LCD TV 37-40" για συνδεση με PC!

labros_b

New member
2 November 2008
4
Γεια σας παιδια! Ψαχνομαι για να αγορασω TV την οποια να συνδεσω και με το PC μου. Αυτες που μου εχουν κεντρισει το ενδιαφερον μεχρι στιγμης ειναι οι:
  1. SAMSUNG LE40A536
  2. LG 37LG5000
  3. PHILIPS 37PFL5603D
Η πρωτη ειναι 40", οι αλλες δυο 37". Και οι 3 ειναι FullHD και γυρω στα 800 . Αυτο που με εχει προβληματισει ειναι οτι καθεμια απο τις παραπανω υποστηριζει διαφορετικες αναλυσεις στη συνδεση με PC συμφωνα με τα manuals (ειδικα στη Samsung λεει μεχρι 1280 x 1024 παρολο που η TV υποστηριζει μεχρι 1920X1080).
Δε μπορω να αποφασισω καθοτι δεν εχω ιδεα τι περιπου αναλυση θα χρειαστει να χρησιμοποιησω (η TV θα ειναι 4 -4.5 μετρα μακρια περιπου).

Εσεις ποια απο τις 3 (η καποια αλλη στα ιδια χρηματα) θα μου προτεινατε?

Λάμπρο, καλώς ήρθες και καλά ξεμπερδέματα...-bye-

....37" - 40" στα 4-4,5 μέτρα?...λίγες δεν είναι?..και ειδικά για PC monitor με τις γραμματοσειρές να πρέπει να διαβάζονται από αυτή την απόσταση.

Θα μου πεις ότι, τα μπικικίνια κάνουν τις ίντσες, όχι η απόσταση...άλλο θέμα αυτό και δεν παλεύεται το άτιμο!!!!...:grinning-smiley-043

Χαχα...σωστο κ αυτο! Ισως υπερεβαλα λιγο. Δεν ειναι πανω απο 4 μετρα... Τωρα και μεγαλυτερη να επαιρνα (οχι οτι παιζουν τοσα λεφτα) δε θα βολευε για να βλεπω TV απο τοσο κοντα! Πιστευω πως θα βολεψει για το PC αν δε χρησιμοποιησω τις πολυ υψηλες αναλυσεις!! Το προβλημα ειναι οτι δεν ξερω ποια να διαλεξω.:chinscratch:

Προσωπικά δεν έχω ιδέα για το πως θα δείχνει το desktop από τέτοια απόσταση και σε αυτές τις αναλύσεις, αλλά μου δημιουργήθηκε μια απορία. Αφού δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις την μέγιστη ανάλυση, ποιος ο λόγος για τηλεόραση με ανάλυση 1920x1080 ?

Θα μπορούσες να πάρεις τηλεόραση 1366x768 (π.χ 40A457) και να επιλέξεις αυτή την ανάλυση στο PC, ώστε να αποφύγεις κάθε είδους scaling και να έχεις 1:1.

Προσωπικά δεν έχω ιδέα για το πως θα δείχνει το desktop από τέτοια απόσταση και σε αυτές τις αναλύσεις, αλλά μου δημιουργήθηκε μια απορία. Αφού δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις την μέγιστη ανάλυση, ποιος ο λόγος για τηλεόραση με ανάλυση 1920x1080 ?

Θα μπορούσες να πάρεις τηλεόραση 1366x768 (π.χ 40A457) και να επιλέξεις αυτή την ανάλυση στο PC, ώστε να αποφύγεις κάθε είδους scaling και να έχεις 1:1.

Την 1920x1080 προφανως δε χρησιμοποιειται σε PC γιατι θα φαινονται ολα πολυ μικρα! Θα μπορω ομως να τη χρησιμοποιησω για την δορυφορικη η για ταινιες κλπ. (ακομα και αν βλεπω ταινιες μεσω του PC, αποτι ξερω μπορει να αλλαξει η αναλυση μεσω του player). Απλα πιστευω οτι επειδη θα ειμαι σε κοντινη σχετικα αποσταση για τοσο μεγαλη TV, οσο μεγαλυτερη ειναι η αναλυση, τοσο καλυτερα!

Την 1920x1080 προφανως δε χρησιμοποιειται σε PC γιατι θα φαινονται ολα πολυ μικρα! Θα μπορω ομως να τη χρησιμοποιησω για την δορυφορικη η για ταινιες κλπ. (ακομα και αν βλεπω ταινιες μεσω του PC, αποτι ξερω μπορει να αλλαξει η αναλυση μεσω του player). Απλα πιστευω οτι επειδη θα ειμαι σε κοντινη σχετικα αποσταση για τοσο μεγαλη TV, οσο μεγαλυτερη ειναι η αναλυση, τοσο καλυτερα!

Μπορεις ακομα να επιλεξεις και τα μεγαλα fonts(στα windows) τουλαχιστον, που τις περισσοτερες φορες φαινονται μια χαρα στο desktop ακομα και απο μακρια. Τα manual παντως να μην τα εμπιστευεσαι. Οταν λενε pc ενοουν συνδεση με καλωδιο vga-μολις ομως βαλει hdmi-dvi τοτε σηκωνουν την αναλυση.

Την 1920x1080 προφανως δε χρησιμοποιειται σε Απλα πιστευω οτι επειδη θα ειμαι σε κοντινη σχετικα αποσταση για τοσο μεγαλη TV!

Κοντινή απόσταση τα 4 m. για 40'' ????Αν διαβάσεις κάποια posts θα δεις ότι οι πιο πολλοί τα 4m. τα θεωρούν μακριά ακόμα και για 52''.

Όλα μικρά θα τα βλέπεις φίλε μου σε 1 μήνα αφού την πάρεις!!!!

Πάρε 46'' το λιγότερο με μια υπέρβαση στο χρηματοοικονομικό.Την τηλεόραση την παίρνουμε για μια 5ετία τουλάχιστον.