LED 32" ή LCD 37" ?

Decadence

New member
21 December 2010
10
Καλησπερα και απο μενα, χρειαζομαι μια τηλεοραση για το σαλονι μου, η
αποσταση θεασης ειναι 2 με 3 μετρα αναλογως την θεση στον καναπε και το
budget μου κυμαινεται στα 450-550 ευρω. Θα την χρησιμοποιησω κυριως για
το τηλεοπτικο σημα και για ταινιες με το WD TV live. Με ενδιαφερει να
αγορασω κατι ποιοτικο στα πλαισια των χρηματων που διαθετω και θα ηθελα
την γνωμη σας. Να παω σε LCD 37" ή σε LED LCD 32" με τα χρηματα που
διαθετω? Διαβαζω καλα λογια σε αλλα ποστ για την Samsung LE37C530 επισης
βρηκα σημερα στο media markt την Philips PFL5405H 350 και με δελεασε αν και
γενικα δεν διαβασα και τα καλυτερα. Για LED δεν εχω σχηματισει αποψη.

Τα φωτα σας! Ευχαριστω.

Εννοείται θα προτιμήσεις την μεγαλύτερη.Η 530 είναι συνολικά πολύ καλή τηλεόραση.Το WD Live δεν θα σου χρειαστεί μιας και η τηλεόραση έχει τον καλύτερο build in media player της αγοράς.

Για να μην μπερδευουμε τo πραγμα:

1- Για καποιον που ψαχνει τηλεοραση για αναλογικα , ψηφιακα , NOVA , DVD , BR , mkv παει σε πλασμα. Toσο λογω κοστους οσο και λογω εικονας.

2- Για καποιον που θελει να παιζει και παιχνιδια αν μιλαμε εως 2-3 ωρες την ημερα παει ειτε σε πλασμα Panasonic (πιο ανθεκτικες σε στατικες εικονες) ειτε σε LCD/LED LCD.

3- Για καποιον που θελει χρηση ως μονιτορ και ατελειωτο gaming παει αποκλειστικα σε LCD. Αλλωστε οι LCD ως μονιτορ ξεκινησαν και εξελιχθηκαν.

Βεβαια υπαρχει και το θεμα του μεγεθους. LCD/LED πανω απο 46" δεν "τραβανε" λογω ομοιομορφιας και κινησης.

Εισαι στην κατηγορια -1- αρα πας για πλασμα και μαλιστα 42" καθως 32-37" ειναι για αποσταση μεχρι 2 μετρα και πολυ λεω.

Κοιτα LG 42PJ550 και Panasonic 42U20. Για την τηλεοπτικο και ταινιες ειναι καλυτερες απο αυτες που αναφερεις.

LG 42PJ550(Δεν είναι μεγάλη!). Ό,τι ποιοτικότερο στα χρήματα αυτά και θα σου περισσέψουν κιόλας αφού τώρα τη βρίσκεις στα 400 Ευρώ. Ό,τι πρέπει για τη χρήση που θέλεις.

Τελικα μετα απο αρκετη σκεψη αγορασα την Panasonic 42U20 θα ηθελα να σας ευχαριστησω για την αμεση και χρησιμη βοηθεια σας. Οι πρωτες μου εντυπωσεις ειναι αρκετα θετικές αν και δεν εχω υπεβολικες απιτησεις απο μια τηλεοραση.
Στα ποσα καμμενα pixel πρεπει να ανυσηχω και στα ποσα θα πρεπει ή μπορω να την επιστρεψω? Μετα απο μια μερα λειτουργιας ανακαλυψα ενα το οποιο παραμενει σκοτεινο στα λαμπερα χρωματα του break-in.

Μετα απο λιγο καιρο μπορει να φτιαξει.

Τουλαχιστον κατι τετοιο εχει αναφερθει απο αλλα μελη για ελαττωματικα pixel σε πλασμα.