laptop ή popcorn για media player?

novocelac71

New member
18 April 2009
22
Σκεφτομουν ν' αγορασω ενα popcorn A110 για media player (να παιζω παντος τυπου αρχεια ηχου και εικονας που εχω στο pc ευκολα και γρηγορα συνδεοντας το σ' εναν Onkyo 876 AV receiver, αλλα ψαχνοντας εκανα την σκεψη για αγορα ενος laptop για αυτην την δουλια. Ξερω οτι το κοστος δεν ειναι το ιδιο αλλα δεν ειναι και ιδιες οι δυνατοτητες των δυο συσκευων. Εμενα αυτο που μ' ενδιαφερει ειναι αν ενα laptop σαν κι αυτο http://www.plaisio.gr/product.aspx?p...907&catalog=21
για παραδειγμα θα μπορει να κανει απροβληματιστα την δουλια του media server χωρις προβληματα στον τομεα του ηχου και της εικονας. Ποια νομιζετε οτι θα ηταν η καλυτερη λυση? Αν ας πουμε πρεπει ν' ανεβω κι αλλο στην τιμη για ενα καταλληλο laptop τοτε θα παρω αμεσως το popcorn αν οχι προτιμω το laptop

ένα pc δύσκολα ή ποτέ δεν θα σου δώσει ποτέ το solid playback και την ποιότητα εικόνας ενός hardware player.

Θα παιδευτείς πολύ με codecs, optimization κτλ για να καταλήξεις σε ένα μέτριο αποτέλεσμα.

αν θες την γνώμη μου...go popcorn!

Τοσο τραγικα ειναι τα πραγματα λοιπον με τα pc στον τομεα αυτον? Απλα μου κανει εντυπωση πως ενα κουτακι με αστειο hardware σε σχεση με ενα pc σαν αυτο που αναφερω καταφερνει εν' τελει να δινει καλυτερα αποτελεσματα στον τομεα του A/V

ένα pc δύσκολα ή ποτέ δεν θα σου δώσει ποτέ το solid playback και την ποιότητα εικόνας ενός hardware player.

Θα παιδευτείς πολύ με codecs, optimization κτλ για να καταλήξεις σε ένα μέτριο αποτέλεσμα.

αν θες την γνώμη μου...go popcorn!

Eλά παλι που εγω, μετα απο πολυ παιδεμα βεβαια,παιρνω καλυτερη εικονα απο υπολογιστη απο οτι με standalone συσκευες (μεχρι και σε hd δορυφορικη πηγα σε pc καρτα) μονο ο ηχος θελει δουλεια ακομα (δηλ. asus xonar slim οταν βγει)-bye-

Αν ξέρεις 5-10 πράγματα, η εικόνα που θα πάρεις από ένα καλορυθμισμένο htpc, όχι μόνο θα φτάσει, αλλά και θα ξεπεράσει την εικόνα ενός standalone.

Eνταξει ολα αυτα, συμφωνω κι εγω οτι ενα HTPC μπορει να αποδωσει καλυτερα απο μια συσκευη τυπου Popcorn αρκει να ξερεις πεντε πραγματα απο υπολογιστες, απλα ρωταω αν ενα λαπτοπ σαν κι αυτο εδω (με τις συγκεκριμμενες δυνδτοτητες που εχει) http://www.plaisio.gr/product.aspx?...anufacturer=Acer&category=69977907&catalog=21 εαν μπορει να αποτελεσει μια ποιοτικοτερη λυση απ' το Popcorn

istockphoto_2709999_popcorn_series.jpg

Eνταξει ολα αυτα, συμφωνω κι εγω οτι ενα HTPC μπορει να αποδωσει καλυτερα απο μια συσκευη τυπου Popcorn αρκει να ξερεις πεντε πραγματα απο υπολογιστες, απλα ρωταω αν ενα λαπτοπ σαν κι αυτο εδω (με τις συγκεκριμμενες δυνδτοτητες που εχει) http://www.plaisio.gr/product.aspx?...anufacturer=Acer&category=69977907&catalog=21 εαν μπορει να αποτελεσει μια ποιοτικοτερη λυση απ' το Popcorn

Αν σκεφτούμε ότι το συγκεκριμένο είναι λίγο "παχουλούλι", οπότε όχι και τόσο εύκολα μεταφέρσιμο, και έχει και σχετικά ασθενικό επεξεργαστή, γιατί δεν δίνεις τα ίδια ή λιγότερα χρήματα για κανονικό HTPC?

Το σωστά στημένο HTPC έχει ίδια ή καλύτερη εικόνα από ένα media player και παίζει εγγυημένα όλα τα αρχεία.

Απλά, χρειάζεται λίγη δουλειά στο αρχικό στήσιμο.

να ρωτησω κι εγω τι σημαινει "HTPC";
ευχαριστω

===================
EDIT: σε κουβεντα να βρισκομαι! ταυτοχρονα εκανα σερτς και μπηκα σε νεες φασαριες! (διαβαζω σχετικα με νεο χαρντγουερ.....καταλαβαινετε τα σχετικα με το να φτιαξεις ενα απο αυτα)
ευχαριστω

Last edited:
να ρωτησω κι εγω τι σημαινει "HTPC";
ευχαριστω

===================
EDIT: σε κουβεντα να βρισκομαι! ταυτοχρονα εκανα σερτς και μπηκα σε νεες φασαριες! (διαβαζω σχετικα με νεο χαρντγουερ.....καταλαβαινετε τα σχετικα με το να φτιαξεις ενα απο αυτα)
ευχαριστω

HOME THEATER PERSONAL COMPUTER

Αν σκεφτούμε ότι το συγκεκριμένο είναι λίγο "παχουλούλι", οπότε όχι και τόσο εύκολα μεταφέρσιμο, και έχει και σχετικά ασθενικό επεξεργαστή, γιατί δεν δίνεις τα ίδια ή λιγότερα χρήματα για κανονικό HTPC?

Το σωστά στημένο HTPC έχει ίδια ή καλύτερη εικόνα από ένα media player και παίζει εγγυημένα όλα τα αρχεία.

Οσον αφορα το μεγεθος που λες δεν μου ειναι καθολου προβλημα. Οσον αφορα τις επιδοσεις τωρα, για να φτιαξω ενα κανονικο (υποθετω ονομαζεις ετσι αυτα που ειναι σε εξειδικευμενο κουτι) τωρα οπως λες εμενα μου βγαινει πιο ακριβο

Last edited:

Μηπως μπορεις να προτεινεις καμια συγκεκριμενη λυση, γιατι εμενα μου βγαινει πολυ πιο ακριβο ενα σωστο απ' ολες τις αποψεις HTPC

To HTPC με το popcorn έχουν πάνω-κάτω την ίδια εικόνα. Στον ήχο όμως είναι που το popcorn αγγίζει την τελειότητα υποστηρίζοντας πλήρως τα HD format ενώ το PC όχι.

Eλά παλι που εγω, μετα απο πολυ παιδεμα βεβαια,παιρνω καλυτερη εικονα απο υπολογιστη απο οτι με standalone συσκευες (μεχρι και σε hd δορυφορικη πηγα σε pc καρτα) μονο ο ηχος θελει δουλεια ακομα (δηλ. asus xonar slim οταν βγει)-bye-

η αληθεια ειναι οτι με καταληλες ρυθμισεις ενα htpc ειναι κλασης ανωτερο. οχι ομως και ενα laptop. σιγουρα ενα οικονομικο laptop δε συγκρινεται με το popcorn, η το Egreat. Πως πηρες HD δορυφορικη??? απο TV tuner??????? ποιο???

To HTPC με το popcorn έχουν πάνω-κάτω την ίδια εικόνα. Στον ήχο όμως είναι που το popcorn αγγίζει την τελειότητα υποστηρίζοντας πλήρως τα HD format ενώ το PC όχι.

Aν το θελεις μονο για ταινιες popcorn χωρις σκεψη. και γω το σκεφτομουν αλλα επειδη ηθελα ουτως η αλλως pc πηγα σε ενα σχετικα ακριβο HTPC. Mε μια καλη(πλην ομως ακριβη) καρτα ηχου πας σε πολυ ανωτερα αποτελεσματαhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522709, απο το popcorn.ειναι και θεμα ποσο καλο ενισχυτη εχεις. Αν λοιπον δεν θελεις μονο ταινιες μια προταση για HTPC ειναι :
THERMALTAKE VF7001BNS DH101 MEDIA LAB BLACK
TRUST PW-5500 570W PRO DUAL FAN PSU
AMD PHENOM II X3 720 2.8GHZ TRIPLE-CORE BLACK EDITION BOX
ASUS M4A78-E
ADATA 3GB (3X1GB) DDR3 PC3-10600 1333MHZ TRIPLE CHANNEL KIT
Asus HD 4770 SVGA (PCI- Express, DDR5, 512 MB)
LIFEVIEW LV3H PCI HYBRID TV CARD
SEAGATE BARRACUDA 7200.11 ST31000333AS 1TB
LG GH-22LP SUPER MULTI LIGHTSCRIBE DVD REWRITER BLACK BULK

στα 826 ευρω, οσο και το laptop αλλα με ασυγκριτα περισσοτερες δυνατοτητες. Και με Windows XP media center edidion θα εχεις ενα κορυφαιων επιδοσεων HTPC. Φυσικα μπορεις να κατεβεις 100-150 ευρω και να εχεις παλι ενα πολυ αξιολογο htpc

Last edited:
η αληθεια ειναι οτι με καταληλες ρυθμισεις ενα htpc ειναι κλασης ανωτερο. οχι ομως και ενα laptop. σιγουρα ενα οικονομικο laptop δε συγκρινεται με το popcorn, η το Egreat. Πως πηρες HD δορυφορικη??? απο TV tuner??????? ποιο???

Kαρτα pci την skystar hd2.

Τελικα πηρα το popcorn. Εντυπωσεις σε λιγο γιατι δεν εχω βρει χρονο να το δοκιμασω