Λαμπιτσες - λαμπομετρα?!- τα αυτια και τα χερια μου

Re: Απάντηση: Λαμπιτσες - λαμπομετρα?!- τα αυτια και τα χερια μου

κοίτα να δεις που θα συμφωνησω μαζι σου κ. Στεφανιδη.
Προσωπικά θα συμφωνούσα με οποιονδήποτε που είχε δίκαιο. Μακρυά οι προκαταλήψεις, δεν προάγουν, δεν οφελούν κανένα.
Έστω και αν συμφωνείς μόνο εδώ καλό κάνει.
Μπορεί κάποιος να διαφωνεί και αυτό επίσης είναι θετικό.
Φαντάσου μια μεγάλη παράγραφος στον πρόλογο του βιβλίου που τώρα γράφω στηρίζεται σε διαφωνία με κάποιον συνομιλητή του κλαμπ. Του είμαι ευγνώμων, άσχετα αν τα κίνητρά του δεν ήταν καλά. Δηλαδή δεν διαφωνούσε γιατί είχε άλλη [σεβαστή] άποψη, αλλά για λόγους που αυτός γνωρίζει.Λ.Σ.

και εχετε δικιο γιατι ακομα και μεσω μιας διαφωνιας κατι εχεις να μαθεις απο τον συνφορουμιτη σου.

και εχετε δικιο γιατι ακομα και μεσω μιας διαφωνιας κατι εχεις να μαθεις απο τον συνφορουμιτη σου.
Ακριβώς. Φτάνει να μην διαφωνούμε απλά για να διαφωνούμε. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Λαμπιτσες - λαμπομετρα?!- τα αυτια και τα χερια μου

Καποιοι εδω μεσα την εχουν δει πολυ καπως τελευταια και εχει γινει εκνευριστικο. Ο καθενας ειναι ελευθερος να λεει την αποψη του...νομιζω.
Χωρις να δινει διαπιστευτηρια εμπειριας.....και φρονηματων.

Φίλε theochrs αν κατάλαβα καλά από τα λεγόμενα του Μιχάλη έχεις LAMM.

Άρα μιλάς σε θεωρητικό επίπεδο για να γίνεται κουβέντα.

Γιατί για αλλαγή δεν ''παίζει'' φυσικά.

Η λάμ πα έχει τους θιασώτες της και τους εχθρούς της...

Το θέμα είναι να σου αρέσει αυτό που ακούς και όχι να σου αρέσει αυτό που λένε οι άλλοι για το στερεοφωνικό σου.

Το κατσαβίδι και το πολύμετρο δεν είναι κάτι που θα το έχεις μόνιμα στο χέρι αλλά που και που θα το χρειάζεσαι (μια φορά στους 2-3 μήνες περίπου).

Δεν πρόκειται να πάρεις ήχο λάμπας αλλάζοντας μόνο το καλώδιο όπως δεν πρόκειται να πάρεις την επιτάχυνση της ferrari αλλάζοντας ζαντολάστιχα στο φιατάκι...
Ένα εφέ μπορείς να το πάρεις, το οποίο δεν θα πλησιάζει καν το εφέ που κάνουν οι τρίπαθοι από μόνοι τους.

Μη φοβού κι όρμα.Αξίζει τον κόπο...

Το μεγαλύτερο κακό της λάμπας δεν είναι τίποτα απ' αυτά που φοβάσαι.Απλά δεν μπορείς να τις ανοίξεις,όταν κάνει ζέστη κι ειδικά άν ο χώρος είναι μικρός κι αυτές πολλές και μεγάλες-και AC νά έχεις στο δωμάτιο δεν αντέχονται.

Μιλάμε για σάουνα.

Aααααααχ.... ΑΠΟΛΑΥΣΗ. Ετσι, να ακούς καλοκαιριάτικα το 4ο Κονσέρτο για πιάνο του Μπετόβεν από Polini και Bohm με 40 βαθμούς έξω, 25 μέσα με aircondition στο φούλ και λάμπες στο ημι-φούλ. Είμαι μαζόχας πάντως, δεν μπορώ να μην ακούω 2-4 ωρίτσες το καλοκαίρι πριν βγω έξω...!

Aααααααχ.... ΑΠΟΛΑΥΣΗ. Ετσι, να ακούς καλοκαιριάτικα το 4ο Κονσέρτο για πιάνο του Μπετόβεν από Polini και Bohm με 40 βαθμούς έξω, 25 μέσα με aircondition στο φούλ και λάμπες στο ημι-φούλ. Είμαι μαζόχας πάντως, δεν μπορώ να μην ακούω 2-4 ωρίτσες το καλοκαίρι πριν βγω έξω...!
Είσαι μια χαρά. Ο χώρος ακρόασης πρέπει να είναι παντός καιρού. Ένας σοβαρός φιλόμουσος ποτέ δεν κλείνει το σύστημά του το καλοκαίρι. Ακούει πάντα μουσική. Λ.Σ.

Με την μικρη εμπειρια που εχω, ακουγονται σε μενα καλλιτερα οι λαμπιτσες..

Δεν πρόκειται να πάρεις ήχο λάμπας αλλάζοντας μόνο το καλώδιο όπως δεν πρόκειται να πάρεις την επιτάχυνση της ferrari αλλάζοντας ζαντολάστιχα στο φιατάκι...

μα αμα θες ηχο λαμπας ... γιατι να μην παρεις λαμπα και να τον ψαχνεις μετα με αμφιβολα αποτελεσματα και επιπλεον εξοδα;

αυτο που ρωτουσα ηταν αν η φροντιδα που θελουν οι λαμπιστες ειναι απαγορευτικη για ατζαμηδες...ή αν καποια στιγμη σε κουραζει η φροντιδα αυτη...

οχι

Ο καθενας ειναι ελευθερος να λεει την αποψη του...νομιζω.
Χωρις να δινει διαπιστευτηρια εμπειριας.....

στο πρωτο εχεις απολυτο δικιο στο δευτερο οχι
δεν μπορεις να εκφερεις ακουστικη γνωμη για κατι που δεν εχεις ακουσει

Ενα είναι σίγουρο.Ολοι οι tube lovers είστε σπάταλοι στην ενέργεια.Ακου αναμένα και κλιματισμός και ο ενισχυτής!!! Φέρετε ευθύνη για πιθανό black out... Εμπρός για τάξη Δ...

Θαναση μου ευτυχως η δυστυχως το τι εχω ακουσει η οχι το γνωριζω μονον εγω.

ασφαλως και δεν αμφισβητω τις ακουστικες σου εκτιμησεις που αποτι λενε οσοι εχουν ακουσει τις επιλογες σου ειναι πολυ σωστες.

Toτε γιατι χαλαμε τις καρδιες μας ρε φιλε?

Δεν μπορει ο καθενας απλα να αναφερει την αποψη του και να τελειωνει εκει το θεμα?Γιατι να σχολιαζουμε τις αποψεις των αλλων με σχολια του στυλ "Τι να μας πεις και εσυ που δεν εχει εμπειριες απο μηχανηματα, απο Live κτλ"...

Στην τελικη ουτε κερδος εχω απο αυτα που γραφω ουτε υπηρετω καποιο συμφερον. Ας ειμαστε λιγο πιο δεκτικοι στην αποψη του αλλου...Ολοι ακουμε διαφορετικα και εχουμε αλλες προτεραιοτητες...

Μπορω να ακολουθησω και εγω την ιδια τακτικη, πιστεψε με μου ειναι πολυ ευκολο να υποβαθμισω την αποψη καποιου με τετοιου ειδους σχολια.

Φιλικα.