Laptop σαν HTPC

Peris125

New member
16 January 2009
73
Γεια χαρά.

Έχω έναν φορητό Dell Inspiron N5110.
Επεξεργαστής: i5-2410M @ 2,3Ghz
Ram: 4Gb DDR3
Κάρτα γραφικών: Intel HD Graphics 3000

Σκεφτόμουν μιας και πολλές φορές από αυτών τρέχω ταινίες (KMplayer) στην TV, να το σετάρω πιο σωστά σαν HTPC.
Έχω και 2 media player (WD HDTV-1stGEN και Crystal Audio Pico hd5.1) αλλά πιο πολύ με έχει βολέψει το laptop.

Τι λέτε μπορεί να να αντεπεξέλθει στην σωστή προβολή ταινιών 1080p και 3D;

Εγώ στη θέση σου θα έμενα με τους media players, εκτός αν έχεις στήσει στο laptop κάποιο media center με τηλεκοντρολ κτλ.

Η κάρτα γραφικών "σηκώνει" 3D;

Εγώ στη θέση σου θα έμενα με τους media players, εκτός αν έχεις στήσει στο laptop κάποιο media center με τηλεκοντρολ κτλ.

Η κάρτα γραφικών "σηκώνει" 3D;

Με βάση το πολύ καλό thread του Portioli Γενικές Πληροφορίες για τις Kάρτες Γραφικών ναι σηκώνει.
Με τους media player που έχω το κακό είναι που δεν έχουν δικτύωση ενώ ο ενσωματωμένος της TV (Samsung PS51E550) δεν είναι και ο καλύτερος, αν και αυτόν χρησιμοποιώ από τότε που την πήρα.
Γενικά σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω την επιλογή ReadySHARE που έχει το Router μου και να παίζω τις ταινίες με XBMC ή κλασικά το Windows Media Center από το laptop.
Αν το δοκιμάσω λέτε να ήταν καλύτερο να κάνω ένα partition με δεύτερο λειτουργικό μόνο σαν Media player ή είναι άσκοπο;

Όσο για τους οδηγούς που ανέφερε ο Χρίστος, έχω είδη στρωθεί στο διάβασμα.

Απάντηση: Re: Laptop σαν HTPC

edit γιατί ποστάραμε την ίδια ακριβώς στιγμή.

απαντώντας στην αρχική ερώτηση μιλάμε πάντα για i5 και HD 3000, μια χαρά θα παίξει.

Mε ελάχιστο πείραγμα στον Mpc-hc ή στον WMP, με λίγο Reclock και την κάρτα στα 24Ηz.

Το δεύτερο partition μου φαίνεται λίγο υπερβολή.
Τσάμπα θα κουραστείς.

Εννοείται κλασσική λύση το xbmc , με τις βιβλιοθήκες του , το remote κτλ

Μπορείς να δεις και τα Jriver ή WMC ...

Εκτός απο αυτά που σκέφτεσαι.
Εναλλακτική και πολύ εύχρηστο θα είναι να φτιάξεις ένα dlna σερβερ και να παίξεις από τον player/renderer της τηλεόρασης τα video αν υποστηρίζει srt over DLNA.

όρεξη να ´χεις

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Laptop σαν HTPC

Εκτός απο αυτά που σκέφτεσαι.
Εναλλακτική και πολύ εύχρηστο θα είναι να φτιάξεις ένα dlna σερβερ και να παίξεις από τον player/renderer της τηλεόρασης τα video αν υποστηρίζει srt over DLNA.

όρεξη να ´χεις

Καλό και αυτό, σκέφτηκα να έβαζα ένα router-repeater και να συνέδεα TV, XBOX κτλ.
srt over DLNA υποστηρίζει ο media player της TV αλλά δεν αναπαράγει στα 24hz και ενώ αποκωδικοποιεί DTS δεν μπορεί π.χ. audio codec vorbis που έχουν μερικά αρχεία μου.