Λαμπιτσες - λαμπομετρα?!- τα αυτια και τα χερια μου

theochrs

Established Member
3 January 2008
201
Αν σου αρεσει ο ηχος ενος λαμπατου ενισχυτη, αλλα απο ηλεκτρονικα δεν εχεις ιδεα, τα αυτια σου δεν τα εμπιστευεσαι και τα χερια σου ακομα λιγοτερο, μηπως προκαλεις την τυχη σου αγοραζοντας λαμπες ??

Δηλαδη επεσα πανω σε κατι thread που συζηταγανε για λυχνιες, λυχνιομετρα ( ετσι λενε τα tube testers ?) - δεν καταλαβαινα τιποτα....

αν και γοητευει η ιδεα να σκαλιζεις ...
βρηκα και ρωσικο μηχανημα, ( φωτο)

μηπως ειναι αλλη εκδηλωση της ψυχοπαθολογιας μου ?

δηλαδη ειναι απαραιτητα ολα αυτα ?

Attachments

• l33.jpg
    l33.jpg
    114.7 KB · Views: 60
Μπα όχι
Κι εγώ λάμπες έχω και δεν σκαμπάζω γρι
Βέβαια έχω μάθει να ρυθμίζω τα ρεύματα ηρεμίας , πήρα και πολύμετρο .

Αλλά δεν θέλω ν' ανοίξω τίποτα , να δω τι έχει μέσα . Ούτε ως παιδάκι το έκανα .

Ακούγονται ωραία όμως οι άτιμες .

Μη φοβού κι όρμα.Αξίζει τον κόπο...

Το μεγαλύτερο κακό της λάμπας δεν είναι τίποτα απ' αυτά που φοβάσαι.Απλά δεν μπορείς να τις ανοίξεις,όταν κάνει ζέστη κι ειδικά άν ο χώρος είναι μικρός κι αυτές πολλές και μεγάλες-και AC νά έχεις στο δωμάτιο δεν αντέχονται.

Μιλάμε για σάουνα.

Φίλε theochris άστο το λυχνιόμετρο. Όταν χρειαστείς κάποια βοήθεια να μετρήσεις λάμπες, υπάρχουν φίλοι που θα βοηθήσουν.
Εξάλλου και τα λυχνιόμετρα θέλουν καλιμπράρισμα από γνώστη.
Μη μπλέξεις δεν αξίζει τον κόπο για 10 λάμπες.

Σε ότι γράφει ο Διονύσης συμφωνώ απόλυτα. Πάρε λάμπα και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν πρόκειται να ακούσεις ξανά με τίποτα άλλο.

όχι βέβαια, ΔΕΝ είναι απαραίτητο για να ακούσεις μουσική ...
πρέπει να έχεις εμπειρία επί του θέματος και ένα καλό stock από λυχνίες να σου φανεί χρήσιμο

τώρα περί ορέξεως σουβλακόπιτα ( κρητική ορολογία για το σουβλάκι ! )

Υπάρχουν λαμπάτοι και λαμπάτοι.Κάποιοι δεν χρειάζονται καμία ρύθμιση.

Σορρυ για το οφ τοπικ, αλλα οταν λετε για ενισχυτες με λαμπες, αυτες οι λαμπες αναβουν? (καλα ντε, μη βαρατε:p)

Aγορι μου εχει τον καλυτερο τρανζιστορατο που παιζει. Σε αυτα τα επιπεδα η λαμπα δεν το φτανει το τρανζιστορ. Η καημενες οι λαμπιτσες ειναι μεχρις ενος σημειου. Απο κει και περα....ΔΕΝ.
Κατσε εκει που εισαι. Το ηχειο σου θελει ρευμαααααααα!!!
Φιλακια

Re: Απάντηση: Λαμπιτσες - λαμπομετρα?!- τα αυτια και τα χερια μου

Μη φοβού κι όρμα.Αξίζει τον κόπο...

Το μεγαλύτερο κακό της λάμπας δεν είναι τίποτα απ' αυτά που φοβάσαι.Απλά δεν μπορείς να τις ανοίξεις,όταν κάνει ζέστη κι ειδικά άν ο χώρος είναι μικρός κι αυτές πολλές και μεγάλες-και AC νά έχεις στο δωμάτιο δεν αντέχονται.

Μιλάμε για σάουνα.
Λάθος! Κλιματισμό έτσι κι' αλλιώς χρειαζόμαστε είτε έχουμε είτε όχι λαμπάτα μηχανήματα. Το χειμώνα, έχουμε το πλεονέκτημα να μη χρειαζόμαστε θέρμανση. Λ.Σ.

Re: Απάντηση: Λαμπιτσες - λαμπομετρα?!- τα αυτια και τα χερια μου

Κατσε εκει που εισαι. Το ηχειο σου θελει ρευμαααααααα!!!

Και είναι λόγος σοβαρός αυτός;

Οπως ξέρετε (εγώ δεν ξέρω) τα λαμπάτα βάτια είναι άλλης κλάσης. Υπάρχουν και λάμπες με 200+ απο δαύτα.

Φιλε Θοδωρη, οποτε θες σου φερνω ενα interconnect και σου κανω το ΜL 1.2 καραλαμπα σε χρονο dt.
Οποτε εχεις και τις χροιες της λαμπας και τα θετικα του tranzistor.

Με τι ακούς αν επιτρέπεται;

Δημητρη δεν καταλαβα αν ρωτας εμενα, αλλα για ενισχυτη εχω ενα Gryphon.

τωρα μπερδευτηκα...

αυτο που ρωτουσα ηταν αν η φροντιδα που θελουν οι λαμπιστες ειναι απαγορευτικη για ατζαμηδες...ή αν καποια στιγμη σε κουραζει η φροντιδα αυτη...

τωρα μπερδευτηκα...

αυτο που ρωτουσα ηταν αν η φροντιδα που θελουν οι λαμπιστες ειναι απαγορευτικη για ατζαμηδες...ή αν καποια στιγμη σε κουραζει η φροντιδα αυτη...

Φυσικό είναι να μπερδευτεί κανείς όταν δίνουν απαντήσεις με τόσο απόλυτο τρόπο άνθρωποι περιορισμένων εμπειρειών ως οι πλέον ειδήμονες και όταν τους ρωτήσεις να σου πουν πού στηρίζουν τα λεγόμενά τους συνήθως κωφεύουν ή απαντού άλλα αντ' άλλων. Λ.Σ.