LE46F86B LCD TV 46'' 100Hz απορίες....

apollogrnik

New member
27 May 2008
10
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του AVClub,

Καταρχήν συγχαρητήρια στους admin και moderators για την υπέροχη δουλειά που κάνουν και σε όλους τους φίλους που με τις όποιες γνώσεις και εμπειρίες τους συμβάλλουν στο να γνωρίσουμε και μεις περισσότερα πράγματα γύρω από τις συσκευές που μας ενδιαφέρουν.
Σαν νέος στο forum αυτό, έχω διάφορες απορίες που ελπίζω να βρω μια απάντηση.

Σκέφτομαι εδώ και αρκετό καιρό την απόκτηση μιας LCD TV. Διαβάζω σχεδόν ό,τι review μπορώ να βρω ώστε να σχηματίσω μια πιο "γεμάτη" άποψη. Τελικά έχω καταλήξει στην SAMSUNG LE46F86BD LCD 100Hz. Προσπάθησα (ειλικρινά) να ακολουθήσω τα threads που αφορούν την εν λόγω TV αλλά .... χάθηκα.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, με ενδιαφέρει να μάθω εαν είναι αρκετά καλή για να παρακολουθήσει κανείς το (φτωχό σε απόδοση) τηλεοπτικό σήμα. Οσο για την απόδοσή της σε DVD και HD ανάλυση μπορώ να πω πως έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από ότι έχω διαβάσει στα reviews. Επίσης κατά πόσο η τεχνολογία των 100Hz βοηθά στην βελτίωση της εικόνας (πάντα εννοώ όσον αφορά SD σήμα) σε τόσο μεγάλο panel ? Μήπως λόγω του μεγέθους τελικά αυτό είναι εις βάρος της ανάλυσης ? Σίγουρα δεν είναι CRT (και δεν πρόκειται να γίνουν - εκτός εαν μιλάμε για τις επερχόμενες OLED). Ισχύει ότι λόγω του μεγέθους της η ανάλυση του τηλεοπτικού σήματος είναι κάπως θολή και όλα τα artifacts μοιάζουν με .... τούβλα ?

Συγχωρέστε το πλήθος των ερωτήσεων αλλά για να διαθέσει κάποιος το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των +2000 ευρώ πρέπει να έχει (τουλάχιστον όσο γίνεται) περισσότερες διευκρινίσεις για να είναι σίγουρος πως η αγορά θα ...πιάσει τόπο !

Ελπίζω πως εδώ θα βρω κάποιες (εαν όχι όλες) απαντήσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλημέρα,

κατ αρχάς να προτείνω να την δεις σε τηλεοπτικό σήμα για να έχεις προσωπική άποψη. Την έχουν να παίζει όλα τα media markt. H 46F86 κοστίζει περί τα 1800-1900 αυτή τη στιγμή και το τηλεοπτικό της είναι καλό. Τις λεπτομέρειες θα στις απαντήσουν πολλοί ιδιοκτήτες καλύτερα.

2000+ [2100 με 2200 για την ακρίβεια] κοστίζει το νέο μοντέλο [που ετοιμάζομαι να πάρω εγώ] 46Α656, με την καλύτερη απεικόνιση τηλεοπτικού σήματος κατά πολλούς αυτή τη στιγμή.

σαν performer είναι απλα εξαιρετικη σε HD και πολυ καλη σε SD.Οι ενστασεις που εχω είναι στην αξιοπιστια.Ηταν ενα προβληματικο μοντελο που είχε δυο σημαντικα προβληματα που επηρεασαν ενα σημαντικο ποσο κομματιων.Τα δυο προβληματα ηταν το filkering και το scrolling lines.Σαν τιμη +features μια χαρα είναι αλλα δεν θα την επαιρνα πλεον.Αν είναι για 100Hz παρε την Toshiba 46ZF355 ή καλυτερα την καινουργια Sony KDL-46W4000 στα 1750Ε ή και την 52" για λιγο παραπανω απο 2000Ε.Ειναι και αυτη εξαιρετικη σε αποδοση σε ολους τους τομεις και πολυ καλη αξιοπιστια(μεχρι τωρα τουλαχιστον).Ετσι κι αλλιως τα 100Hz στην F86 οι περισσοτεροι απενεργοποιημενα τα χουν γιατι προκαλουν artifacts και TBE(trible ball effect)

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

Σίγουρα η προσωπική επαφή (εννοώντας να την δεις από κοντά και να την περιεργαστείς) με την όποια LCD, είναι προτιμότερη ώστε να σχηματίσει κανείς μια πιο ολοκληρωμένη άποψη. Ομως ακολουθώντας τα threads που αφορούν νέα μοντέλα και την διαφορά τους σε σχέση με τα παλιά (εννοώ το thread με την 46Α656 και τις όποιες αλλαγές ή "παιδικές ασθένεις" αυτή φέρνει μαζί της) είναι επίσης κάτι που με ανησυχεί. Προσπάθησα (μάταια) να ...ακολουθήσω το thread της 46Α656 για να δω εαν αξίζει σε σχέση με αυτήν που αντικαθιστά (την σειρά F υποθέτω) και δεν μπόρεσα να σχηματίσω άποψη καθώς από ότι κατάλαβα τα όποια προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν. Ναι μεν είναι βελτιωμένη στις επιδόσεις τις σε όσον αφορά το τηλεοπτικό σήμα αλλά το TBE και το flickering κάνουν...ξανά την παρουσία τους. Εχω "ξεσκονίσει" το Ιντερνετ ψάχνοντας για reviews και εντυπωσεις. Ισχύει πως με κάποιο firmware upgrade μέσω του usb τα περισσότερα προβλήματα λύνονται ? Η εικόνα (πάντα αναφερόμενοι σε standard τηλεοπτικό σήμα) βελτιώνεται ? Σίγουρα είναι ένα βήμα προς το καλύτερο η 46Α656 αλλά ....αξίζει τον κόπο μιας και στην χώρα μας το σήμα δεν είναι και ότι καλύτερο για να αξιολογήσει κανείς τις πραγματικές δυνατότητες της ?

Ενας πραγματικά προβληματισμένος (και τελικά κατά τα φαινόμενα υποψήφιος αγοραστής της 46Α656) νέος χρήστης στο υπέροχο αυτό forum ....

Ευχαριστώ και πάλι.

απο πλευρας αποδοσης είναι σιγουρα καλυτερη αλλα οπως φαινεται τα προβληματα υπαρχουν ακομη.Καποιοι μαλιστα παρ όλο που εκαναν την αναβαθμιση εχουν ακομα το out of focus.