LCD ΚΑΙ ΨΥΞΗ

27 June 2006
7,771
Τώρα που ζώσανε οι ζέστες και το κλιματιστικό λειτουργεί πολλές ώρες στη διάρκεια της μέρας, είναι επικίνδυνο για τις lcd τηλεοράσεις?
Ειδικά στη δική μου περίπτωση που η tv βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το air condition στο σαλόνι και τρώει πάνω της πολύ κρύο απ'ευθείας...

Δεν δημιουργείται πρόβλημα από την υγρασία?

Απ ότι ξέρω, τα κλιματιστικά βγάζουν έξω την υγρασία, οπότε λογικά δεν έχεις πρόβλημα.

Απ ότι ξέρω, τα κλιματιστικά βγάζουν έξω την υγρασία, οπότε λογικά δεν έχεις πρόβλημα.

+1

... για αυτό και πρέπει κανονικά να αφήνουμε ένα ποτήρι νερό στο χώρο που έχουμε αναμμένο το κλιματιστικό, για να μην ξεραίνεται η ατμόσφαιρα.

Τώρα που ζώσανε οι ζέστες και το κλιματιστικό λειτουργεί πολλές ώρες στη διάρκεια της μέρας, είναι επικίνδυνο για τις lcd τηλεοράσεις?

Επικινδυνο μπορει να ειναι μονο αν υπαρχουν αποτομες αυξομειωσεις της θερμοκρασιας. Πχ. αν οταν ειναι ζεστο το δωματιο (και η τηλεοραση) ανοιξεις το air condition στο πολυ παγωμενο.

Τοτε λογω συστολης-διαστολης μπορει να γινει ζημια σε καποιο ηλεκτρονικο κυκλωμα.

Κατα τ'αλλα αν η θερμοκρασια ειναι σχετικα σταθερη δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

άλλο που δεν θέλει η LCD λίγη ψύξη !

Πάντως μην παραξενευτείς εάν ξαφνικά βλέπεις παραπάνω ghosting . Τα κρύα panel έχουν μικρότερο response time.

Απάντηση: Re: LCD ΚΑΙ ΨΥΞΗ

Επικινδυνο μπορει να ειναι μονο αν υπαρχουν αποτομες αυξομειωσεις της θερμοκρασιας. Πχ. αν οταν ειναι ζεστο το δωματιο (και η τηλεοραση) ανοιξεις το air condition στο πολυ παγωμενο.

Σωστή η παρατήρηση του Γιάννη...επειδή το κλιματιστικό που έχω στο σαλόνι μου βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη τηλεόραση, έχω τις περσίδες με τέτοια κλίση, ώστε να μη χτυπάν κατευθείαν ο κρύος αέρας πάνω στη τηλεόραση...:a0210: