Κτηνιατρικό χάπι για παράσιτα!

Παιδιά θα ήθελα τα φώτα σας για ένα χάπι που θεωρητικά διώχνει τα παράσιτα (ψύλλους και τσιμπούρια) απο τα σκυλιά,το όνομά του είναι BRAVECTO.Ακούγεται πολύ καλό,το πρόβλημα είναι πως έχω βρεί αναφορές για ζώα που είτε αρρώστησαν σοβαρά,είτε πέθαναν μετά τη χορήγησή του.Αν ξέρετε κάτι για το θέμα σας παρακαλώ να με διαφωτίσετε..Σας ευχαριστώ πολύ!

Θα έλεγα πως ο καλύτερος σύμβουλος είναι ο κτηνίατρος που ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ.
Αν η πρόταση χρήσης του χαπιού έρχεται απο εκείνον -εξ' ού και ο προβληματισμός σου ίσως- θα πρότεινα να διασταυρώσεις τις πληροφορίες σου με άλλους κτηνίατρους.

Το internet και τα φόρα, εμένα πιο πολλές φορές με βάλανε σε μπελάδες παρά μου δώσανε λύση.

Δεν έχω ιδέα αλλά δεν θα το ρίσκαρα. Κολάρο και πάλι κολάρο. Τουλάχιστον μέχρι να δούμε τι κάνει το άλλο.

O αδερφός της γυναίκας μου είναι κτηνίατρος ΑΠΘ τον ρωτήσαμε γι αυτό το είδος χαπιών και αν κάνουν δουλειά, ΔΕ μας είπε κάτι ανησυχητικό, το μόνο που μας είπε είναι ότι επειδή είναι σχετικά νέο είδος, δεν έχουν βγεί ακόμα γενόσημα και γι αυτό είναι πολύ ακριβά.
Σε κάθε περίπτωση όμως, καλό είναι να έχεις ένα καλό κτηνίατρο -να χει καλό όνομα στην περιοχή-, που τον εμπιστεύεσαι, και ότι σου προτέινει

O Τσοπανάκος μου παίρνει bravecto εδώ κι ένα χρόνο περίπου και χαίρει άκρας υγείας. Ξεκίνησα με κολάρο αλλά δε βόλεψε για διάφορους λόγους.

κολάρο, κούρεμα και τακτικά γιατρό.
Το ζώο έχει ψυχή και είναι μέλος οικογενειας

Παιδιά θα ήθελα τα φώτα σας για ένα χάπι που θεωρητικά διώχνει τα παράσιτα (ψύλλους και τσιμπούρια) απο τα σκυλιά,το όνομά του είναι BRAVECTO.Ακούγεται πολύ καλό,το πρόβλημα είναι πως έχω βρεί αναφορές για ζώα που είτε αρρώστησαν σοβαρά,είτε πέθαναν μετά τη χορήγησή του.Αν ξέρετε κάτι για το θέμα σας παρακαλώ να με διαφωτίσετε..Σας ευχαριστώ πολύ!

Νικο το δινω στα δικα μου σκυλια εδω και 2 χρονια και δεν εχουν παθει κατι...
Επισης δεν τα διωχνει, απλα οταν παει τσιμπουρι η ψυλλος και τσιμπησει τον σκυλο ψοφαει το παρασιτο, το εχω δει και στο λεω...
Επισης εγω τους δινω το μηνιαιο αλλα κραταει 2-2,5 μηνες χαλαρα...
Οι εποχες που τους το δινω ειναι στην αρχη της ανοιξης που ειναι λιγο αστατος ο καιρος και το φθινοπωρο για τον ιδιο λογο καθως τοτε υπαρχει εξαρση αυτων των παρασιτων...

Επισης αφου θα τα δωσεις σε αδεσποτα τοτε ας τα βαλει καποιος που ασχολειται στο προγραμμα του Δημου να τα στειρωσουν...

Νίκο,δεν υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα στον δήμο,δεν έχουν λεφτά ούτε για την αποκομιδή απορριμάτων..Τα μισά έχουν ήδη στειρωθεί με ιδία έξοδα,σύντομα θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Παιδιά,ευχαριστώ,αλλά τα εύσημα ανήκουν στη συμβία μου,εκείνη τα φροντίζει και τα "σκάει" για αυτά,εγώ τη βοηθάω όσο μπορώ απλά..Έχουμε και μιά πολύ δραστήρια ομάδα κοριτσιών εδώ,που φροντίζουν και αυτές όσα μπορούν.

Μπραβο της, μπραβο τους, μπραβο σας... δεν εχει σημασια το "μπραβο" αλλα η προσφορα σας.

Συγχαρητηρια. Απλα συγχαρητηρια.

Παιδιά,ευχαριστώ,αλλά τα εύσημα ανήκουν στη συμβία μου,εκείνη τα φροντίζει και τα "σκάει" για αυτά,εγώ τη βοηθάω όσο μπορώ απλά..Έχουμε και μιά πολύ δραστήρια ομάδα κοριτσιών εδώ,που φροντίζουν και αυτές όσα μπορούν.

Νικόλα Respect σε σένα και τη συμβία!!!!:SFGSFGSF:

Νικ μείνε στα κολάρα για την ώρα. ( Οχι σαν ειδικός σαν απλός ιδιοκτήτης το λέω ) Τα δικά μας ζουν μέσα στο σπίτι μαζί μας.

Χίλια μπράβο για τον αγώνα σας. :grinning-smiley-043