Να πω και τη προσωπική μου εμπειρία. Άκουσα τον icon audio stereo 40mkII στον αντιπρόσωπο με κάποια ηχεία της Proac (τα studio 130). Δε ξέρω αλλά δε μου φάνηκε καθόλου καλό το ταίριασμα. (λεπτομέρειες πλέον δε θυμάμαι- πάει καιρός- αλλά πραγματικά μπορώ να πω ότι απλά δεν ακουγόταν καλά. ).
Πριν από αυτήν την ακρόαση, είχα ακούσει στο Ορφέα τα TAC 34 και έναν υβριδικό της pathos classic 1? που σίγουρα ακούγονταν καλύτερα -στα δικά μου βέβαια αυτιά . (με τα ηχεία δαπέδου σπαρκ της audiophysic)
Τελικά κατέληξα στο prologue one της primaluna με λάμπες el34 μιας και : α) ακούγονταν πολύ καλά (τα άκουσα στο αντιπρόσωπο με ηχεία βάσης της Vienna acoustics Haydn) και β)τα reviews για το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά και για ολόκληρη την εταιρεία είναι πάντα θετικά και από πολλές, διαφορετικές, και κατ´ εμένα αξιόπιστες πηγές (Ήχος, stereophile κ.α).
Προς το παρόν παίζουν με κάτι αρχαία Roister 75w που έχω αλλά όπως και να έχει, η μετάβαση σε λάμπα (από έναν δικάναλο ενισχυτή της Techincs και έναν πολυκαναλο Sony es που είχα ήταν η μέρα με την νύχτα).
Πάντως αυτό που γράφει ο
Tyler ? Durden για τα δυναμικά της λάμπας σίγουρα αξίζει να το προσέξεις (και εσύ με ακροάσεις φυσικά), γιατί η λάμπα δύσκολα έχει τα δυναμικά της advance για παράδειγμα ή αλλού transistor ατου .
επίσης το φινιρισμα της πριμαλουνα έιναι μακράν καλύτερο
του icon αλλά και του cayin που δείχνουν λίγο ψεύτικα (για τα δικά μέτρα βεβαίως).