LCD για PS3 - Philips PFL469704 vs Samsung UE46B8000 vs Sony Bravia KDLZ5500

therock003

Senior Member
29 June 2008
626
Θελω να παρω ενα μονιτορ με κυρια εμφαση σε PS3 αλλα και καλο Upscaling σε αρχεια standad definition.

Οι υποψηφιες οθονες που εχω κατα νου ειναι αυτες που αναφερονται και στον τιτλο

Philips PFL469704
Samsung UE46B8000

Sony Bravia KDLZ5500

Ποια απο ολες να διαλεξω?

Συγκεκριμενα ειμαι μεταξυ των 2 πρωτων μιας και απο οσα διαβαζω ειναι οι καλυτερες, αλλα εβαλα και την bravia στο παιχνιδια μιας και λογω ps3 εχω επισης διαβασει οτι συνεργαζεται καλυτερα με αυτο. Δεν ξερω βεβαια κατα ποσο το τελευταιο αυτο σχολιο ισχυει πραγματικα.

Εσεις τι εχετε να μου προτεινεται και για πουος λογους?

Περα απο την καλυτερη gaming εμπειρια, οπως αναφερα θα ηθελα να αναπαργω αρχεια standard definition Κατεβασμενα απο Net, με την καλυτερη δυνατη ποιοτητα.

Συμπληρωματικα χαρακτηριστικα τυπου σαλτσας mp3 playback usb support card slots ποιοτητα ηχειων και αλλα τετοια δεν με ενδιαφερουν, και δεν προκειται να βασισω την τπιλογη μου σε αυτα ή να δικαιλογησω μια αυξημενη τιμη αγορας.

Ψαξε και δες και την SONY 46X4500...ειμαι σιγουρος οτι θα εκπλαγεις ευχαριστα...το γιατι?..απλο...αν και 1 χρονου μοντελο ειναι σιγουρα καλυτερη και απο τις 3 επιλογες που εχεις μεχρι τωρα!!!

Και μαλιστα μου κανει εντυπωση πως ενα μοντελο σαν αυτο περναει πολλες φορες σχεδον "απαρατηρητο" μεσα απο το φορουμ...Εκτος απο τον Υperion σπανια βλεπω καποιον να την αναφερει...

Last edited:
Τι το ιδιαιτερο εχει αυτη η οθονη για να την προτιμησω βαση των κριτηριων που εχω θεσει?

Βλεπω πως ειναι αρκετα ακριβη και οχι και δεν την βρισκεις και ευκολα. Στν τιμη της ειναι ποιο ακριβη απο τις τελευταιας τεχνολογιας οθονες που αναφερω.

Τι εχεις κατα νου, μπορεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος φιλε μου? :)

Και μαλιστα μου κανει εντυπωση πως ενα μοντελο σαν αυτο περναει πολλες φορες σχεδον "απαρατηρητο" μεσα απο το φορουμ...Εκτος απο τον Υperion σπανια βλεπω καποιον να την αναφερει...

Παλιοτερα ηταν υπερβολικα ακριβη , τωρα που εχει πεσει η τιμη της σε πολυ λογικα επιπεδα εχει επισκιαστει απο νεοτερα (αν και μαλλον υποδιεστερα σε εικονα) μοντελα....-bye-

Νομιζω οτι πρεπει να διαβασεις εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=51233

Αν θελεις τηλεοραση κυριως για gaming δεν χρειαζεσαι 200 Hz (ουτε καν 100) , ισα ισα θελεις μια τηλεοραση με απλη επεξεργασια εικονας χωρις input lag....

Το input lag για να καταλαβω ειναι κατι σαν το αντοιστοιχο response time των pc monitor? Γιατι ειναι χρησιμο στα games?

Η 46X4500 εξακολουθει παντως να ειναι ποιο ακριβη απο την Z5500 Και δεν βρισκω τον λογο. Εχει δηλαδη καλυτερο input lag, επειδη στην σελιδα με τα τεστ που μου εδειξες δεν την ανεφερε.

Πως γινεται να ειναι παντως καλυτερη σε εικονα απο την z5500 που τα reviews βγαζουν σαν την καλυτερη Sony και εχει τεχνολογια bravia engine 3 σε σχεση με την bravia engine 2 pro τηε πρωτης?

Τι ειναι το input lag?

Input lag (εχει επικρατησει να λεγεται ετσι αλλα το σωστο ειναι output lag) , ειναι ο χρονος που χρειαζεται μια τηλεοραση ωστε να επεξεργαστει το εισερχομενο σημα και να το δειξει στην οθονη...οσο πιο μεγαλος ο χρονος τοσο μεγαλυτερο το προβλημα που σημιουργειται στον gamer...

Το σιγουρο ειναι οτι η απαξιωση οποιας τηλεορασης και να παρει καποιος ειναι εντονη (και ειδικα στις LCD) αρα δεν συμφερει να παρει τα ακριβοτερα μοντελα γιατι αυτο σημαινει οτι θα χασει περισσοτερα...

Καλυτερα μια τηλεοραση με 1300 ευρω τωρα και να την αλλαξει καποιος σε 3-4 χρονια παρα μια με 2500 ευρω και να την κρατησεις παραπανω (αν αντεξει βεβαια), ετσι και αλλιως καθε μηνα καινουργιες LCD παρουσιαζονται και το πολυ σε ενα εξαμηνο θα εχεις το "παλιο" μοντελο...-bye-

Last edited by a moderator:
Kαι εγω αυτο σκεφτομαι γιαυτο και την προτεινα.

Τι θεμα εχουν οι Plasma με το Gaming?

Παρεπιπτωντος αξιζει να φερω οθονη απο εξωτερικο? Η αντιστοιχη καινουριο εκδοση η 850 58αρα εχει μολις 1300 παρατηρω απο Αγγλια ενω εδω εχει 2400-2700.

Αξιζει αραγε αγορα απ'εξω?

Τα περισσοτερα προβληματα οι lcd τα εχουν στο gaming , το πιο σωστο θα ηταν να ελεγαν οτι η πλασμα δεν κανει για τηλεοπτικα γιατι εχει μεγαλες πιθανοτητες σε βαθος χρονου να παθει burn in , σε σχεση με το gaming που δεν εχει συμβει σε κανεναν ουτε εχει αναφερθει περιστατικα

Oποτε το «μειων» της πλασμα τεχνολογιας (burn in) το φορτωνουνε στο gaming παρα στο τηλεοπτικο σημα , και ειναι αυτονοητο γιατι εχουν επιλεξει να λενε τα αντιθετα , οι περισσοτεροι παιρνουν πλασμα για το τηλεοπτικο παρα για το gaming , οποτε θα επηρεαζαν περισσοτερο κοσμο αρνητικα αν ελεγαν οτι η πλασμα δεν κανει για θεαση τηλεοπτικου σηματος , οποτε ακομα χαμηλοτερες πωλησεις

Παντως ειναι αστειο να συζητατε ακομα οτι μια πλασμα δεν κανει για gaming και κανει για τηλεοπτικο σημα τουλαχιστον σε αυτο το forum που ειναι και ψαγμενο σε θεματα τεχνολογιας κλπ

Εγω δεν ειπα "δεν κανει" ειπα "λιγο προσοχη"...

Για την τιμη και το μεγεθος ειναι super τηλεοραση...με λιγη προσοχη στο πολυ gaming ομως γιατι ειναι πλασμα...

Ισα ισα λογω μηδενικου motion blur και ελαχιστου lag οι πλασμα ειναι καλυτερες απο τις LCD για gaming , εφοσον προσεχθουν οι στατικες εικονες (αν υπαρχουν γιατι σε πολλα παιχνιδια της εχουν καταργησει)...-bye-

Eγω παντως για τηλεοπτικο σημα δεν την χρειαζομαι οποτε δεν εχω προβλημα.

Αυτο που λεει στην σελιδα πως θα ηταν καλυτερα να μην παιξεις κανα παιχνιδι για τις πρωτες 100-150 ωρες στεκει? Λιγο extreme ακουγεται. Εκτος και αν βαλω μια movie playlist Και αφησω την οθονη ανοιχτη καμμια βδομαδα για να προσαρμοστει.

Περα απο το παχος και το βαρος, δεν εχουν αλλες διαφορες η 680 με την 850? Γιατι αυτο δεν με πειραζει.

Παντως ρε παιδια για πειτε μου οποιος εχει εμπειρια, αξιζει αγορα τηλεορασης απο εξωτερικο? Δεν ξερω αν τετοιο προιον το στελνουν και ποια τα μεταφορικα, παντως οι τιμες που βλεπω μετρανε πολυ!

Αν θελεις πλασμα και να παιζεις και παιχνιδια να σκεφτεις την λυση της Panasonic G10...οι Panasonic ειναι πολυ πιο ανθεκτικες απο τις αλλες πλασμα...

http://www.skroutz.gr/s/72691/Panasonic-Viera-TX-P50G10.html?keyphrase=50G10

Και μαλιστα σε εικονα ξεπερνα τις LCD που αναφερεις...-bye-

Επιτρεψτε μου να θεσω συνολικα τα ερωτηματα μου ωστε μεχρι την δευτερα να εχω παρει αποφαση που θα ανοιξουν τα μαγαζια, και να παω να την παρω επιτελους.

Α)Οι LED θελετε να μου πειτε πως σαν τεχνολογια δεν ειναι ωριμη ακομα? Δηλαδη αλλα ειναι τα συμφεροντα που πεζονται και διαφημιζεται τοσο εντονα σαν τεχνολογια?

Β)Τωρα σε Plasma ειμαι αναμεσα στην 58αρα Pου παραθεσα, και καποια εκ των Viera.

i)Για να καταλαβω, μεταξυ samsung και Panasonic ποια ειναι τα ισχυρα σημεια?

ii)Επισης εχει ενα σωρο μοντελα και δεν καταλαβαινω τις διαφορες τους. V10,G10,G15,G15E, κτλ. Τι σημαινει G και V, τι 10 και 15 και τι ειναι το τελευταιο "E"?

Γ)Και τελος επειδη οπως ειπα σημαντικος ειναι και ο παραγοντας του upscale γιατι βλεπω ενα σωρο αμερικανικες σειρες με αναλυσεις τυπου 624x352 και θελω να μπορουν να ενσωματωθουν στο native resolution μασκαροντας και φιλτραρωντας θορυβους και τυχον artifacts.

Και κατοπιν της εισαγωγης αυτης ερωτω, εχουν καλα upscalers οι οθονες αυτες ή θα χρειαστω εξωτερικο ραδιοενισχυτη avr τυπου onkyo Harman Kardon να αναλαμβανει αποκλειστικα την δουλεια αυτη?

Αν μπορειτε απαντηστε μου και ολα αυτα τα τελευταια για να μπορεσω επιτελους να καθυσηχασω την συνειδηση μου, γιατι πολυ σας εχω κουρασει και εσας αλλα και τον εαυτο μου με την αποφαση αυτη.

Στο δευτερο σκελος της ερωτησης βρηκα την απαντηση σε ξενο φορουμ που ειχε ποσταρει καποιος.

Right, the main differences between a G10 series to a V10 series is:

V10 has: DCC (Digital Cinema Colour) this gives you better colour reproduction on Blu Ray movies, V-Audio Pro Surround which is Panasonic's better sound speakers built in, THX certification and has a preset THX mode calibrated into the TV, Viera Cast which basically is a few online services built in like e.g. YouTube but you will need a hard wired ethernet cable to pop into the TV, 24p Smooth Film which runs basically smoother than the 24p playback on the G10, DLNA for networking your PC to the TV for streaming and also the V10 is very stylish, it has one sheet of glass in terms of the display instead of the usual plastic frame around the screen found on the G series, oh also.. it is 2 inches thin too.

There is the G15 series too, the only difference between G10 and G15 is that the latter has the same sound as the V10, has the networking and Viera Cast capability and last of all it is 24p smooth film not 24p playback.

The choice is yours, G10 is affordable, G15 is a little more and the V10 is a bit more but has everything going for it.

Τα υπολοιπα ερωτηματα ομως παραμενουν.