LCD και ελληνικά κανάλια!!!!

mantsat

New member
31 October 2007
87
Καλησπέρα!
Επειδή ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια TV-LCD , αλλά εκτός από προβολή hd υλικού θα βλέπω και ελληνικά κανάλια, θα ήθελα να μου πείτε από την προσωπική σας εμπειρία και μόνο ποια τηλεόραση έχετε και αν πως είναι η εικόνα από τα ελληνικά κανάλια (ειδικά μπαλίτσα ;-)
Στην ποιότητα παίζουν ρόλο τελικά τα 100Hz?
[FONT=&quot]ευχαριστώ[/FONT]

Εγώ εδώ και 4 ημέρες έχω την 42PFL9732 και από τηλεοπτικό σήμα είμαι πολύ ευχαριστημένος (βλέπω από απόσταση 3 μέτρων και έχω και καλό σήμα).Σε σχέση με την παλιά μου CRT η διαφορά είναι ελάχιστη-αν υπάρχει- μόνο που τώρα έχω πολύ πιο ζωντανό χρώμα.Πρέπει να πλησιάσω αρκετά για να δω "τεχνουργήματα".Ειδικά σε ταινίες από τα κανάλια η αίσθηση είναι κινηματογραφική.Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και δεν γυρίσω στην παλιά με τίποτα.Αυτό είναι ότι βλέπουν τα μάτια μου χωρίς να μπαίνω σε διαδικασίες τεχνικών χαρακτηριστικών,εξειδικευμένων γνώσεων και συγκριτικών τεστ.Άλλωστε για μένα αυτό είναι το ζητούμενο,την απολαμβάνω σε ότι βλέπω είτε είναι ταινία είτε ποδοσφαιρικός αγώνας είτε ειδήσεις.

Eγω εχω την 40D3000 που παιζει πολυ καλα τα τηλεοπτικα καναλια (εως αριστα αν εχεις καλο σημα) και αψογα σε DVD και μαλιστα οχι μονο με HDMI αλλα και μεσω Scart.

Το προβλημα ειναι οτι η D3000 δεν ειναι διαθεσιμη λογω αντικαταστασης (στην Ελλαδα γιατι σε αλλες χωρες κυκλοφορει ακομη).

ελα στην έκθεση να δεις απο κοντα ο,τι σε αφορά και αποφασιζεις αναλογα με τα ματια σου και ΤΙΠΟΤΕ αλλο!:antlers:

OK!
Ελπίζω να παίζουν SD οι LCDs για να πάρω μια γεύση...

Δυσκοιλιο το βλεπω αυτο μιας και κανενας δεν θελει να καταδικασει τα μηχανηματα του εναντι του ανταγωνισμου .
Θα παει το Ps3 με τα μπλου ρευ και το Χαι ντι "γονα" που λεν κι οι βλαχοι .

Καλησπέρα!
Επειδή ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια TV-LCD , αλλά εκτός από προβολή hd υλικού θα βλέπω και ελληνικά κανάλια, θα ήθελα να μου πείτε από την προσωπική σας εμπειρία και μόνο ποια τηλεόραση έχετε και αν πως είναι η εικόνα από τα ελληνικά κανάλια (ειδικά μπαλίτσα ;-)
Στην ποιότητα παίζουν ρόλο τελικά τα 100Hz?
[FONT=&quot]ευχαριστώ[/FONT]

Όποια και να πάρεις,είναι για κλάματα.
Φτιάχτηκαν για ακίνητη εικόνα στους υπολογιστές και επειδή τους βγαίνουν φθηνές-άλλο αν τις πληρώνεις πιο ακριβά από τις plasma- τις έκαναν τηλεοράσεις.
Σε λίγο ετοιμάζω ένα νέο θέμα για την SONY KDL-37P3000 που απέκτησα πριν 2 ημέρες.

Καλησπέρα σας

Παίδες τα 100Hz δεν είναι τα γνωστά HZ που είχαμε στις CRT μας κάποτε....

Εδώ ο κάθε κατασκευαστής έχει βρεί τον δικό του αλγόριθμο, και τον έχει εγκαταστήσει softwarika.

Εξού και κάποιοι κατασκευαστές δεν έχουν σωστό 100Hz (Samsung) ενώ άλλοι όπως SONY, PHILIPS, TOSHIBA έχουν τους καλύτερους...!!!

Μην ψάχνετε στα Hz, ψάξτε στην εικόνα και στο σουλούπι που σας πάει καλύτερα !!!

ειπαμε βρε παιδια ...... ειναι δυνατον να εχεις ενα παραθυρο 3 χ 6 μετρα και μια κουρτινα 2 χ 3 και να θες να καλυψεις ολο το παραθυρο ;;;;;;;;

......οσο και να την τεντωνεις δεν φτανει !!! θα φαινονται οι ραφες .......

εεε !! το ΙΔΙΟ ακριβως συμβαινει με το ηλεοπτικο σημα σε μια τηλεοραση 1080ρ χαι ντεφ !!!!!!

οσο και να το τραβας το ρημαδι το σημα ... δεν γεμιζει την οθονη !!!!! πως να το κανουμε !!!

δεν φταινε οι συσκευες αν το σημα εχει την μιση αναλυση !!!!!!!

Θα έρθει κάποτε (χαχαχαχαχα...) η μέρα που θα γίνουμε και εμείς Ευρωπαίοι και θα βλέπουμε τα πάντα High Def....

Μέχρι τότε...είμαστε απλά Ευρωπέοι

Εξού και κάποιοι κατασκευαστές δεν έχουν σωστό 100Hz (Samsung) ενώ άλλοι όπως SONY, PHILIPS, TOSHIBA έχουν τους καλύτερους...!!!

Πολυ αυθερετο μου φαινεται αυτο που λες.

Καταρχην τα 100 Ηz σε ολες τις παραπανω λειτουργουν με την εισαγωγη ενδιαμεσων frame με την μεθοδο Image interpolation.

KDL-40J5000_004.jpg

Δες και ενα demo εδω...

http://www.sony.jp/products/Consumer/bravia/technology/index.html?directLink=L6

Kαι σχετικο αρθρο εδω...

http://www.behardware.com/articles/641-1/1er-lcd-100-hz-mort-remanence.html

Συμφωνώ με όσα λές αλλά να ξεκαθαρίσουμε κάτι .... δεν δημιουργεί ενδιάμεσα Frame απο το πουθενά !

Απλά με ειδικό αλγόρυθμο προσπαθεί να προβλέψει το ενδιάμεσο Frame, μέσα απο το αμέσως προηγούμενο και το αμέσως επόμενο....

ΤΑ 100Hz απλά κάνουν την παρακολούθηση πιο ξεκούραστη! Και σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα στην κάνουν τόσο ψεύτικη την εικόνα που πολλοί τα απενεργοποιούν....

Πέρασα σήμερα μια βόλτα από την CES, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο δεν έπαιζε καμία αναλογικό σήμα...
Περιμένω εντυπώσεις και από άλλους σχετικά με την εικόνα που έχουν από αναλογικό σήμα....

ΤΑ 100Hz απλά κάνουν την παρακολούθηση πιο ξεκούραστη! Και σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα στην κάνουν τόσο ψεύτικη την εικόνα που πολλοί τα απενεργοποιούν....

Τα 100Ηz κανουν τα κινουμενα αντικειμενα να φαινονται πιο καθαρα ουσιαστικα μειωνοντας το response time.

Επειδη εχω μια LCD με 50 Hz (Sony 32S2010) και μια με 100 Hz (40D3000) σε διαβεβαιωνω οτι η εικονα δεν γινεται καθολου ψευτικη και οτι τα 100 Ηz οντως λειτουργουν (τουλαχιστον στη συυγκεκριμενη τηλεοραση).

Τα 100Ηz κανουν τα κινουμενα αντικειμενα να φαινονται πιο καθαρα ουσιαστικα μειωνοντας το response time.

Ισχύει αν εννοείς ότι η εικόνα ανανεώνεται δύο φορές πιο γρήγορα. Το response time ενός πάνελ όμως είναι σταθερό ανεξάρτητα από τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης.