Κροσόβερ.Ενεργό ή line level;

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2025

Την Κυριακή, 16/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2025.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Όπως θα καταλάβατε από τον τίτλο,ήρθε η ώρα του κρος.
Απ' την εμπειρία σας λοιπόν,ποιο νομίζετε πως είναι καλύτερο;
Κλασικό ενεργό κρος όπως αυτό ή line level όπως αυτό;
Ή μήπως κάτι άλλο;
Λύσεις όπως MiniDSP ή Hypex DLCP έχουν εξεταστεί (έχω πρήξει κόσμο) και έχουν απορριφθεί όχι επειδή δεν αξίζουν αλλά επειδή δεν κάνουν στο συγκεκριμένο setup μου που θέλω να κρατήσω όσο το δυνατόν πιο αναλογικό μετά τον προ.
Να προσθέσω πως το κρος πρέπει να είναι δίδρομο (ή και τρίδρομο,σίγουρα θα χρειαστεί αργότερα) κι αφορά μόνο τον κλάδο των χαμηλών,μιας και τα ηχεία μου είναι ημιενεργά.
Παρακαλώ για τα φώτα σας λοιπόν.

Kritikos

Established Member
13 April 2008
152
Χαλκιδα
στο σημειο που βρισκεσαι, η καλυτερη λυση ειναι ενα ενεργο κροσοβερ πχ. xillica xp 3060 που εχει delay σε καθε εξοδο και Phase Correction
Ειναι δυνατοτητες ενος συγχρονου κροσοβερ με dsp, που θα τις εκμεταλευτεις για την καλυτερη δυνατη ρυθμιση των ηχειων σου.
Βεβαια ολα εξαρτωνται απο τα χρηματα που θελεις να διαθεσεις, αλλα οι πιο πανω λειτουργειες θα πρεπει να υπαρχουν στο μηχανημα που θα επιλεξεις

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
στο σημειο που βρισκεσαι, η καλυτερη λυση ειναι ενα ενεργο κροσοβερ πχ. xillica xp 3060 που εχει delay σε καθε εξοδο και Phase Correction
Ειναι δυνατοτητες ενος συγχρονου κροσοβερ με dsp, που θα τις εκμεταλευτεις για την καλυτερη δυνατη ρυθμιση των ηχειων σου.
Βεβαια ολα εξαρτωνται απο τα χρηματα που θελεις να διαθεσεις, αλλα οι πιο πανω λειτουργειες θα πρεπει να υπαρχουν στο μηχανημα που θα επιλεξεις

Πολύ καλή λύση αλλά είναι κι αυτό ψηφιακό.
Phase correction έχουν σχεδόν όλα,αναλογικά και ψηφιακά.
Το delay μεταξύ χαμηλών-μεσουψηλών μπορώ να το κανονίσω απλώς μετακινώντας τους δορυφόρους μπρος-πίσω,μεταξύ υψηλών-μεσαίων,είναι κανονισμένο.
Λειτουργίες θα ήθελα όσο το δυνατόν λιγότερες,δεν χρειάζεται το σήμα να κάνει βόλτες σε γειτονιές που δεν έχει δουλειά να πηγαίνει.:ROFLMAO:
Οπωσδήποτε φυσικά ποτενσιόμετρα για την επιμέρους ένταση.(Και για παιχνίδι.)

Kritikos

Established Member
13 April 2008
152
Χαλκιδα
phase correction μπορεις να κανεις ΜΟΝΟ με ψηφιακα φιλτρα all-pass filter το ονομαζουν καποιες ετειρειες....
δυστυχως με περισσοτερες λειτουργειες μπορουμε να πετυχουμε καλυτερα αποτελεσματα, και λεω δυστυχως γιατι τετοια κροσοβερ κοστιζουν...

συγχαρητηρια για το πολυ ωραιο συστημα σου:D

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
phase correction μπορεις να κανεις ΜΟΝΟ με ψηφιακα φιλτρα

συγχαρητηρια για το πολυ ωραιο συστημα σου:D

Έχεις δίκιο,εγώ εννοούσα απλή αλλαγή φάσης αλλά η βιασύνη...
Σε ευχαριστώ πολύ.