πίσω η superleague?Με τα 40 που δίνει η Nova θα μπορούσε να έχει Ισπανικό/Ιταλικό/Αγγλικό/Γερμανικό/ΝΒΑ και μαζί με τα CL,Europa,Euroleague που έχει ήδη θα είχε το τέλειο πακέτο.Ο ΟΤΕ μετά μόνο με ελληνικό κύπελλο και πρωτάθλημα και με πολύ χειρότερο κινηματογραφικό πακέτο πιστεύω θα έτρωγε ήττα. Ποιος δεν θα έβαζε Nova μετά με το 3play...το κόστος τους θα έμενε το ίδιο ακριβώς με τώρα..γιατί όταν είναι 8,5 το μεγάλο πακέτο της premier ε τα υπόλοιπα πιστεύω θα είναι αρκετά φθηνότερα(Ισπανικό,Γερμανικό,Ιταλικό,ΝΒΑ) Αυτά τα 5 μαζι να έκαναν από 8εκ (που κάνουν πολύ λιγότερα) θα στοίχιζαν όσο η superleague μόνη της.
Η σουπερ λίγδα προσφέρει ασφάλεια ... οπότε τους δίνεις όλα όσα βγάζεις από αυτούς και μετά κανονίζεις την πολιτική σου ώστε να έχεις κάποιο κέρδος από τα άλλα ... εταιρία με σίγουρη πελατεία και πιθανότητες κέρδους δεν κλείνει έυκολα ;) και πάντα έχει δύναμη.
(απαιτούνται μεν κάπου 20 ευρώ το μήνα από 200.000 άτομα , αλλά πιθανότατα υπάρχουν τόσοι που θα τα έδιναν ουσιαστικά μόνο για το πρωτάθλημα.)

Ισως είναι και το μόνο που δεν μπορεί να της πάρει ο Οτε ... δεν θα θέλουν και οι ομάδες να το δώσουν , θα θυμούνται τι έπαθε ο alpha digital από την μία, δεν θα θέλουν να κινδυνέψει με κλείσιμο nova που τους πληρώνει όσο αξίζουν και με το παραπάνω ... μετά σε μονοπώλιο δεν θα τους έχουν τόσο ανάγκη, και δεν υπάρχει ούτε η Ερτ πλέον . ;)

ΥΓ
εδω απλά αναφέρει τι δείχνει ο καθένας
http://en.wikipedia.org/wiki/Sports_broadcasting_contracts_in_Greece

Last edited:
Ως επίσημή θέση του ΟΤΕ ισχυει ότι δεν ενδιαφέρεται για το Ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σε αυτή την τιμή,σε καμια περίπτωση όπως έχει διατυπωθεί και απο τον κ.Τσαμαζ. Για το Champions league ωστόσο θα είναι πιο ξεκάθαρα τα πραγματα αυτός που μπορεί να πληρώσει τις εγγυητικές θα πάρει και τα δικαιώματα.

Ενδιαφέρετε δεν ενδιαφέρετε , λογικά δεν μπορεί να το πάρει το πρωτάθλημα όσα και να δώσει, γιαυτό τα λέει.
θα είναι τρελο ρίσκο μακροπρόθεσμα για τις ομάδες να κυνδινέψουν να βγάλουν την νοβα από τον ανταγωνισμό και μετά να τους προσφέρει ότι θέλει ο Οτε ή καμια cyta - hol κλπ.

Λογικά θα ανανεώνουν συνεχώς στην Νόβα και αυτή πολύ σωστά τους πληρώνει όσο αξίζουν ... θα βασιστεί εκεί και δεν έχει ανάγκη ούτε CL ούτε κάτι άλλο, απλά θα χτυπάει ότι μπορεί και σε τιμή που την συμφέρει .
Πολύ έξυπνο για εμένα , αφού έτσι όσα λεφτά και να ρίξει ο Οτε παντού η νόβα θα αντέξει ... θα θυμίζει έναν πυγμάχο που τρώει συνεχώς μπουνιές και δεν πέφτει ποτέ , περιμένει να κουραστεί ο αντίπαλος και ανταποδίδει όποτε γουστάρει ;)