Λαμπατο phono stage

πολύ καλό σε προδιαγραφές και υπέρ του το ξεχωριστό τροφοδοτικό....
Γιατί όχι????αγόρασέ το
Δέν το έχω ακούσει αλλά θα το αγόραζα σίγουρα...
άλλωστε απο οτι είδα βιαστικά στο site είναι Αγγλος???σου λέει τίποτα??...αυτό??
Απλά αγόρασε την καλύτερη έκδοση του προενισχυτή

απο οτι είδα βιαστικά στο site είναι Αγγλος???σου λέει τίποτα??...αυτό??

Σταυρο τα μηχανηματα της ICON φτιαχνονται στην Κινα με το ονομα MING DA και τιμη στο 1/3 περιπου αποτι οταν εισαγονται στην Αγγλια και πωλουνται με το ανωτερω ονομα.
Το συγκεκριμενο φονο στειτζ το οποιο ειναι και προ μια και εχει και ρυθμιστικο εντασης φωνης και μπορει να συνδεθει κατευθειαν στον τελικο, αν και το ειχα δει στην αντιπροσωπεια - Στουντιο 17 - δυστηχως δεν το εχω ακουσει, αλλα θα ειμουν αρκετα επιφυλακτικος γενικα για οποιοδηποτε λαμπατο φονο στειτζ, λογω της προηγουμεμης εμπειριας μου σε ακροασεις τετοιου ειδους σταδιων.

Η αληθεια ειναι οτι ειδα κινεζικο προιον ολοιδιο, αλλα στο site τους γραφουν οτι ειναι προσωπικη σχεδιαση και υλοποιηση του ιδιοκτητη της εταιρειας. Παντως επειδη εχω ηδη ενα λαμπατο phono stage (Τσακιριδης) προσανατολιζομαι για ενα τρανζιστορατο για να εχω και εναλλακτικη εικονα ακροασης των δισκων. Ειδα και διαβασα για πολλα (trichord, asr mini basis, audiolab 8000ppa, ps audio ghph, ear834, graham steele) δοκιμασα και το phono one του Μιχαλη Σπερτου το οποιο ειναι πολυ καλο...Παροτι το βαρος διδεται σε ενισχυτη, προενισχυτη, ηχεια τελικα ουτε η επιλογη phono stage ειναι ευκολη υποθεση.

τελικα ουτε η επιλογη phono stage ειναι ευκολη υποθεση.

ασφαλως οχι αν σκεφτεις ποσες φορες ενισχυεται το σημα μιας φωνογραφικης κεφαλης για να φτασει το σημα στα επιπεδα μιας πηγης οπως το σιντι πλευερ και επι τοσες φορες παιρνεις την ηχητικη υπογραφη του φονο.

Υπάρχει review στο HiFi world Νοεμβρίου

Το οποιο το βγαζει πολυ καλο (δυσκολο να ηταν αλλιως-ειναι και αγγλικο). Αλλα εδω που τα λεμε δεν εχω δει και πολλα αρνητικα σχολια ποτε για οτιδηποτε, οπουδηποτε.

Εγω Σταυρε εχω το phono του Σπερτου εδω κι ενα χρονο. Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Πριν να το αγορασω το συνεκρινα με καποια αλλα παραπανω απο την διπλασια αξια του. Μου αρεσε περισσοτερο και το πηρα. Νομιζω αν καταφερεις να ακουσεις αυτο που σ ενδιαφερει, για να εχεις και ενα μετρο συγκρισης θα ειναι οτι καλυτερο.

Re: Απάντηση: Λαμπατο phono stage

Εγω Σταυρε εχω το phono του Σπερτου εδω κι ενα χρονο. Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Πριν να το αγορασω το συνεκρινα με καποια αλλα παραπανω απο την διπλασια αξια του. Μου αρεσε περισσοτερο και το πηρα. Νομιζω αν καταφερεις να ακουσεις αυτο που σ ενδιαφερει, για να εχεις και ενα μετρο συγκρισης θα ειναι οτι καλυτερο.

Με τι συνοδα το χρησιμοποιεις?

Αν λες για το Icon εχει 950 ευρω στην εκδοση PS1 και 2000 στην εκδοση PS2. Η δευτερη εκδοση εχει ενα παρομοιο λαμπατο τροφοδοτικο. Για λαμπατο made in China ειναι αρκετα ακριβο, και να σκεφθεις δεν φοραει και τιποτε καλες λαμπες (η πρωτη εκδοση γιατι η δευτερη εχει JJ).

Του Σπερτου εχει τα μισα περιπου χρηματα και ειναι εξαιρετικο.

Αν θελεις σωνει και καλα λαμπατο φονο στο χιλιαρικο, κυττα και το DARED MC-7V

pmc-7v_l.jpg

Re: Απάντηση: Λαμπατο phono stage

Εγω Σταυρε εχω το phono του Σπερτου εδω κι ενα χρονο. Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Πριν να το αγορασω το συνεκρινα με καποια αλλα παραπανω απο την διπλασια αξια του. Μου αρεσε περισσοτερο και το πηρα.

Συμφωνώ απόλυτα.
Και εγώ το έχω περίπου 2 μήνες (το απλό Phono One χωρίς τις μπαταρίες) με τον παθητικό του ίδιου κατασκευαστή, τελικό τον 991 της Rotel και ηχεία τα Audio Spectrum TLS.
Δεν χρειάζομαι τίποτε παραπάνω....:grandpa:

Η Dussun αν κρινω απο μια δοκιμη του V8 στο high fidelity πρεπει να ειναι αξιολογη εταιρεια. Απλα δεν εχει αγορασει κοσμος τα προιοντα της για να εχουμε αποψεις. Παντως η τιμη ειναι καλη.

Κλασσικο παραδειγμα κατασκευης που δεν διαθετει ξεχωριστη (dedicated) βαθμιδα MC χαμηλης αντιστασης Εισοδου.

Ετσι αναγκαζεται να κανει αυτο που γινεται σε φτηνοτερα phono, δηλαδη να παιζει με ρυθμισεις της βαθμιδας ΜΜ για να αυξησει το συνολικο gain, και χρησιμοποιει επιλογεις με παραλληλες αντιστασεις και πυκνωτες για να μεταλλαξει τα χαρακτηριστικα της βαθμιδας ΜΜ, ωστε να της προσδωσει χονδρικα χαρακτηριστικα προσαρμογης κεφαλων MC.

Για την τιμη που πωλειται αυτο λεγεται φτηνοδουλεια, που ομως δεν ειναι εμφανης στον απλο καταναλωτη. Τα λεφτα εχουν παει στην κατεργασια του Αλουμινιου, που αποτελει δυνατο σημειο για το προσπεκτους.

Για την τιμη που πωλειται αυτο λεγεται φτηνοδουλεια, που ομως δεν ειναι εμφανης στον απλο καταναλωτη. Τα λεφτα εχουν παει στην κατεργασια του Αλουμινιου, που αποτελει δυνατο σημειο για το προσπεκτους.

Μα πώς είναι δυνατό να συμβαίνει κάτι τέτοιο ???
Αφού τα κουτιά είναι τόσο όμορφα !!! :smileJap: