LCD 40'-42'για gaming (PS3) και Blueray ταινιες???

dj_flocibus

New member
18 November 2008
51
Γεια σας και απο μενα!! Ειμαι καινουριος στο forum και θα ηθελα τη βοηθεια σας.. Θελω να παρω μια LCD 40'-42' fullHD για gaming με PS3 και για να βλεπω HD ταινιες! Ειμαι τρελαμενος με τη ποιοτητα και πιο συγκεκριμενα με τη ποιοτητα εικονας. Γι'αυτο εξαλλου και οι 2 παραπανω λογοι που θελω αυτη την LCD!!! Μ'αρεσει να μ'εντυπωσιαζει η κινηση πιο πολυ, αλλα και τα χρωματα! Οι 2 LCD που με εχουν εντυπωσιαζει (στην κατηγορια των 1000-1300 euro που μπορω να διαθεσω βεβαια) ειναι η Philips 42PFL7403D και η Samsung LE40A756R. Ξερω οτι η πρωτη ειναι πιο παλιο μοντελο αλλα παρ'ολα αυτα με εχει εντυπωσιαζει! Εσεις ποια απο τις 2 θα μου προτεινατε?
Καθε προταση δεκτη!! Φυσικα μπορειτε να μου προτεινετε και μια διαφορετικη απο αυτες τις 2!
Σας ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας.

απο αυτες τις δυο με κλειστα ματια 40Α756.Προταση μου η επισης εξαιρετικη Sony KDL-40W4500

η W4500 εχει την semi-glossy επιστρωση που εχει και η W4000? Δεν την εχω δει την 4500, αλλα στην 4000 ειναι μια καλη μεση λυση για ζωντανα χρωματα και οχι πολλες αντανακλασεις...

w4500 και απο μένα και μετα η Samsung.
Δες τες και αποφασισε δεν εχουν και τις τρελες διαφορες

Ok!! Thanks για την ανταποκριση παιδες, αλλα ειδα και την Samsung LEA40A786R LED και μου αρεσε
παρα πολυ!! Ειναι 100 euro πιο ακριβη αλλα πιστευω οτι αξιζει! Σε σχεση με τη W4500 ποια λετε???
Thanks και παλι!

θα επαιρνα την samsung με κλειστα ματια αν δεν ειχε το θεμα με το input lag. και επειδη θες gaming, καλυτερα να την αποφυγεις προς το παρον. Πιθανον με firmware να διορθωθει σε κανα-δυο μηνες, αλλα δεν ειναι και πολυ εξυπνο να δωσεις 1500 ευρω και απλα να ελπιζεις...

Συνήθως απ'όσο ξέρω, τα προβλήματα Input Lag δεν διορθώνονται μέσω Software. Διορθώστε με αν κάνω λάθος...

διορθονονται, οπως και στην 40Α656, και ειναι λογικο, γιατι τα προβληματα αυτα πηγαζουν απο τα διαφορα σταδια processing που περναει το σημα απο τη στιγμη που το δεχτει η τηλεοραση μεχρι να το δειξει. Με αυτην την λογικη αλλωστε λειτουργει και το game mode σε αυτες τις τηλεορασεις, το οποιο μειωνει το lag επειδη απλα κοβει αρκετα τετοια σταδια processing. Το προβλημα με τη συγκεκριμενη ειναι οτι εχει μπολικο lag, καπου 70ms λενε...και αν βαλεις game mode πεφτει στα 30 που ειναι ενα αποδεκτο νουμερο, αλλα απενεργοποιειται και ο δυναμικος φωτισμος των LED, οποτε χανεις καθε νοημα που την αγορασες...Αν μπορεσουν με firmware να σου δωσουν καποιο mode στο οποιο να λειτουργει το dynamic LED αλλα τιποτα αλλο, ουτε 100hz ουτε DNIe ουτε τιποτα, θα ειναι μια χαρα και για gaming, αλλα δε ξερουμε αν αυτο ειναι εφικτο γιατι ισως απο μονο του το κυκλωμα ελεγχου των LED προθετει καμια 50αρια ms και τοτε δε μπορει να γινει τιποτα τουλαχιστον σε αυτη τη γενια...

Θα μαθουμε σε καναδυο μηνες, αλλα μεχρι τοτε θα εμενα μακρια απο την 786 για gaming...

Όντως, φιλε μου. Διαβασα καπου οτι εχει input lag μεχρι και 60ms!!! Αξιζει ομως να περιμενω για firmware?? Ειναι σιγουρο οτι θα βγαλουν και μπορει να τους παρει πανω απο μηνα (εγω μπορω να περιμενω το πολυ μεχρι αρχες Γεναρη!)?? Κι αν βγαλουν, δεν με επεισες να την αγορασω, οταν μου λες οτι θα ειναι απενεργοποιημενo to DNIe, ακομα και τα 100HZ (για gaming παντα)!! Δεν θα χανει ετσι στη ποιοτητα?? Κοινως, πως γινεται να αξιζει για gaming με αυτα (και φανταζομαι οχι μονο με αυτα) απενεργοποιημενα? Εκτος κι αν αυτο γινεται με ολες τις LCD. Μπορεις να μου δωσεις λιγο φως εδω, γιατι δεν θελω να το μετανιωσω αφου την αγορασω..
Η LE40A756R εχει κι αυτη input lag και ποσο??
Την W4500 δεν την εχω δει ακομα (γιατι οπως και να το κανουμε την tv δεν την παιρνεις διαβαζοντας μονο χαρακτηριστικα!!), αλλα τα 8ms που εχει σαν χρονο αποκρισης δεν θα γινουν αισθητα??
Α! Και κατι αλλο..Ακουσα οτι εχει ζητηση και η LG 42LG7000! Αυτη σε σχεση με τις αλλες για τις οποιες μιλαμε...???
Οποια αλλη που κατα τη γνωμη σας ειναι καλυτερη απο τις προαναφερθεντες, καλοδεχουμενη ειναι...!
Ενα μεγαλο Thanks στον Blinky και σε οποιον αλλο που διαβασε αυτο το Thread και ανταποκριθηκε! :grinning-smiley-043

Last edited:
Και μια παρενθεσουλα... ειδα αυτο http://community.eu.playstation.com/playstationeu/board/message?board.id=62&thread.id=1104366 ανοιγοντας και τα 2 πρωτα links που εχει μεσα και πορωθηκα!!! Κι ακομα δεν εχω δει την τηλεοραση απο κοντα!!! Παντως αν μπορειτε απαντηστε μου και στις αποριες που εθεσα στο προηγουμενο reply. Thanks again guys!!!!!!

Το αν θα βγει firmware Να διορθωνει το lag και το ποτε, κανεις δε μπορει να σου πει, δυστυχως μαντεις δεν ειμαστε και οποιος πει κατι κατηγορηματικα κινδυνευει να σε παρει στο λαιμο του και να τον βριζεις μεθαυριο αν δεν επαληθευτει. Αποκει και περα αν θες μια εκτιμηση, πιστευω οτι θα βγει firmware μεσα σε 2 μηνες, θα βελτιωσει την κατασταση, αλλα δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι θα την φερει σε αριστα επιπεδα. Θεωρω πολυ πιθανον δηλαδη το 70ms να γινει 40...για πολλους θα ειναι αρκετο, για αλλους ανεπαρκες...παντως να γινει αριστο το θεωρω λιγοτερο πιθανο.

Αποκει και περα σχετικα με τα Dnie 100hz κλπ εμενα δε με χαλαει καθολου να απενεργοποιουνται ολα αυτα για gaming. Αν μη τι αλλο το αποζηταω κιολας. Οταν παιζω σε ps3/pc/xbox το σημα που στελνω στην TV ειναι ουτως η αλλως αριστο, δε θελω να το πειραζει και να του κανει το οτιδηποτε, θελω να λειτουργει απλα σαν monitor. Ολες εκεινες οι τεχνολογιες εχουν εφαρμογη 90% στο χαλια τηλεοπτικο σημα για να μαζεψουν τα ασυμαζευτα και να βλεπεις μια εικονα που να προσεγγιζει CRT. Σε high definition υλικο δε τα εχεις αναγκη, και αν θες την αποψη μου κανουν και κακο γιατι σου αλλοιωνουν την εικονα οπως οι αλγοριθμοι τους κρινουν χωρις να υπαρχει λογος. Για τετοια "καλα" σηματα , εγω θα ηθελα μια επιλογη "just scan" , οτι παιρνει να το δειχνει χωρις καμια επεξεργασια και με 0 lag, τιποτα αλλο... Αυτο συνηθως το κανει το game mode σε καποιο βαθμο. Η λεπτομερεια εδω ειναι οτι επειδη εχουμε LED και για να το εκμεταλευτουμε χρειαζεται μια μικρη καθυστερηση ωστε να αποφασισει που θα κανει local dimming να βελτιωσει το μαυρο κλπ, αυτο ναι ειναι ευπροσδεκτο στην τελικη εικονα γιατι δεν επηρεαζει το σημα μας, απλα επιτρεπει στην TV να το δειξει με μεγαλυτερη πιστοτητα. Αυτη η καθυστερηση του κυκλωματος αυτου ΔΕΝ ξερω ποσο ειναι και επομενως το αν ειανι εφικτο να μηδενιστει το lag εχοντας το ενεργοποιημενο. Ιδανικα θα θελαμε οταν παιζουμε games να μη λειτουργει κανενα κυκλωμα περαν αυτου, και αυτο να μην προθετει πανω απο 10ms...αυτο θα ηταν το τελειο, αλλα το αν ειναι εφικτο, και αν ειναι το αν και ποτε θα γινει με firmware ειναι αγνωστα...

Επομενως, προσωπικα εχω θεσει σαν οριο τα Χριστουγεννα, υπολογιζω οτι μεχρι τοτε θα εχουμε παριε μια πρωτη ιδεα του αν θα εχει βγει firmware για την 786, και αποκει και περα θα παρω η αυτην ή την 656 με μικρο outsider την sony W4000. H 756 που λες, οπως και οποιαδηποτε αλλη εκτος της 786 δεν νομιζω οτι εχει κανενα ναοημα σαν αγορα οταν υπαρχει η 656 σε πολυ καλη τιμη. Ολες οι αλλες non-LED της Samsung προσφερουν λιγο-πολυ ιδια αποδοση με την 656 εχοντας αλλες φορες παραπανω εξοπλισμο(δε με νοιαζει), αλλες καλυτερο επεξεργαστη για SD καναλια(ουτε αυτο με νοιαζει), πιο λεπτο design(επισης δε με νοιαζει) και τελος λιγο καλυτερο μαυρο(με νοιαζει αλλα ειναι ελαχιστη η διαφορα για να αξιζει τα λεφτα και επειδη μιλαμε για ιδια panels σε ολες τις 40αρες, ισως προσεγγιζεται με καλυτερες ρυθμισεις).

Πιο πιθανο το κοβω να πεσει κανα ξεστοκαρισμα τα χριστουγεννα στισ 40Α656 και να παρω καμια τετοια με 700-800 ευρω και ασε τα LED για οταν ωριμασουν...σε τετοια τιμη δε θα διστασω...θα σου προτεινα να κανεις το ιδιο! Τωρα αν τυχον βγει firmware για την 786 και το lag πεσει στα 30 και κατω MS με το LED ενεργοποιημενο, και η τιμη πεσει φυσιολογικα γυρω στα 1200, θα ειναι μια τιμια προταση!

Σ'ευχαριστω φιλε μου που μου εδωσες το "φως" σου και τις συμβουλες σου!
Λεω να περιμενω μεχρι τις αρχες του Γεναρη να δω τι θα γινει, να ερθουν και οι εκπτωσεις και να πραξω αναλογως! Τωρα για αρχη παω για PS3!!!!
Thanks again!!!