Κρεμαστή Οθόνη ;

woodpecker

Senior Member
20 September 2007
318
Παιδιά υπάρχει η δυνατότητα να κρεμάσω την οθόνη από το ταβάνι (εννοώ εντελώς κρεμαστή με αλυσίδα )

ή

να κάνω καμία μόντα με βάση στήριξης στο τοίχο και να πάει να κάθεται πάνω της η οθόνη ;;; σαν να ένας πίνακας που κρεμιέται αν με καταλαβαίνεται τι εννοώ...Σαν γαντζάκια που πάει και γαντζώνει πάνω της ;;

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί η οθόνη να βρίσκεται μονίμως βιδωμένη στον τοίχο....

Για αυτή την οθόνη την Μaxball τι λέτε ;;; http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?7158

Να 'σται καλά

Ολες τις οθονες μπορεις να τις κρεμασεις ετσι οπως λες απο το ταβανι. Απλα δεν ειναι οτι πιο ευκολο.

Οσον αφορα τα υπολοιπα, συμφωνω με τον Τασο!

Οσο για το κρέμασμα, επειδή παίζει μεγάλο ρόλο το αλφάδιασμα , και επειδή δεν θα μπορείς να την αλφαδιάσεις αν την κρεμάσεις με αλυσιδούλα (π.χ. στον έναν κρίκο να γέρνει και στον άλλο να σηκώνεται) σου προτείνω να παρεμβάλλεις μεταξύ της αλυσίδας και του κρίκου στο ταβάνι αυτοιύς τους μεταλλικούς συνδετήρες (εντατήρες) που στρίβοντας το αριστερά ή δεξιά αυξομοιώνεις το μήκος της αλυσίδας και επομένως μπορείς να την αλφαδιάσεις τέλεια.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι μην βάλεις καθόλου αλυσίδα. Βάλε κατευθείαν μόνο τους εντατήρες για να αποφύγεις και την μεγάλη ευαισθησία στο κούνημα.

Ένα ακόμα πρόβλημα είναι το εάν η οθόνη κάθεται ανοιχτή ή τυλίγεται αυτόματα. Δηλαδή εάν θέλει στο κάτω μέρος κάτι να την κρατάει. Επίσης επειδή το έχω κάνει στην δουλειά, εάν την κρεμάσεις τότε δεν είναι ίσιο όπως όταν ακουμπάει στον τόιχο το σασί της αλλά γέρνει λίγο.

Όλες οι χειροκίνητες οθόνες που είναι σχεδιασμένες για τοποθέτηση στο ταβάνι ή τοίχο έχουν μηχανισμούς που σταματάνε το πανί και δεν χρειάζονται να "δεθούν" για να μην ξανα-τυλιχθούν, οπότε μην το σκέφτεσαι.

Όσο για την στήριξη, είναι θέμα οθόνης. Η δικιά μου όταν κρέμεται από τις προβλεπόμενες υποδοχές της είναι "αλφάδι".

Απάντηση: Re: Κρεμαστή Οθόνη ;

Όλες οι χειροκίνητες οθόνες που είναι σχεδιασμένες για τοποθέτηση στο ταβάνι ή τοίχο έχουν μηχανισμούς που σταματάνε το πανί και δεν χρειάζονται να "δεθούν" για να μην ξανα-τυλιχθούν, οπότε μην το σκέφτεσαι.

Όσο για την στήριξη, είναι θέμα οθόνης. Η δικιά μου όταν κρέμεται από τις προβλεπόμενες υποδοχές της είναι "αλφάδι".

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί αναφέροντας πάλι ότι 2 οθόνες οροφής που έχω δεν σταματάνε μόνες τους. Το εάν είναι φτηνές από Πλάισιο δεν νομίζω ότι έχει σημασία καθώς και του φίλου μας είναι των 70 ευρώ.

Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση, αλλά δυστυχώς νομίζω ότι θα πρέπει να γίνω περισσότερο αναλυτικός..

Έτσι όπως το φαντάστηκα είναι να τοποθετήσω την τηλεόραση και τα λοιπά μέσα στην εσοχή μιας τρίφυλλης ντουλάπας στο μέρος όπου υπήρχαν παλιότερα το δίφυλλο κομμάτι και το οποίο έχει από καιρό καταργηθεί γιατί το είχα κάνει γραφείο εκεί μέσα(σας επισυνάπτω ένα σχέδιο πρόσοψης της ντουλάπας)

Όσον αφορά την οθόνη φανταζόμουν μια μικρούλα οποία θα πάει και θα κάθετε πάνω στο γείσο του δίφυλλου κομματιού (1,5 μ και θα εκτείνεται σε άλλο 1,5 μέτρο προς το πάτωμα ) και αυτό μας κάνει κάπου στις 60-70 ιντσες.

Έλα όμως που γλυκογαλιάζω τις 100''. Σε αυτή την περίπτωση καλύπτει όλο το μήκος της ντουλάπας σε σημείο που δεν θα ανοίγει το φύλλο δεξιά.

Οπότε χρειάζομαι κάτι που να στερεώνεται και να ξεστερεώνεται σαν πίνακας που κρεμιέται και ξεκρεμιέται ..

Αν έχετε καμιά ιδέα ...και αυτό γιατί δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει τέτοια πατέντα..

Attachments

• ad.JPG
    ad.JPG
    8.1 KB · Views: 29
Re: Απάντηση: Re: Κρεμαστή Οθόνη ;

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί αναφέροντας πάλι ότι 2 οθόνες οροφής που έχω δεν σταματάνε μόνες τους. Το εάν είναι φτηνές από Πλάισιο δεν νομίζω ότι έχει σημασία καθώς και του φίλου μας είναι των 70 ευρώ.

Σοβαρά; Αυτό πρώτη φορά το ακούω! Μήπως έχουν κάποιο πρόβλημα; Είχα την εντύπωση ότι όλες ήταν "ημιαυτόματες". Ίσως αυτό δεν ισχύει για τις πάρα μα πάρα πολύ οικονομικές.

Υπαρχει ενας τροπος, αλλα θελει ... θαρρος.

Βγαζεις το φυλλο της ντουλαπας και το πας σε μαραγκο.
Στο κοβει (οσο ειναι το υψος του κουτιου της οθονης 10-15 cm)

Γυρνας σπιτι, και

- Το καμματι που περισσεψε το κολλας στην ντουλαπα, και εννοειται ΔΕΝ ξανακουνιεται.

- Το υπολοιπο φυλλο (το μεγαλο κομματι) το ξαναβαζεις στην θεση του.

Τελειωσες.

Δεν ειναι τοσο τραγικο, το εχω κανει και εγω εξ αιτιας ενος AC
(αν θες να σου ανεβασω και φωτο)

Εdit:
Ειδα πιο προσεκτικα το σχεδιο σου.

Στην προταση μου, τοποθετεις την οθονη στο ταβανι, αλλα πρεπει να κανει την "δουλεια" σε ολα τα φυλλα της ντουλαπας.

Last edited:
Βγαζεις το φυλλο της ντουλαπας και το πας σε μαραγκο.
Στο κοβει (οσο ειναι το υψος του κουτιου της οθονης 10-15 cm)

Στην προταση μου, τοποθετεις την οθονη στο ταβανι, αλλα πρεπει να κανει την "δουλεια" σε ολα τα φυλλα της ντουλαπας.

Αμ δεν το έχω σκεφτεί νομίζεις ...έχεις δίκιο και ίσως εκεί να καταλήξω...αλλά όχι για ταβάνι γιατί μου πέφτει κάπως ψηλά (χωρίς να είναι ψηλοτάβανο) είναι μικρή η απόσταση από την οθόνη 2,5 μέτρα...

Μήπως ξέρεις τι βάρος έχει η θήκη ...
για να δώ αυτό που σκέφτομαι με την μοντα του κρεμάω ξεκρεμάω..

Περιμενε,

Κατ' αρχας, απο 2,5 αποσταση, μην πας σε οθονη μεγαλυτερη των 90" (και ειναι και παρα πολλες, κατα την αποψη μου), χωρια που δεν ξερω ποιος προβολεας απο τα 2,5 δινει 100"

Δευτερον, μια 90αρα εχει υψος 111 cm.

Ολες (οκ, σχεδον) οι οθονες εχουν στην πανω τους πλευρα ενα πλαισιο μαυρο, περι τα 50 cm.

Οποτε:

Αν το ταβανι σου ειναι στα 3 μετρα, βγαλε το κουτι (10-15 ποντοι), βγαλε και οσο θες απο το μαυρο αυτο πλαισιο, θα εισαι (καααπως) μια χαρα απο πλευρας υψους.

Αν το ταβανι σου ειναι στα 280, πολυ καλυτερα

Last edited:
καλησπερα καλως σας βρηκα!ψαχνω για κρεμαστη βαση τοιχου(απο το ταβανι) για 46αρα πλασμα.ξερετε που μπορω να βρω?εχω τρελαθει να ψαχνω αλλα τιποτα!δηλαδη μια βαση τοιχου πανω στην οποια θα κολλησει ενας σωληνας αλουμινιου καθετα ο οποιος πανω πανω θα στερεωνεται με βιδες στο ταβανι!

Απάντηση: Re: Κρεμαστή Οθόνη ;

καλησπερα καλως σας βρηκα!ψαχνω για κρεμαστη βαση τοιχου(απο το ταβανι) για 46αρα πλασμα.ξερετε που μπορω να βρω?εχω τρελαθει να ψαχνω αλλα τιποτα!δηλαδη μια βαση τοιχου πανω στην οποια θα κολλησει ενας σωληνας αλουμινιου καθετα ο οποιος πανω πανω θα στερεωνεται με βιδες στο ταβανι!

Δηλαδη ζητας κατι τετοιο ?
LCD-404AB.jpg
14d9524d1341.jpg
telexsma.jpg

Αν ναι ειναι πολυ ευκολο και πολυ φθηνο. Μπες εδω και ψαξε ποια θες: http://video.listings.ebay.de/Wand-Deckenhalterungen_Fuer-LCD-Plasma-TVs_W0QQfclZ3QQfromZR11QQsacatZ142087QQsocmdZListingItemList
-bye-