Laptop vs PC για Home Theatre

johngamer

Senior Member
24 January 2012
615
Αυτην την στιγμη εχω ενα PC που χρησιμοποιω μονταρισμενη καρτα ηχου x-fi και μια R7-250x και συνδεση σε 5.1 αναλογικα με εναν SONY AVR αναλογικο πολυκαναλο ηχο. Το αποτελεσμα ειναι βεβαια φανταστικο αλλα για λογους ασχετους με χρηση AV θελω να αγορασω ενα laptop. Δεν με πειραζει ιδιαιτερα να εγκαταλειψω τον αναλογικο ηχο που λατρευω και αν παω στον ψηφιακο. Σκοπος μου ειναι να αγορασω ενα AVR συγχρονο με ΗDMI και ηχεια αλλα αυτα στο τελος. Αρχικα θα ηθελα την βοηθεια σας με την επιλογη λαπτοπ.
Ποσο δυνατο πρεπει να ειναι ενα λατοπ για bitstreaming HD audio μεσω HDMI και αναπραγωγη bluray? Θα υπολειπεται μιας πχ. Xonar HDAV1.3 που θα εχει ενα PC? Απο μουσικη πως τα παει το HDMI audio?

Τι γινεται ρε παιδια απο τους σχεδον 160 που ειδαν το ποστ κανενας δεν εχει αποψη? Να το πω πιο λεπτομερως. Μεχρι τωρα ημουν του αναλογικου ηχου. Μουσικη και ταινιες bluray σε pc με c2d E6850 & R7 250x και μονταρισμενη X-Fi SB0460 συνδεδεμενο αναλογικα με multi ch. input 5.1 AVR . Κανει την δουλεια του τελεια, μουσικη φοβερη και ταινιες, αλλα δεν εχω χωρο και πλεον θα ταξιδευω πολυ οποτε χρειαζομαι λαπτοπ. Αν παρω ενα λαπτοπ με i7-4510U & intel HD 4400 θα υπολειπεται σε media playback με HD ηχο και εικονα bitstreaming σε HDMI? Θα ειναι καλυτερα ή χειροτερα?

το ποιο αποτέλεσμα θα είναι "καλύτερο" ακουστικά, μάλλον εξαρτάται από το ποια συσκευή κάνει το Digital to Analog conversion. Τώρα το κάνεις στο πισί στην κάρτα ήχου από ότι καταλαβαίνω, και στέλνεις διακριτά τα αναλογικά σήματα στον ενισχυτή από ότι λες. Αν τον στείλεις τον ήχο με passthrough, την μετατροπή θα την κάνει ο ενισχυτής (και μάλιστα χωρίς να έχουν ταξιδέψει τα αναλογικά σήματα από καλώδιο, για μένα καλό αυτό).

BR αλλά και audio bitstream ειδικά οι iX-4XXX τα κάνουν τέλεια... όλα hardware accelerated (θα μπορούσες και με πολύ πιο αδύναμο επεξεργαστή).

Re: Απάντηση: Laptop vs PC για Home Theatre

το ποιο αποτέλεσμα θα είναι "καλύτερο" ακουστικά, μάλλον εξαρτάται από το ποια συσκευή κάνει το Digital to Analog conversion. Τώρα το κάνεις στο πισί στην κάρτα ήχου από ότι καταλαβαίνω, και στέλνεις διακριτά τα αναλογικά σήματα στον ενισχυτή από ότι λες. Αν τον στείλεις τον ήχο με passthrough, την μετατροπή θα την κάνει ο ενισχυτής (και μάλιστα χωρίς να έχουν ταξιδέψει τα αναλογικά σήματα από καλώδιο, για μένα καλό αυτό).

BR αλλά και audio bitstream ειδικά οι iX-4XXX τα κάνουν τέλεια... όλα hardware accelerated (θα μπορούσες και με πολύ πιο αδύναμο επεξεργαστή).

Ναι ε? Ακομα και με την ενσωματωμενη GPU? Αν ειναι ετσι τοτε τελεια. Ενισχυτη ακομα δεν εχω παρει ακομα, πρωτα θελω το λαπτοπ, τωρα εχω εναν παλιο SONY χωρις καν hdmi. Θα ζητησω γνωμες για να παρω μαζι με ηχεια πιο μετα. Ηθελα να ξεκαθαρισω πρωτα το θεμα λαπτοπ, γιατι αν ηταν αν δωσω κανα χιλιαρικο για λαπτοπ για να παιζει αυτα που θελω τοτε θα επαιρνα ενα χαμηλου μπατζετ λαπτοπ να κανω την δουλεια μου, και θα κρατουσα το pc μονο που θα ηταν καθολου μα καθολου πρακτικο πλεον...

για ΗD audio bitsream θα χρειαστείς και ενισχυτή με hdmi όμως... απαραίτητα. Αρα δεν είναι μόνο η αγορά λάπτοπ στο συνολικό κόστος... τα laptop θα σου δώσουν τον ήχο (και την εικόνα βέβαια) στην hdmi έξοδο τους...

Ναι αυτο ειπα οτι θα αγορασω ενισχυτη καινουριο μαζι με καινουρια ηχεια, αργοτερα ομως αφου ηθελα πρωτα να σιγουρευτω οτι με καλυπτει το λαπτοπ για τετοια χρηση.

Re: Απάντηση: Laptop vs PC για Home Theatre

Θέμα ποιότητας δεν τίθεται...
Άμα σε βολεύει είναι το θέμα.

Ναι το λαπτοπ θα με βολευει πολυ στην δουλεια μου, αλλα θελω να αντικαταστησει και το pc σαν πηγη home cinema. Η ολη υποθεση ηταν για να κανω μετεπειτα την επιλογη μου οσο αναφορα τον ενισχυτη. Αν κρατουσα το pc δεν θα με πειραζε καθολου να κατσω ως εχει και να παρω ενα λαπτοπ με την χαμηλοτερη τιμη για να κανω τα περα-δωθε μου. Αν ομως μπορω να αντικαταστησω το pc με το laptop που εχω στο μυαλο μου τοτε καταργω το pc και παιρνω και εναν καινουριο ενισχυτη.