Κυκλοτρονικός OTL

takis6c33

Senior Member
3 January 2009
500
Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑ
Φιλοι συμφορουμιτες μετα απο 5 χρονια σκεφτομαι να φτιαξω αυτον τον κυκλοτρονικο otl. Οι αλλαγες που σκεφτομαι ειναι, η 6s4 να αντικατασταθει απο την 6c19, η 5687 με 7119, και στο πρωτο σταδιο να προστεθει πηγη ρευματος!!! 4X6C33.jpg
 
Re: ΚΥΚΛΟΤΡΟΝΙΚΟΣ OTL

και τι ειναι ο κυκλοτρονικος otl δεν γνωριζω κατι για αυτον εχει καποια περιεργη τεχνολογια η ονομασια μου θυμιζει startrek δεν κανω πλακα απλα ρωταω γιατι δεν ξερω τι ειναι
 
Re: ΚΥΚΛΟΤΡΟΝΙΚΟΣ OTL

Η ισχυς του ειναι 75watt . Το καλο με τα κυκλοτρονικα ειναι οτι σε σχεση με τον κλασσικο φουτερμαν δεν χρειαζεται κανενα τεχνασμα για να ισορροπισει.Επισης λογω οτι λειτουργει ως κλασσικος πους -πουλ εχει καλυτερη ακυρωση και δεν υπαρχη η αναγκη καποιου τεραστιων διαστασεων choke για την απορριψη του θορυβου.Στα μειον τωρα εχει μεγαλυτερη αντισταση εξοδου, αλλα αυτο μπορει ευκολα να διορθωθει με λιγο μεγαλυτερη αναδραση!!. Στην υπαρχον τοπολογια [κυκλοτρον] δεν μπλεκουμε με δυο αναδρασης[ βλεπε θετικη στο σπλιτερ μεσο της εξοδου για να εξισωθει η ac] αλλαεχουμε να κανουμε καθαρα μονο με την ολικη αρνιτικη που ερχεται και στους δυο κλαδους [αναγκαστικα λογω κυκλοτρον]!!!!
 
Απάντηση: ΚΥΚΛΟΤΡΟΝΙΚΟΣ OTL

Κάποιος έπρεπε να το κάνει αυτό, γιατί όχι εσύ που έχεις ήδη έναν? Λίαν ενδιαφέρουσα κατασκευή.
Μέσα για τις αλλαγές. Εγώ θα ξαπόστελνα επιπλέον και τους cathode followers, οι 5687 (αλλά και οι 7119 που θα βάλεις εσύ) του προηγούμενου σταδίου αρκούν για οδήγηση, είναι θηρία.

Κάνε μια πρόχειρη κατασκευή να μας πεις πώς πήγε... Μην το καθυστερείς σε πρώτη φάση με τίποτα εξωγήινα σασί:music-smiley-005:

Κι εγώ έχω μαζέψει κάτι 6336 για τον ίδιο σκοπό, αλλά δεν αξιώθηκα - όπως και με πολλά άλλα project :sleepey:

Πηγή αν δεν έχεις κάτι υπόψη σου υπάρχει η απλή και αποδοτική με 2 BC κασκοδικά που έχω κι εγώ σε ένα push pullάκι EL84 στο πρώτο στάδιο - με 6Ν1Π -.

ΥΓ1. Διαφωνώ με τις 30τόσα ωμ που γειώνει στις εξόδους. Πραείναι μικρές. 220-470 θα έβαζα. Μια αναφορά στη γή θέλεις μόνο, γιατί να το φορτίζεις το στάδιο επιπλέον, έστω και λίγο?

ΥΓ2. Αν ειναι να κρατήσεις τους followers, δώστους και αρνητικό τροφοδοτικό από κάθοδο, για να οδηγούν απευθείας, χωρίς πυκνωτές τις "χοντρές". Έτσι θα μπαίνεις και Α2. Ποοολλά βαττ. Αν δε βάλεις και μετασχηματιστή στην έξοδο (60-80ωμ / 8 ωμ) είσαι τέλοιος :-)
 
Last edited:
Απάντηση: ΚΥΚΛΟΤΡΟΝΙΚΟΣ OTL

Με την ανάδραση κάτι δεν μου πάει καλά.. Δεν την αφήνεις έξω αρχικά? Αν βγάλει λίγο dc στην έξοδο θα γίνει κόλαση με την πόλωση στο πρώτο στάδιο...

Για δες και το Γερμανό με τις 6AS7, πιο λογικός μου φαίνεται..

http://www.jogis-roehrenbude.de/Verstaerker/Pentode-Triode-PPP.htm

Το κύκλωμα με τις 6C33. Αφαιρείς το μετ/τή εξόδου και κρατάς τα ίδια σημεία λειτουργίας που έχεις εσύ. Έχει κι έναν φόλοουερ στην είσοδο για να βάλει την ανάδραση, τον αφήνεις σε πρώτη φάση..
 
Re: ΚΥΚΛΟΤΡΟΝΙΚΟΣ OTL

Kωστη καλημερα!! δυστυχος ο ακολουθος καθοδου στο τελευταιο σταδιο χρειαζεται, μιλαμε για 4 Ρωσσιδες με καργα διαγωγημοτητα που πρεπει να την ελενχουμε πολυ καλα!!!! το πλατος οντως ειναι υπεραρκετο και φτανει, σε ρευμα ομως δεν το βλεπω.... η 6c19 ειναι τερας ρευματος, μακαρι να ειχε μεγαλυτερο mu και να την επαιζα κατ ευθειαν απο την ανοδο. Τωρα για την αναδραση δεν βλεπω κατι περιεργο , το μονο [λαθος] ειναι στον διαφορικο που θα χρειστει σιγουρα μια πηγη , αλλα και δυο αντιστασεις στις καθοδους πριν την αντισταση στην ουρα.
 
Re: ΚΥΚΛΟΤΡΟΝΙΚΟΣ OTL


Το σχόλιό μου ειναι για την διπλωματική:
Μπορεί να ειναι καλή και πλήρης ως εργασία, μπορεί να δίνει καλές πληροφορίες
για το θέμα, αλλά διπλωματική εργασία του 2005 στο ΕΜΠ;
Υπάρχει κάτι πρωτότυπο κάτι διαφορετικό απο τα συνηθισμένα σε
αυτή την εργασία; Η ερώτηση μου είναι αυθεντική, γιατι αν και γνωρίζω
τα καλά των λαμπών, δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορούν να γίνουν
διπλωματική ανώτατου ιδρύματος το 2005. Χρησιμοποιούνται με διαφορετικό
τρόπο απο ότι συνήθως;

(περιμένουμε την κατασκευή.....:) )
 
Απάντηση: Re: ΚΥΚΛΟΤΡΟΝΙΚΟΣ OTL

Κωστα εχει φτιαξει κανενας κυκλοτρο με εξοδου ; Παντως το εχω δει να το δουλευουν πολυ Γερμανοι!!!!

για να είμαστε ακριβείς, το περίεργο είναι το χωρίς μετ/τή, όχι το με. Για βέλτιστη προσαρμογή ακόμα και 4 ρωσίδες θέλουν καμμιά 30αριά ωμ. φορτώνοντάς τες με 8, ρίχνουμε την ισχύ, αυξάνουμε τις παραμορφώσεις.

Με 2 ρωσίδες π.χ. δεν παίρνουμε πάνω από 30-35 βαττ, ενώ ένα ΡΡΡ (το ίδιο κύκλωμα αλλά με μετ/τή) φθάνει τα 100, όπως και ένα συμβατικό ΡΡ.

Επειδή η διαφορά δεν είναι μεγάλη, δουλεύει. Η ανάδραση δε βοηθάει στο να γίνει βέλτιστη προσαρμογή στα 8 ωμ - αυτό είναι αδύνατο - αλλά μειώνει την παραμόρφωση.