Laptop 24 ωρες συνεχης λειτουργια?

Την μπαταρία δεν πρέπει να την βγάζουμε σε καμμία περίπτωση από το laptop. Έχω δεχθεί αρκετές εκλήσεις βοηθείας από φίλους και συναδέλφους για χαλασμένα μηχανήματα είτε σε software είτε σε hardware και κοινός παρανομαστής ήταν η λειτουργία χωρίς μπαταρία.
Στο θέμα τώρα τρία HP που ξέρω, δεν έχουν πάθει απολύτως τίποτα σαν κατεβαστήρια.

Η μπαταρια αν μεινει πανω ξεφορτιζει λιγο, ξαναφορτιζει και αυτο επαναλαμβανεται συνεχεια ωσπου τελικα αχρηστευεται...
Το καπακι καλο ειναι να μην το κλεινετε τελειως, γιατι μειωνεται η απαγωγη θερμοτητας...

παιδια εγω εχω ενα vgn fz21m και δεν το κλεινω σχεδον ποτε.
καθε τρεις μηνες φυσαω μια δυνατα στον ανεμιστηρα και βγαζει εξω πολυ πολυ σκονη ...

Την μπαταρία δεν πρέπει να την βγάζουμε σε καμμία περίπτωση

Έχεις κάποια στοιχεία γι' αυτό; Δεν το έχω ξανακούσει. Τα δικά μου laptop τα δουλεύω σχεδόν πάντα χωρίς μπαταρία όταν είμαι στο γραφείο (που έχουμε UPS-γεννήτρια), και τα "ξεχνάω" ανοιχτά μπορεί και για μήνες...

Eίχα για παραπάνω από ένα χρόνο για mail server + dns ένα acer aspire, μόνο με το δικό του ανεμιστηράκι και δεν καταλάβαινε τίποτα. Μαζί με την μπαταρία που έπαιζε τον ρόλο ups :)
Δεν το έχω πια γιατί χρειάστηκα αναβάθμιση και έπρεπε να φύγει.

έχω ένα Dell Pentium 3 ανοιχτό 24/7 από το ...2004 χωρίς κανένα πρόβλημα εκτός τις μπαταρίας που τα έχει παίξει και αφαιρέθηκε.

Έχεις κάποια στοιχεία γι' αυτό; Δεν το έχω ξανακούσει. Τα δικά μου laptop τα δουλεύω σχεδόν πάντα χωρίς μπαταρία όταν είμαι στο γραφείο (που έχουμε UPS-γεννήτρια), και τα "ξεχνάω" ανοιχτά μπορεί και για μήνες...
Στο manual του δικου μου λεει πως η μπαταρια δεν πρεπει να αφαιρειται οταν το συνδεουμε με το ρευμα.

Από το 2003 που έχω περάσει σε laptop , όλα τα φορητά τα έχω ανοικτά 24/7 στης περισσότερες των περιπτώσεων , χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα , με μια διευκρίνιση όμως!
Το φορητό πρέπει να έχει πάντα ανοικτό το καπάκι της οθόνης ώστε να μην εγκλωβίζεται η θερμότητα και υπερθερμαίνεται το όλο σύστημα , όπως επίσης και να είναι σε μια σταθερή επφάνεια (πχ γραφείο) και όχι παρατημένο σε χαλί ή στο σεμεδάκι της πεθεράς για προφανής λόγους

Όσων αφορά την μπαταρία , οι ειδήμονες του νετ λένε πως όταν λειτουργεί το μηχάνημα στο ρεύμα καλό είναι να την βγάζουμε τελείως , όταν όμως το μηχάνημα είναι κλειστό , και να φροντίζουμε να την φορτίζουμε - αποφορτίζουμε τουλάχιστον 2 φορές τον μήνα ώστε να μην χάσει την χωρητικότητα και τη διάρκειά της . Επίσης κατά την αποθήκευσή της , να μην είναι 100% φορτισμένη αλλά γύρω στο 30~60%