Κριση μεν αλλα μηπως εχουμε ριξει πολυ τον πηχη? Ποσα διναμε για CRT πριν το 2000?

Alexandros_Wallace

Supreme Member
3 June 2007
4,129
Dystopia
εχω μια διαφωνία σε μια συζήτηση αν τα 1.500 ευρω είναι πολλά για τηλεόραση ή λιγα. Δεν θελω να πεσετε στην παγίδα να μου απαντησετε αν τωρα με 1000 περνεις φοβερη τηλεοραση.
Απλα θελω να θυμηθώ ποσο κανανε οι CRT.
θελω να μου πει οποιος θυμάται ποσα λεφτά σε δρχ διναμε για CRT
στα τελη του 90.
πχ θελω αν θυμαται κανεις ποσο κανανε οι sony wega /triniton 28" την περιοδο '98-'00?
αν το παρουμε ευρω(δρχ) ανα ιντσα σιγουρα ειναι πιο φθηνες οι LCD πλασμα.
Το πιο σημαντικό ισως και εκεί ειναι όλο το ζουμι, τι προϋπολογισμό ομως ειχαμε τοτε σε σχεση με τον βασικό μισθο για ΤV και τι τωρα?
αν θυμαμαι καλα μεχρι το 2005 οι CRT 32" ξεκίναγαν απο 800 ευρω ενω αν ηθελες καλό μοντέλο ανετα εφτανες τα 1500.
θυμαστε ποσα ειχατε δωσει εσεις για την τελευταια σας CRT?

για προβολεις δεν μιλάω καν.

Θυμάμαι ο αδερφός μου γύρω στο 2004-2005 (?) είχε δώσει ~1500 για μια 29άρα Philips Match Line. Νομίζω αυτή είναι, δε θυμάμαι μοντέλο.

29pt942069rfpresizepx9.jpg

Παίζει βέβαια και μια άλλη παράμετρος. Επί εποχής CRT αγοράζαμε μια τηλεόραση για πολλά χρόνια. Τώρα αγοράζουμε (οι περισσότεροι) τηλεόραση για 2-3 χρόνια, και οι εξελίξεις τρέχουν τόσο που σε αυτό το διάστημα θα είναι όντως ξεπερασμένη, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων... ας μην αναφερθώ σε αυτές, τις ξέρουμε :P

Αυτή πρέπει να έχω πάρει το 2005 την 29PT9417 κλπ και παίζει ακόμα μια χαρά.
Έκανε πάνω απο 1000 ευρώ τότε (άσχετα άν τη βρήκα στο στόκ κοτσόβολου με μια γραντζουνιά πίσω, με παζάρι στη μισή τιμή )

Η τελευταία crt που είχαμε σπίτι ήταν μια philips matchline 29 inches η οποία το μακρινό 1997 κόστισε κοντά στις 600,000 δρχ....και μας κράτησε συντροφιά μέχρι και το 2004! φοβερή τηλεόραση....

Γυρω στο 2004 ειχα αγορασει μια Philips 32" CRT 100 Hz γυρω στα 1300 ευρω αν θυμαμαι καλα.

H εικονα (για τα δεδομενα των CRT) ηταν πολυ μετρια και χαλασε και ο δεκτης μετα απο ενα χρονο.

Το 2004 αγορασα μια 32" CRT PHILIPS στα 800 ευρω. Την συγκεκριμενη TV την ανεβοκατεβασα 3 φορες απο τον 2ο οροφο για την παω 80χλμ μακρια στο service απο τον πρωτο μηνα αγορας της. Προβλημα με την ρυθμιση για σχετικα με το θεμα των μαγνητικοων πολων και προβλημα με την ρυθμιση της εικονας οπου στην γρηγορη κινηση αφηνε "ιχνη", "αυρα". Στο τελος οχι μονο δεν την εφτιαξαν αλλά μου αφαιρεσαν και το digital plus απο το μενου. Το κορυφαιο ηταν οτι δεν ειχε ενδειξη στην εικονα την εντασης ηχου!!! PHILIPS...πικρη ιστορια 3 DVD με ημερομηνια ληξης ενα ετος.
Το 2009 αγορασα 2 LCD 32" και 37" στο συνολικο ποσο των 900 ευρω. Θα τις αλλαξω μονο εαν χαλασουν ή το 3D καθιερωθει στο χωρο.

Φυσικα η διαφορα τιμης μεταξυ μιας CRT και μιας LCD παιζουν πολλοι παραγοντες. Κατα κυριο λογο τα εξαρτξματα /ανταλλακτικα μιας CRT κοστιζαν αρκετα. Αλλά ειναι και θεμα και συγκυριων, οπου στο τελος εποχης των CRT τουλαχιστον στην εγχωρια αγορα αρχισε να πεφτει ο πληθωρισμος. Επισης αλλοι παραγοντες ειναι οτι μπηκαν στο χωρο των LCD περισσοτερες εταιριες (CRT ειχαμε κυριως SONY, PHILIPS,PANASONIC), λιγοτερα μεταφορικα για τις εταιριες (ενα κοντεινερ χωραει 5 φορες περισσοτερες LCD απο CRT πχ 32"), αξιοπιστια στα δικτυακα καταστηματα και φθηνες μεταφορικες υπηρεσιες, συμφερουσες αγορες απο το εξωτερικο κλπ.

Last edited:
Έχω μια 32αρα wide crt FirstLine, της πλάκας δηλαδή, εδώ και πολλά χρόνια. Φυσικά οικονομική, δε θυμάμαι ακριβώς αλλά πάνω από 500-600 ευρώ αποκλείεται. Βέβαια δεν με ενόχλησε το γεγονός διότι έλειπα 3 χρόνια από Αθήνα οπότε η χρήση της ήταν περιορισμένη. Αν μείνω φέτος θα πάρω 46αρα ή 50αρα το καλοκαιράκι.
Θεωρώ όμως τα ερωτήματα λίγο περίεργα. Τι σημασία έχει πόσα χρήματα έδινες προ 5ετίας ή 10ετίας, όταν ο περισσότερος κόσμος ζούσε σε οικονομική ψευδαίσθηση? Πόσα έδινες για σπίτι 100 τετραγωνικών πριν 10 χρόνια? Πόσα για αμάξι? Τι δάνειο μπορούσες να πάρεις πριν 10 χρόνια? Πριν 5? και με τι επιτόκιο? Δεν έχω άποψη για τις οικονομικές συνθήκες των παιδιών εδώ και μακάρι να είναι και να παραμείνουν οι καλύτερες δυνατές αλλά ο κόσμος έχει αρχίσει να πεινάει.
Ελπίζω να διαψευσθώ αλλά όταν ο μέσος μισθός ενός ΔΥ (ας πούμε) φτάσει τα 800 ευρώ το μήνα θα κάνουμε πάλι συζήτηση αλλά σε πολύ διαφορετική βάση...

πήρα και εγώ μια phillips crt to 2004 λίγο πριν το euro νομίζω pw8818 νομίζω είναι. από ένα κορασίδη ξεκίνησε στα 1100 μετά από επισκέψεις σε 3 κορασίδηδες την πήρα 690. βαριομουνα να πάω σε άλλους γιατί θα έπεφτε κιάλλο η τιμή.
τις προάλες μπήκα στο service menu 13κάτι ή 15κάτι ώρες έχει γράψει.
ακόμα αυτή έχω - πρέπει να πάω σε γιατρό μάλλον ε????

Attachments

• IMAG0150.jpg
    IMAG0150.jpg
    53.5 KB · Views: 40
  • IMAG0157.jpg
    IMAG0157.jpg
    34.9 KB · Views: 39
  • IMAG0162.jpg
    IMAG0162.jpg
    31.9 KB · Views: 33
  • IMAG0166.jpg
    IMAG0166.jpg
    23.7 KB · Views: 35
Last edited:
Λοιπόν...
Το 1998 είχα αγοράσει αυτή τη philips 32" (χωρίς το τραπεζάκι) 500.000 δρχ. (1500 ). Μετά από 5 περίπου χρόνια χάλασε η οθόνη της. Ήθελε αρκετά χρήματα για αντικατάσταση, οπότε με μια προσφορά που μου έγινε από την philips, αγόρασα μια 29" για τους γονείς μου. Παραδόξως, ακόμα λειτουργεί...
32pw9523_12m__fp_.jpg

Δεν τίθεται νομίζω θέμα. Με 1500 σήμερα, αγοράζεις κορυφαία plasma 50", που η οθόνη της είναι τετραπλάσια περίπου της 32αρας. Άλλο θέμα συζήτησης τα τότε και τα τώρα οικονομικά δεδομένα...

Εγώ είχα αγοράσει το 2003 μια philips 9617 για ~2000 ευρώ... :flipout:
Φοβερή τηλεόραση. 32αρα 16:9, επίπεδη, ψηφιακή, με pixel plus, με 4 ηχεία πάνω της (κεντρικό και υπογούφερ), 2 ασύρματα περιφερειακά, αποκωδικοποίηση DD, διπλά δέκτη, κλπ.

Κάπου εκεί κατάλαβα ότι μια τηλεόραση μπορεί να παίξει καλύτερα από τον κινηματογράφο, και τον σταμάτησα... :flipout:

Φυσικά ακόμα παίζει κανονικά...

ας μην ξεχνάμε επίσης οτι το κόστος παραγωγής των LCD τηλεοράσεων είναι εξευτελιστικό σε σχέση με τις CRT...

Φοβερή τηλεόραση. 32αρα 16:9, επίπεδη, ψηφιακή, με pixel plus, με 4 ηχεία πάνω της (κεντρικό και υπογούφερ), 2 ασύρματα περιφερειακά, αποκωδικοποίηση DD, διπλά δέκτη, κλπ.

Κάπου εκεί κατάλαβα ότι μια τηλεόραση μπορεί να παίξει καλύτερα από τον κινηματογράφο, και τον σταμάτησα... :flipout:

είναι όντως 32??? γιατί η δική μου μετρημένο το γυαλί είναι 30ψιλά και αφαιρώντας το μαύρο που έχει γύρω γύρω βγαίνει 29,4 ιντσες.
και εγώ κάπου εκεί τον σταμάτησα. έχω πάει 2-3 φορές μόνο σε καλοκαιρινό και επιχείρησα να δώ το avatar στο παρίσι αλλά η ουρά των 285,3 χιλιομέτρων με έκανε να αλλάξω γνώμη
τη δική σου την έχει ο κουνιάδος μου. τρομερή τηλεόραση.

Re: Απάντηση: Κριση μεν αλλα μηπως εχουμε ριξει πολυ τον πηχη? Ποσα διναμε για CRT πρ

Άλλο θέμα συζήτησης τα τότε και τα τώρα οικονομικά δεδομένα...

Πάντως τώρα είναι σαφώς καλύτερα... Το 2003 η φίλιπς έκανε όσο 3 μου μηνιάτικα... :flipout: Αγορά σε 12 δόσεις...

SONY crt trinitron 29 ιντσών 450000 δρχ το 1995,που λειτουργεί μια χαρά ακόμα,με άπειρες ώρες παιξίματος και τα κανάλια της τηλεόρασης παίζουν πολυ καλύτερα από πολλές lcd!Την έχω στο εξοχικό και δεν χαλάει για να την αλλάξω!!!!
Μην πω και ότι μπορείς να βάλεις επάνω τα "σεμεδάκια" της μάνας ή της γιαγιάς!!!!!!!!!(ξέρετε,αυτο με την γωνία που κρέμεται μπροστά και πάνω σ'αυτό κανένα αγαλματάκι ή βαζάκι!):D:D:D
Eχει και αντικλεπτικό σύστημα επάνω!Δεν σηκώνεται από τους κλέφτες λόγω βάρους!

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κριση μεν αλλα μηπως εχουμε ριξει πολυ τον πηχη? Ποσα διναμε

Πάντως τώρα είναι σαφώς καλύτερα... Το 2003 η φίλιπς έκανε όσο 3 μου μηνιάτικα... :flipout: Αγορά σε 12 δόσεις...
ναι, αλλά τώρα όλες τείνουν να είναι αναλώσιμες με μικρής διάρκειας ημερομηνία λήξεως. Οι περισσότερες CRT έφταναν τη δεκαετία με συνεχή χρήση.

Για να γινει η 32αρα "κινηματογραφος" πρεπει να εισαι κολλημένος πανω στην οθονη.

Μην συγκρινουμε ανομοια πραγματα.

και η δίκη μου ζει και βασιλεύει στο σπίτι της μαμάς...Μετά πήγα στην 40αρα σονυ Χ2000 η οποία μετακόμισε κρεβατοκάμαρα και πλέον σαλόνι πανασονικ 50v10...H επόμενη εάν και όταν ταβάνι τα 2200 με δόση 100 το μηνά πάντα!!!!Δεν μας περισσεύουν απλά είναι η ΤΡΕΛΑ μας.

Philips Matchline 9413 (μαλλον) 29", αυτη με ενσωματωμενο Dolby surround & 5.1 ηχεια -> 360.000 δρχ -> 1056
Καπου το 1994.
Η πρωτη και η τελευταια κορυφαια Matchline με 5.1 ηχεια.
Καηκε λογω χρηστη το 2006 περιπου.

Philips Cineos 29", παλι με ολα τα καλα φιλτρα και την οθονη τουμπανο, 600 το 2006 περιπου.
Ακομα παιζει τελεια.

Samsung LE40F86BD (LCD) 40" -> 1000 το 2008.
Αναγκαστικα εδωσα 1000 επειδη δεν γινοταν να περιμενω για αγορά (καλης) τηλεορασης.

H επομενη τηλεοραση θα πρεπει να κοστιζει κατω απο 700 (σημερινη αξια) για να την αγορασω.