LCD για κρεββατοκάμαρα (μάλλον 26'' ίσως ...32'')

group131

AVClub Enthusiast
20 June 2006
1,026
Ηράκλειο
Καλησπέρα και πάλι σε όλη την παρέα.

Πριν από αρκετό καιρό είχα κάνει ένα ποστ ψάχνοντας για τηλεόραση για κρεβατοκάμαρα. Τότε έψαχνα για 19-20''.

Τώρα πια που είναι διαμορφωμένος ο χώρος και έχοντας κάνει κι ένα πρώτο ψάξιμο, βλέπω ότι από τη μία δε συμφέρει οικονομικά να πάρεις τόσο μικρή τιβι (αφού με λίγα περισσότερα μπορείς να πάρεις 26άρα ή και παραπάνω) και από την άλλη η απόσταση θέασης είναι περίπου στα 3 μέτρα και το έπιπλο στο οποίο θα κάτσει η τηλεόραση έχει πλάτος 70 cm.

Άρχισα λοιπόν να κοιτάζω για 26άρα ή φτηνή 32άρα.

Οι τιμές που κοιτάζω είναι 400-600 . Μια πρώτη ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι η TOSHIBA 26WL66ZSG (~500 ). Σε παρόμοια τιμή παίζει τόσο η LG 32LC2R όσο και η PANASONIC TX-26LE60FM 26"" .

Στα 600 περίπου έχω βρει την Samsung LCD 32'' LE32S62B.

Εντυπώσεις από αυτές τις τηλεοράσεις ή και άλλες προτάσεις σε παρόμοια κυβικά καλοδεχούμενες.

Γιώργος

Απέφυγε την Samsung S62 είναι βασικό μοντέλο και δεν είναι καλή!!Αν και στα 3 μέτρα η 26άρα θα σου φαίνεται πολύ μικρή!!Μπορείς να δώσεις 700ευρώ?Αν ναι παίρνεις την πολύ καλή Sony 32S2530(electroptica 707E)!!Είναι παραπάνω αλλά αξίζει τα χρήματά της!!!

Θα πρότεινα να μην πας σε τόσο πολλές ίντσες μόνο και μόνο επειδή δε συμφέρει οικονομικά.
Πες μας 1) πόση και τι χρήση θα κάνεις? πχ θα βλέπεις και dvd ή μια στο τόσο?
2) το έτερον ήμισυ συμφωνεί που θα καλύψεις τόσο πολύ χώρο?

23 άντε 26 το πολύ.
εγώ πχ είμαι ευχαριστημένος και με την 20'' από 2,80,290. αλλά δεν την χρησιμοποιώ και πολύ.
Επίσης πάρε μια που να έχει και ψηφιακό δέκτη.

Η χρήση θα είναι η κλασσική τιβι κρεββατοκάμαρας. Όχι DVD, απλά τηλεοπτικά κανάλια βραδυνές ώρες...

Το έτερον ήμισυ δε θα ενθουσιαστεί με τις 32 ίντσες, για αυτό με βλέπω για 26'' που να χωράει και στο έπιπλο χωρίς να προεξέχει... Στις 23'' και δεν έχει πολλές επιλογές και οι τιμές είναι σχεδόν οι ίδιες με 26άρες

Τον ψηφιακό τον σκέφτομαι κι εγώ αν και ...μέχρι να δούμε ψηφιακά στην Κρήτη...μπορεί και να την έχω πετάξει τη τιβι...

πάντως προσωπικά στην κρεβατοκάμαρα χρησιμοποιούμε την LG 26LC2R (450 ευρώ....) η οποία παίζει ασταμάτητα τον τελευταίο 1+ χρόνο (ακόμα και όταν κοιμόμαστε παίζει mad). Σκυλί tv, όμορφη με πάρα πολύ καλή τηλεοπτική λήψη και εικόνα και αν αποφασίσετε να δείτε dvd δίνει ρέστα...

Ρε παιδιά πολύ λίγο το 26".....θα πέφτει πολύ ξεχείλωμα . Αν κάνετε το 26" σε 4:3 κάδρο ούτε 21" δεν βλέπετε.

Δεν είναι και τεράστια η διαφορά για μία τουλάχιστον 32"

Παιδιά επειδή ψάχνω και εγώ μια 26άρα για το δωμάτιο των γονιών μου, έχω βρει τις εξής προατάσεις και θέλω τη γνώμη σας γιατί εδώ που είμαστε δύσκολα θα καταφέρουμε να τις δούμε όλες να συγκρίνουμε

sony 26p2530 (668 euro)

sony 26s2030 (599 euro)

samsung 26s86 (595 euro)

samsung 26r86 (662 euro)

Philips 26pf5321 (530 euro)

Philips 25pf7321 (599 euro)

Η χρήση είναι αποκλειστικά κανάλια και Nova

Αν υπάρχει και άλλη πρόταση είμαι ανοικτός

Re: Απάντηση: LCD για κρεββατοκάμαρα (μάλλον 26'' ίσως ...32'')

Ρε παιδιά πολύ λίγο το 26".....θα πέφτει πολύ ξεχείλωμα . Αν κάνετε το 26" σε 4:3 κάδρο ούτε 21" δεν βλέπετε.

Δεν είναι και τεράστια η διαφορά για μία τουλάχιστον 32"

Και εγώ πιστεύω ότι οι 32 ιντζές είναι το μικρότερο μέγεθος αν λάβουμε υπόψη μας ότι η διαφορα στην τιμή δεν είναι πολύ μεγάλη.

PS. Τα χριστούγεννα ήμουν στο Λονδίνο και ο εξάδερφος μου είχε μια Samsung 42 στο δωμάτιο του στα 2 μετρα! Και δεν μου φάνηκε υπερβολικά μεγάλη για να είμαι ειλικρινής.

Last edited:
Παιδιά επειδή ψάχνω και εγώ μια 26άρα για το δωμάτιο των γονιών μου, έχω βρει τις εξής προατάσεις και θέλω τη γνώμη σας γιατί εδώ που είμαστε δύσκολα θα καταφέρουμε να τις δούμε όλες να συγκρίνουμε

sony 26p2530 (668 euro)

sony 26s2030 (599 euro)

samsung 26s86 (595 euro)

samsung 26r86 (662 euro)

Philips 26pf5321 (530 euro)

Philips 25pf7321 (599 euro)

Η χρήση είναι αποκλειστικά κανάλια και Nova

Αν υπάρχει και άλλη πρόταση είμαι ανοικτός

Sony 26P2530 ή Samsung LE-26R86!!!!

Re: Απάντηση: LCD για κρεββατοκάμαρα (μάλλον 26'' ίσως ...32'')

Και εγώ πιστεύω ότι οι 32 ιντζές είναι το μικρότερο μέγεθος αν λάβουμε υπόψη μας ότι η διαφορα στην τιμή δεν είναι πολύ μεγάλη.

PS. Τα χριστούγεννα ήμουν στο Λονδίνο και ο εξάδερφος μου είχε μια Samsung 42 στο δωμάτιο του στα 2 μετρα! Και δεν μου φάνηκε υπερβολικά μεγάλη για να είμαι ειλικρινής.

Ρε παιδιά είπαμε το μέγεθος να μετράει αλλά μην είμαστε και υπερβολικοί!!!:rifle:
Μισή με μία ώρα θα βλέπουνε πριν κοιμηθούνε

Τα 3 μέτρα είναι αρκετά για 26''. Εγώ έχω να σου προτείνω 32'' KDL-32S2530 που προανέφερε και κάποιος άλλος και βάση τοίχου. Εγώ αυτό θα κάνω. Θα δεις ότι δεν θα σου φαίνεται και τόσο μεγάλη μετά απο κανά δυο μέρες και θα ευχαριστείς το Θεό (και το φόρουμ :P) που δεν πέταξες τα λεφτά σου σε 26''. Παρεπιπτόντως τα πάνελ των 26'' είναι συνήθως χειρότερα από αυτά των 32''. Εγώ πάντως αυτό θα κάνω. Τώρα που θα πάρω την KDL-40D3000 για το σαλόνι θα στήσω την 32S2030 στο δωμάτιο στον τοίχο :D.

Last edited:
Τελικά μετά από τόσο καιρό ψώνισα την Sony 26P3000.

Αρκετά καλή με μόνο πρόβλημα ότι επειδή από ότι κατάλαβα έχει TN panel, έχει πρόβλημα όταν βλέπεις ξαπλωμένος ταινία με πολλά μαύρα (τα εμφανίζει σαν αρνητικό φωτογραφίας). Μάλλον θα πρέπει να τη στήσω στο τοίχο και να της δώσω κλίση για να μειώσω τη γωνία θέασης.

εγώ λέω να μην βάλεις καθόλου τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα ...

ανταυτού να βάλεις ωραίο αισθησιακό φωτισμό και ένα διακριτικό hifi για να ακους Barry

Τελικά μετά από τόσο καιρό ψώνισα την Sony 26P3000.

Αρκετά καλή με μόνο πρόβλημα ότι επειδή από ότι κατάλαβα έχει TN panel, έχει πρόβλημα όταν βλέπεις ξαπλωμένος ταινία με πολλά μαύρα (τα εμφανίζει σαν αρνητικό φωτογραφίας). Μάλλον θα πρέπει να τη στήσω στο τοίχο και να της δώσω κλίση για να μειώσω τη γωνία θέασης.

Πάνω που θα πρότεινα και εγω μια 42" plasma. Οτι πρέπει για μεταμεσονύχτιο σκοτεινο κινηματογράφο. Και δικός μου ξάδελφος έχει βάλει 42" και δηλώνει πολυ ικανοποιημένος. Παντα μιλάμε για κρεβατοκάμαρα.
Η σειρά P3000 της Sony είναι πολύ κακής ποιότητας IMHO. Ειδα την 37p3000 διπλα σε μια φτηνη LG (lc55 νομιζω) και η LG completly smokes (έκανε σκόνη) τη Sony !