laptop με hdmi σε tv .προβλημα

nickolasbab

New member
7 November 2010
24
παιδια καλημερα εχω ενα lenovo 12.1 me την ion καρτα γραφικων και Ν270
το συνδεσα με tv και οταν παιζω bluray 720p απο stick δεν τρεχει το video -kοlaei -kanei spasimata μονο ο ηχος τρεχει
τι γινεται δεν μπορει να το παιξει η καρτα γραφικων ?
και τοτε τι την βαζουν τη θυρα hdmi?
to παιζω με vlc media player και μαλιστα δεν βγαζει ουτε ελληνικους υποτιτλους τους βγαζει στα κινεζικα ενω στο desktop τα δειχνει ολα τελεια

καμια αποψη - βοηθεια??

παιδια καλημερα εχω ενα lenovo 12.1 me την ion καρτα γραφικων και Ν270
το συνδεσα με tv και οταν παιζω bluray 720p απο stick δεν τρεχει το video -kοlaei -kanei spasimata μονο ο ηχος τρεχει
τι γινεται δεν μπορει να το παιξει η καρτα γραφικων ?
και τοτε τι την βαζουν τη θυρα hdmi?
to παιζω με vlc media player και μαλιστα δεν βγαζει ουτε ελληνικους υποτιτλους τους βγαζει στα κινεζικα ενω στο desktop τα δειχνει ολα τελεια

καμια αποψη - βοηθεια??

επισης σημερα ειδα οτι και το desktop που εχω ενα core 2duo me karta γρ. nvidia geforce 7100 gs τις 720ρ τις παιζει αλλα τις 1080 ρ τις βγαζει με σπασιματα. τελικα οι καρτες γρ. φταινε?και τι μου προτεινετε τελικα για να μπορω να δω 1080ρ στην tv? αλλαγη καρτας στο desktop και ποα να βαλω?? η καποα αλλη λυση? ευχαριστω

Last edited:
Φίλε καλησπέρα καταρχήν. HDMI θύρα έχει και το laptop σου ή μόνο η TV? Μου κάνει εντύπωση αν υπάρχει στο συγκεκριμένο φορητό. Όπως και να'χει δοκίμασε με το CoreAVC και στους δύο υπολογιστές. Κάντο εγκατάσταση και μετά ξανατρέξε τα mkv να δείς. Σε διπύρηνο επεξεργαστή λογικά δε θα'πρεπε να κάνει σπασίματα. Εγώ έχω την 8600GT κάρτα, παίζει δηλαδή η δική σου να μή σηκώνει ματρόσκες. Για το laptop ήταν αναμενόμενο. Αν στο ξανακάνει στον vlc, δοκίμασε τον media player classic-home cinema, αφού όμως πρώτα τον ρυθμίσεις να βγαίνει απευθείας σε full screen. Το τελευταίο κυρίως για το laptop.

Last edited:
Φίλε καλησπέρα καταρχήν. HDMI θύρα έχει και το laptop σου ή μόνο η TV? Μου κάνει εντύπωση αν υπάρχει στο συγκεκριμένο φορητό. Όπως και να'χει δοκίμασε με το CoreAVC και στους δύο υπολογιστές. Κάντο εγκατάσταση και μετά ξανατρέξε τα mkv να δείς. Σε διπύρηνο επεξεργαστή λογικά δε θα'πρεπε να κάνει σπασίματα. Εγώ έχω την 8600GT κάρτα, παίζει δηλαδή η δική σου να μή σηκώνει ματρόσκες. Για το laptop ήταν αναμενόμενο. Αν στο ξανακάνει στον vlc, δοκίμασε τον media player classic-home cinema, αφού όμως πρώτα τον ρυθμίσεις να βγαίνει απευθείας σε full screen. Το τελευταίο κυρίως για το laptop.

το κατεβασα αυτο που μου γραφεις coreavc μετα τι κανω κανω κατι? η απλα ξαναδοκιμαζω να το παιξω σε vlc?

το κατεβασα αυτο που μου γραφεις coreavc μετα τι κανω κανω κατι? η απλα ξαναδοκιμαζω να το παιξω σε vlc?

Εγκατέστησε το CoreAVC και μετά δοκίμασε με VLC. Αν έχει σπασίματα, πάνε στον media player classic με full screen.

Αν και πάλι έχεις διακοπές, δε γίνονται πολλά πράγματα. Απλά δεν έχεις πολυ δυνατούς υπολογιστές. Τα 720p αν στα τρέχει κανονικά, μια χαρά είσαι.

ευχαριστω για τις απαντησεις
οκ τα παιζει οκ τα 1080ρ στο med.pl.cl. home cinema αλλα δεν μπορω να βλεπω τους υποτιτλους παρολο που υπαρχει το αρχειο srt.kai στο vlc συνχρονιζει κανονικα. καμια ιδεα??

επισης το core avc βοηθησε πουθενα? απλα το κατεβασα και τιποτε αλλο .
θα επρεπε να κανω κατι Αλλο η οχι??

Κάνε δεξί κλικ,πήγαινε στο Subtitles και δες αν είναι στο Enabled και σου βγάζει το όνομα του αρχείου με ένα tick δίπλα.

Το CoreAVC είναι Codec για H.264 και κάνει δίαφορα,μεταξύ αυτών και Hardware Acceleration χρησιμοποιόντας την κάρτα γραφικών,ειδικά σε ION και Nvidia με Cuda παίζει τέλεια και με καλή κάρτα βλέπεις 1080p ακόμα και με μονοπύρηνους με γύρο στα 10% CPU Load.

Το CoreAVC επιταχύνει και ενισχύει τις επιδόσεις των hardware στο PC σου, επεξεργαστής, κάρτα γραφικών κλπ. Αν μπείς στο site του θα καταλάβεις περισσότερα. Φαντάζομαι πως έχεις ονομάσει τον υπότιτλο όπως και την ταινία. Στον media player πρέπει ορισμένες φορές να τον ανοίξεις με δεξί κλικ την ώρα που παίζει η ταινία. Τα κινέζικα πριν στον vlc είναι όταν δεν έχεις κάνει κωδικοποίηση των υπότιτλων σε greek-windows απ'το μενού.

κωστα με δεξι κλικ εννοεις πανω στο εργο την ωρα που παιζει
ωραια δεξι κλικ και μετα ποια επιλογη?
επισης καμια ιδεα γιατι ενω εφτιξα την εικονα μου κανει σπασιματα στον ηχο
τελικα πολλα προβληματα στα 1080ρ

Για τον ίδιο λόγο που έκανε τα σπασίματα και στην εικόνα! Οπότε εκεί δε νομίζω να παίζει διόρθωση εκτός κι αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω. Δεξί κλικ και subtitles δε σου βγάζει? Εμένα πριν από λίγο απευθείας μου τους έτρεξε ο media player. Παράξενο.