κουτι με touchscreen

dimogrec

New member
2 May 2008
69
Το θελω για το σαλονι και το προτιμω με 7" οθονη....
Ναι το ξερω θα τα σκασω χοντρα αλλα πιστευω πως το κουτι ειναι ενα ισως το μονο που μπορει να αντεξει στο χρονο κ να μη χρειαστει συντομα αναβαθμιση. Τα 3 κουτια που μ'αρεσουν (και σε ποιον δεν αρεσουν)
1) Zalman HD160 XT
2) Silverstone CW03
3) Origen s16t

Και τα 3 παιρνουν fullATX, ειναι απο αλουμινιο, 7" touchscreen, αρκετα ευρυχωρα (ισως το Ζalman περισσοτερο απ'ολα). Απο αερισμο κ ανεμιστηρες απ'οτι βλεπω ειναι πανω κατω κοινα τα χαρακτηριστικα.Δε με απασχολει κ πολυ ο θορυβος, στη χειροτερη αλλαζω τα ανεμηστηρακια με noctua η´silenx. Περιεργο στο Silverstone που δεν εχει καποια usb στο front panel ουτε cardreader, ουτε ακουστικα

Το Silverstone & το Origen ανεβαζουν αναλυση στο LCD τους 1920χ1200 κ λογικα γι'αυτο κοστιζουν καμια 180ευρω παραπανω ενω το Zalman φτανει στα 1024χ768. Αξιζει τον κοπο? Προσωπικα δε βλεπω καποιο τρελο οφελος μιας κ θα ειναι συνδεδεμενο με την τηλεοραση κ μαλιστα οταν βλεπω ταινιες με κοβω να εχω τελειως απενεργοπποιημενη την 7"LCD. Μηπως ειναι περιτα τα 1920χ1200 στο touchscreen απο τη στιγμη που θελω την οθονιτσα να μου διχνει κανα pluggin οταν παιζει μουσικη?Διορθωστε με αν μου ξεφευγει κατι.
Εχεις κανεις προσωπικη εμπειρια απο καποιο απο αυτα τα κουτια να μου πει την αποψη του?
Η' εστω καποιος που να εχει κουτι με lcd-touchscreen?

Φίλε μου είχα το Silverstone LC-18. Μια χαρά είναι όποιο και να πάρεις. Απλά με την ανάλυση 1920x1080 δεν χρειάζεσαι να παίζεις με powerstrip Και drivers. Κάνεις ένα clone desktop και τελειώνεις. Όσο για το ότι δεν έχει μπροστά USB, μπορείς να βάλεις στα κάτω bay που είναι κρυμένα πίσω από το μεγάλο πορτάκι ένα reader με usb. Απλά όταν κάνεις εγκατάσταση windows πρέπει να αποσυνδέσεις τους reader γιατί θα σου βάλει leet windows κανά G: και μετά θα τρέχεις.

ποιος ο λογος να παρεις με touchscreen απο την στιγμη που το θες μονο να βλεπεις κανενα plugin.αυτο το κανεις και με vfd οθονη.εκτος αν το θες για λογους εμφανισης.οσο για το θεμα αναλυσης της οθονης νομιζω οτι ολες οι συγχρονες καρτες γραφικων με τους τελευταιους drivers υποστηριζουν dual displays με διαφορετικες αναλυσεις

Οσον αφορα την αναλυση, θα σου πω οτι με 1920 1200 δε βλεπεις τιποτα ουτε σε 10 ιντσες που εχει το δικο μου. Το μονο που εχεις να σκεφτεις ειναι αυτο που σου ειπαν τα παιδια παραπανω περι clone mode. Αν πας μονο για εφαρμογη και μονο σε στυλ εμφανισης στοιχειων κτλ, δεν εχεις προβλημα.

Οσο για το silverstone, μπορεις να βαλεις στα κατω κρυφα bay ενα τετοιο....
http://www.tomshardware.com/reviews/silverstone-cw03-case,1929-3.html

Απο την τριαδα των επιλογων σου ειμαι φουλ το νουμερο 3 απο πλευρας κατασκευης , αλλα και απο πλευρας εμφανισης (που ειναι υποκειμενικο βεβαια).
Θα ελεγα ομως να μη με λαβεις και πολυ υποψιν σου γιατι ειμαι πολυ biased...:grinning-smiley-043

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=14205

Προχτές συγκεκριμένα που είδα απο κοντά το Origen μπορώ να πώ ότι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ, όταν μιλάμε για σαλόνι πάντα. Οχι ότι τα άλλα θα είναι μικρότερα αλλά ....

Ακόμα και ένα silverstone lc16 έδειχνε μεγάλο, και είχα προβλέψει και χώρο να τοποθετήσω ένα HTPC αλλά με χάλασε ο όγκος που θα είναι δίπλα σε άλλες 'ντελικάτες' συσκευές.

Νομίζω πως αν τα δείς απο κοντά θα αποφασίσεις ποιό σου ταιριάζει καλύτερα, εμφανισιακά τουλάχιστον, απο θέμα κατασκευής μόνο όσοι έχουν κάποιο μπορούν να σου πούν.

Μπορεί να περνάνε κάθε μέρα απο τα χέρια μου αρκετά PC αλλά ποτέ δεν είχα δώσει προσοχή σε PC για σαλόνι.

ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια -bye-
trooper υπαρχει εγχρωμο vfd?? Kαθαρα για θεμα εμφανισης το θελω.

Να προσθεσω οτι η ΤV μου (Panasonic 42PX80E) εχει μεγιστη αναλυση 1024χ768 αρα κ με το Ζalman δε θα εχω προβλημα... Αλλα κ να ειχα TV με μεγαλυτερη αναλυση δε νομιζω να ειχα ιδιατερο προβλημα γιατι κ τωρα εχω το laptop με 1400χ1050 συνδεδεμενο με vga καλωδιο κ στην TV εχω 1024χ768 (σαν multiple monitor) χωρις προβληματα.
Εκτος αν με διαφορετικες αναλυσεις "κουραζω" την καρτα γραφικων? Οπως ειπα βεβαια οταν βλεπω ταινια στην ΤV δε με πειραζει να ειναι κ τελειως σβηστο το 7αρι lcd...
Και τα 3 μ'αρεσουν αν και εχω δει τα 2 πρωτα απο κοντα και αυτα σβηστα...
Αληθεια apextos που ειδες το Οrigen?
Ξερει κανεις που μπορω να δω απο κοντα καποιο αυτα τα htpc σε λειτουργια??

εχω την εντυπωση οτι τα thermaltake εχουν εγχρωμο vfd χωρις να ειμαι και σιγουρος ομως.

Απάντηση: Re: κουτι με touchscreen

ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια -bye-
trooper υπαρχει εγχρωμο vfd?? Kαθαρα για θεμα εμφανισης το θελω.

Να προσθεσω οτι η ΤV μου (Panasonic 42PX80E) εχει μεγιστη αναλυση 1024χ768 αρα κ με το Ζalman δε θα εχω προβλημα... Αλλα κ να ειχα TV με μεγαλυτερη αναλυση δε νομιζω να ειχα ιδιατερο προβλημα γιατι κ τωρα εχω το laptop με 1400χ1050 συνδεδεμενο με vga καλωδιο κ στην TV εχω 1024χ768 (σαν multiple monitor) χωρις προβληματα.
Εκτος αν με διαφορετικες αναλυσεις "κουραζω" την καρτα γραφικων? Οπως ειπα βεβαια οταν βλεπω ταινια στην ΤV δε με πειραζει να ειναι κ τελειως σβηστο το 7αρι lcd...
Και τα 3 μ'αρεσουν αν και εχω δει τα 2 πρωτα απο κοντα και αυτα σβηστα...

Η αναλυση που περιγραφεις της τηλεορασης σου ειναι η native του πανελ.
Δεχετε μεχρι 1920 1080 ομως....

Οσο για τα πισι , νομιζω οτι εχει καποια το HacShop στη Στουρναρη σε λειτουργια..

Τελικα με βλεπω για το Zalman HD160 XT plus... πειρισσοτερο λογω σχεσης τιμης-αποδοσης
Mηπως το εχει κανεις να μου πει εντυπωσεις?

Είχα περάσει από το πλαίσιο στην Βουλιαγμένης και το είχε. Δεν έχει μεγάλη ποικιλία να δείς 2-3 κουτιά, και αν σε ενδιαφέρει κάποιο άλλο σου λένε να το παραγγείλεις και το φέρνουν.

Πηρα το Zalman HD160 XT plus & ειμαι ικανοποιημενος. Αρκετα μεγαλο,ευρυχωρο κ το touchscreen κουκλι & πανεμορφο.