Κουρδισμα πιανου

DIAMANTIS SVIGOS

AVClub Addicted Member
7 April 2008
2,887
ΕΛΛΑΔΑ
Παιδια δεν ξερω βασικα σε ποια κατηγορια να το ποσταρω...

Ξερετε καθε ποτε απαιτειται κουρδισμα σε πιανο?

Παιζει ρολο η χρηση που γινεται? Δηλαδη αν παιζει πολυ θελει συχνοτερα ενω αν παιζει λιγο δε χρειαζεται συχνα? Η ειναι ασχετο με τη χρηση?

Μονο ειδικοι μπορουν να το κανουν η θα μπορουσε και καποιος ασχετος μονος του? Εχοντας παρει σωστες οδηγιες απο καποιους που γνωριζουν βεβαια!

Ευχαριστω και συγνωμη αν ειμαι off-tiopic εδω...-bye-

Μία φορά το χρόνο πιστεύω είναι αρκετή ασχέτως το αν παίζεις 10 ώρες την ημέρα ή αν το έχεις για διακοσμητικό και δεν παίζεις ούτε μία ώρα το χρόνο...

Εννοείται βέβαια ότι με το που το αγοράζεις σου το κουρδίζουν στο χώρο σου! -bye-

edit: Και φυσικά μόνο από ειδικό...

Κούρδισμα χρειάζεται το πιάνο όποτε χρειαστεί κούρδισμα :antlers:

Με λίγα λόγια, είναι χιλιάδες οι παράμετροι που εμπλέκονται σ'αυτό, οπότε καλό είναι το πιάνο να κουρδίζεται όταν θεωρήσεις ότι κάτι δεν πάει καλά.... Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στις σοβαρές αίθουσες συναυλιών το πιάνο κουρδίζεται καθημερινά πριν από κάθε συναυλία.

Για normal χρήση θεωρώ ότι μια φορά το χρόνο είναι καλή συχνότητα, θα διαφωνήσω βέβαια με τον Tzimisce, αφού αν το'χεις διακοσμητικό κρίμα είναι να χαλάς τσάμπα τα λεφτά σου, κούρδιζε το μια φορά τα 5 χρόνια έτσι για το καλό, σαν συντήρηση...

Γίνεται να το κάνεις και μόνος σου, με ηλεκτρονικό κουρδιστήρι, ωστόσο είναι πολλά τα πλήκτρα, και μάλλον θα σου σπάσουν τα νεύρα, καλό είναι να καλέσεις κάποιον... ;)

Δεν υπάρχει ακριβής χρόνος κάθε πότε χρειάζεται κούρδισμα και αυτό διότι παίζουν πολλά ρόλο π.χ. οι διαφορές θερμοκρασίας, κρύο-ζέστη, το παίξιμο κλπ. Σίγουρα χρειάζεται πιό συχνά όταν είναι καινούργιο το πιάνο. Εννοείται ότι το κάνει ειδικός . Δεν κάνει τίποτα μαγικά. Ενα κουρδιστήρι έχει , αλλά πάνω απ' όλα έχει εμπειρία και "αυτί" για να κάνει αυτό που κάνει.

Πως το καταλαβείνεις ότι θέλει κούρδισμα; Αν έχεις λίγο μουσικό αυτί/παιδεία κάνει μπαμ.

Παιδια δεν ξερω βασικα σε ποια κατηγορια να το ποσταρω...

Ξερετε καθε ποτε απαιτειται κουρδισμα σε πιανο?

Παιζει ρολο η χρηση που γινεται? Δηλαδη αν παιζει πολυ θελει συχνοτερα ενω αν παιζει λιγο δε χρειαζεται συχνα? Η ειναι ασχετο με τη χρηση?

Μονο ειδικοι μπορουν να το κανουν η θα μπορουσε και καποιος ασχετος μονος του? Εχοντας παρει σωστες οδηγιες απο καποιους που γνωριζουν βεβαια!

Ευχαριστω και συγνωμη αν ειμαι off-tiopic εδω...-bye-

Δεν υπάρχει κανόνας στη συχνότητα διότι έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες, από τη χρήση και τον τρόπο παιξίματος μέχρι τη θερμοκρασία και την υγρασία. Κατά κανόνα οι πιανίστες (και οι έχοντες "αυτί"...) αντιλαμβάνονται τις αλλαγές του ήχου και τις μικρές συχνοτικές μετατοπίσεις.

Το κούρδισμα γίνεται από χορδιστές και είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει από άλλον, πόσο μάλλον από "άσχετους" όπως αναφέρεις.
Είναι πολύωρη διαδικασία αφού πρέπει να ελεγχθούν και κουρδιστούν οι χορδές όλων των πλήκτρων πολλές εκ των οποίων είναι διπλές ή τριπλές.

Έχε υπόψη σου ότι η αμοιβή ενός χορδιστή κυμαίνεται από 50€ ως και 70-80€.

Για normal χρήση θεωρώ ότι μια φορά το χρόνο είναι καλή συχνότητα, θα διαφωνήσω βέβαια με τον Tzimisce, αφού αν το'χεις διακοσμητικό κρίμα είναι να χαλάς τσάμπα τα λεφτά σου, κούρδιζε το μια φορά τα 5 χρόνια έτσι για το καλό, σαν συντήρηση...

Καλά μη βαράς, πιο πολύ ήταν για να δείξω ότι το παίξιμο ή όχι δεν παίζει ρόλο στην ταχύτητα που θα ξεκουρδιστεί το πιάνο... -bye-

Βέβαια βλέπω λογικό ότι παίξιμο a la Jerry Lee Lewis θα ξεκούρδιζε το πιάνο γενικά...

Ευχαριστω Κυριοι για την αμεση ανταποκριση σας αλλα και τις σαφεστατες πληροφοριες.

Πληροφοριακα το πιανο ειναι περιπου 3 ετων (ειχε αγοραστει καινουργιο και ειχε κουρδιστει επι τοπου στο σπιτι μου). Παιζει θα ελεγα γυρω στις 2 ωρες την εβδομαδα...

Και φυσικα λογω μουσικου αυτιου...:BDGBGDB55:...λεμε τωρα...:flipout:... σα να μου φαινεται οτι σε καποιες νοτες ακουγεται...καπως. Αρα να συμπερανω λογικα πως ηρθε η ωρα του για κουρδισμα.

Και παλι ευχαριστω.

Πάντως μία φορά τον χρόνο, αν κάποιος ασχολείται σοβαρά το θέλει το κουρδισμά του. Αν τώρα το έχει στο σαλόνι να κάθεται ας μην το κουρδίσει και ποτέ...αρκεί να μην του έρθει η όρεξη κάποια μέρα να μάθει να παίζει γιατί το ξεκούρδιστο πιάνο προκαλεί τάσεις δολοφονικές στους γείτονες!!!:twoguns::rifle:

Βέβαια βλέπω λογικό ότι παίξιμο a la Jerry Lee Lewis θα ξεκούρδιζε το πιάνο γενικά...

Μιχαλη αν και προσπαθω να πεισω την κορη μου (αυτη ειναι η βιρτουοζος της οικογενειας) να δοκιμασει Jerry Lee Lewis αυτη επιμενει στην κλασικη μουσικη...:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Κουρδισμα πιανου

Πληροφοριακα το πιανο ειναι περιπου 3 ετων (ειχε αγοραστει καινουργιο και ειχε κουρδιστει επι τοπου στο σπιτι μου). Παιζει θα ελεγα γυρω στις 2 ωρες την εβδομαδα...

Φαντάζομαι δεν έχει ξανακουρδιστεί από τότε ε;

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θέλει κούρδισμα. Ούτε συζήτηση.

Μπα! Τυχερός είσαι! Σκέψου να μπει σε σκέψεις να το κάψει!

Εγώ έστελνα τη δασκάλα του πιάνου για βρούβες!
Θυμάμαι ξεκίνησε να παίζει σαν άσκηση το Fur Elise και της είπα "Α! Το ξέρω αυτό! Γουστάρω! Το πάμε μαζί!"
Όταν με ρώτησε χαρούμενη για τη μουσική μου παιδεία ποιος το έχει γράψει της ήρθε εγκεφαλικό όταν απάντησα με καμάρι "Μα είναι το Metal Heart των Accept!" :flipout:

http://www.youtube.com/watch?v=i17aEmJvHo8&feature=related

Μπα! Τυχερός είσαι! Σκέψου να μπει σε σκέψεις να το κάψει!

Εγώ έστελνα τη δασκάλα του πιάνου για βρούβες!
Θυμάμαι ξεκίνησε να παίζει σαν άσκηση το Fur Elise και της είπα "Α! Το ξέρω αυτό! Γουστάρω! Το πάμε μαζί!"
Όταν με ρώτησε χαρούμενη για τη μουσική μου παιδεία ποιος το έχει γράψει της ήρθε εγκεφαλικό όταν απάντησα με καμάρι "Μα είναι το Metal Heart των Accept!" :flipout:

http://www.youtube.com/watch?v=i17aEmJvHo8&feature=related

Ειναι να χεις μουσικη παιδεια βρε παιδι μου...:flipout:...

Exmm,
Vasika hordisma thelei, oxi kourdisma...
H gynaika mou to hordizei mia fora ton xrono, panta apo eidiko.

Κατά τη γνώμη μου θέλει χόρδισμα όποτε το καταλάβει το αυτί σου. Σε γενικές γραμμές κάθε 1-2 χρόνια. Αν έχει καιρό να χορδιστεί τότε ίσως χρειαστεί 2η φορά μέσα σε κανένα μήνα.