LCD/DVD ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

emer77

Established Member
5 December 2007
105
Θα ήθελα τη βοήθεια σας, ειδικά αν κάποιος είχε την ίδια περίπτωση.
Στο σπίτι έχουμε μόνο μία τιβι στο σαλόνι (aurea 42 με ps3-gigabit με το pc για PMS). Η κορούλα μας, που μόλις έκλεισε τα 2, έχει αρχίσει σιγά-σιγά να παρακολουθεί ότι την ενδιαφέρει (παιδικά στην τελεόραση,dvd's και διάφορα videos μέσω του ps3). Οπότε σκεφτόμαστε την αγορά μιας μικρής τηλεόρασης με ή και dvd. Έχω βρει combos στα 180-250 ευρώ μάρκας tokai,sweex,funai στις 15-22-24 ίντσες και 250-400 ευρώ toshiba και lg στις 22 ίντσες. Το να τα πάρω χώρια, βγαίνει πανω-κάτω στα ίδια λεφτά.
Μην με παρεξηγήσετε, αλλά το μόνο που με ανησυχεί είναι μήπως το κοριτσάκι μας καλοέμαθε στη 42αρα και σνομπάρει την μικρή!!!!

Καλό είναι να το αποφύγεις. Η πολύ τηλεόραση έχει άσχημες επιπτώσεις στα παιδιά ιδίως αυτής της ηλικίας. Έχουν παρατηρηθεί διάφορα, τα κυριότερα όμως είναι έλειψη συγκέντρωσης και κοινωνικοποίησης... Σκέψου λοιπόν να πάει στο σχολείο (δεν θα αργήσει αυτή η ώρα) και να μην μπορεί το παιδί να συγκεντρωθεί ή να επικοινωνήσει τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες ώσπου να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα!

Έχω και εγώ ένα πιτσιρίκο κοντά στα τέσσερα και έχουμε παρατηρήσει ότι η τηλεόραση (παιδικά DVD και τηλεοπτικά κινούμενα σχέδια) το επιρρεάζει σε σημείο που μερικές φορές αντί να συνομιλεί απαγγέλει στιχομυθίες από τα έργα!!!

Απόφυγέ το όσο μπορείς...

ΥΓ Κούκλα είναι να την χαίρεστε!

Ευχαριστώ πολύ φίλε, κι εσύ να χαίρεσαι το γιο σου!!! Και με την ευκαιρία έβαλα πρόσφατη φώτο της μικρής!!!
Anyway, αυτά που λες τα γνωρίζω και με ανησυχούν κι εμένα. Υποτίθεται ότι όλα θα είναι ελεγχόμενα όπως και τώρα άλλωστε.Απλά, π.χ. το Σάββατο δεν μας άφησε να δούμε τίποτα,Ήθελε να πάιζει ένα συγκεκριμένο dvd. Έβλεπε 2 λεπτά και μετά έπαιζε με τα παιχνίδια της. Όταν όμως το σταματούσα,αμέσως πήγαινε και έκλεινε τον αποδικωποιητή και μου εδινε το remote του dvd για να το βάλω ξανά.
Δεν την θέλω την τηλεοράση για να "αποβλακώσω" το παιδί.

Αυτά που λέει ο Dalanik ισχύουν. Αυτό το παρατήρησα και εγώ στον 2χρονο γιο μου και του την έκοψα μαχαίρι μέχρι να στανιάρει. Αλλά με μέτρο δεν θα βλάψει. Τώρα για το Σαββατόβραδο λίγα ζουζούνια, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Έγω θα έλεγα, ανάλογα με την απόσταση, να πάρεις μια 32άρα μια και καλή για να την έχει. Πάρε την LG 32LH2000.

Και ο δικός μου 2χρονος τα ίδια. Μας είχε πρήξει στα ζουζούνια και τους αρκουδοπαπαγάλους όλη την μέρα. Εννοείται ότι του τα κόψαμε γιατί έκανε σαν υστερικός μόλις κλείναμε την τηλεόραση.

TV στο δωμάτιό του υπολογίζω μετά τα 4-5...

Την φθηνότερη λύση....γιατί τα παιδιά πετάνε και πράγματα και θα κλαις τα λεφτά σου.Τηλεοράση και υπολογιστές με μέτρο πάντα μην γίνει εθισμός.

Emer77 μήπως έχετε τηλεόραση στο δωμάτιο σας? Εμείς βάζουμε το βράδυ την μικρή εκεί και βλέπει. Αλλιώς όπως είπανε τα παιδιά, καλύτερα να μην της βάλεις και κολλήσει. Να είσαι λίγο σκληρός και αυστηρός και ας κλαίει. Θα βλέπει όταν της λέτε εσείς και όχι όταν θέλει.
Και μην κολλάς στα διαβολικά, λυπησιάρικα γυναικεία μάτια, από μικρές είναι κατεργάρες.

Ok,σας ευχριστω όλους για τις απαντήσεις σας. Θα το σκεφτούμε με τη γυναίκα τώρα και θα δούμε :argue: !!!!!! Ή καθόλου ή φτηνιάρα ή μια καλούτσικη.

ΜΗΝ βάλεις τηλεόραση στο δωμάτιό της! Έχω μία 5μιση και μία 2μιση....με τίποτα, θα γίνει το κοριτσάκι σου φυτό και είναι κρίμα, άσε και εγώ θέλω να χαρώ την νέα μου 46άρα αλλά μετά τις 9μιση που κοιμούνται!!!

Να σου πω εγώ τί προτείνω; Βάλτης pc αντί για τηλεόραση. Εγώ της έχω (αλλά και πάλι όλο στο laptop μου είναι στο σαλόνι γιατί θέλει και παρέα! Το pc κάνει και κανένα καλό. βάλτης και kidepedia μέσα και θα γίνει εξπερ. Εμένα το παίζει στα δάκτυλά της η μεγάλη από τα 3 της. (και όποτε θέλεις βλέπει και κανένα dvd στο pc). Αλλά πάντα με μέτρο!

Να σου ζήσει!