λαμπατος ενισχυτης

werty21

Senior Member
6 February 2009
554
καλησπερα
εχω μια απορια στα ορια της χαζης ερωτησης πιθανοτατα..
υπαρχει καποιο σασι ας πουμε ετοιμο για κατασκευη λαμαπτου ενισχυτη και εσυ να βαλεις μονο τις λαμπες αναλογα τα οικονομικα σου?
σημειωνω οτι ειμαι ασχετος με το αντικειμενο.ευχαριστω για το χρονο σας

Αν θέλεις να βάλεις μόνο τις λάμπες δεν μιλάμε απλά για σασί, αλλά για ολόκληρο ενισχυτή χωρίς τις λάμπες.
Και ναι υπάρχουν κιτ. Νομίζω και στο ebay.
Απλά να πω ότι λόγω υψηλού ρεύματος, η λαμπάτη κατασκευή δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για αρχάριο.

αν υποθεσουμε οτι εχω να βαλω μονο τις λαμπες θα ειναι επικινδυνο?οι λαμπες που μπορει να παρει ενα τετοιο κιτ αναβαθμιζονται??ευχαριστω για το χρονο σας!

Δεν θα είναι κιτ αυτό, αλλά έτοιμη συσκευή.Τα κιτ προϋποθέτουν κάποιου είδους συναρμολόγηση. Ακόμα κι αν είναι σε πλακέτα και έτοιμα, πρέπει να μπουν σε κουτί, να συνδεθεί η τάση δικτύου κλπ. Δεν είναι και για θάνατο, είναι μεν υψηλές οι τάσεις,αλλά με λίγη προσοχή δεν θα υπάρξει πρόβλημα. έχουμε και σχετικό sticky για τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται.
Αν προτίθεσαι να ασχοληθείς λίγο, βοηθάμε κι εμείς..

μπορω να πω οτι πιανουν αρκετα τα χερια μου ,δεν εχω σπουδασει κατι αντιστοιχο κ ουτε εχω εμπειρια θα ταν πολυ φιλοδοξο ενα τετοιο εγχειρημα?υπαρχει καποιο φτηνο κιτ για εναν απλο λαμπατο για αρχη?αν γνωριζετε κατι εκτος απο ebay να δω θα με εξυπηρετουσε πολυ.

Δεν γνωριζω κατι εκτος ebay να πωλειται ετοιμο και να ειναι σχετικα οικονομικο. Βασικα και αυτα που υπαρχουν στο ebay δεν τα λες οικονομικα, γιατι αναγκαστικα μια λαμπατη κατασκευη εχει ακριβα υλικα(λαμπες, μετασχηματιστες τροφοδοσιας και εξοδου).Αν θες σωνει και καλα να πιαστεις με λαμπες(και καλα κανεις) θα προτεινα το εξης, να αγορασεις ενα απλο κιτακι απο ebay και κατοπιν να βαλεις τις λαμπες και τους Μ/Σ να τους αγορασεις/φτιαξεις απο εδω.Αν σε ενδιαφερει το συζηταμε.

καπως ετσι το σκεφτομαι και εγω...εχετε να προτεινετε κανενα απλο κιτακι?

επειδη υπαρχει παντα ο κινδυνος της αποτυχιας το πιο οικονομικο ας πουμε...αμα ειναι και απο ελλαδα γλυτωνουμε και τα εξοδα αποστολης...

Απάντηση: Re: λαμπατος ενισχυτης

Υπαρχουν Ελληνικα κιτ αξιολογα και φθηνα;

Υπάρχει Έλληνας κατασκευστής,που πουλά σχέδια και στο εξωτερικό.
Δεν γνωρίζω αν πουλά κιτ στο εξωτερικό

Last edited:
μπορειτε να προτεινετε κανενα λινκ να ριξω καμια ματια???

μια χαρα δειχνει...τι λαμπες μπορει να παρει αυτος?μπορουμε να υπολογισουμε κοστος συνολικο μαζι με μετασχηματιστη?

χωρις να γνωριζω πολλα αν αυξηθουν τα watt ααυξανει αρκετα κ η τιμη...οποτε θα ηθελα να τα συνδιασω με ενα ηχειο αρκετα ευαισθητο...πανω απο 96..δεν θελω μεγαλη ενταση αλλα να ακουω χαλαρα μουσικη...

Εγω το εδωσα σαν οτι πιο φτηνο βρηκα, με την λογικη οτι ο φιλος μας θα χαρει την κατασκευη, περισσοτερο απο το αποτελεσμα και με τον φοβο μηπως κατι παει στραβα.Τωρα αν δε του φτανει η ισχυς, ειναι αλλο καπελο.Ποσα καρπουζια να χωρεσουμε στην ιδια μασχαλη;