LED ή plasma?

thagkol

New member
8 April 2010
85
Προς τα πού να κινηθώ; Με τα ίδια λεφτά (~1000 ευρώ) που θα δώσω για μια απλή LED, μπορώ να πάρω κάτι σε plasma που να είναι καλύτερο;
Γενικά ποια από τις δύο κατηγορίες αξίζει περισσότερο τα λεφτά της και γιατί;
Ενδιαφέρομαι για 45% TV, 45% ταινίες και 10% gaming από laptop (HDMI).
Ευχαριστώ!

Υ.Γ. Μιλάω για 40'', αλλά αν πειστώ, μπορεί να ανέβω και στις 46-50 για μια plasma (εφόσον είδα ότι οι plasma παίζουν γενικά σε μεγαλύτερα νούμερα). Το πρόβλημα βασικά είναι ότι ακόμα δεν έχω βρει σπίτι και δεν ξέρω ποια ακριβώς θα είναι η απόσταση θέασης, αλλά γενικά θα κινηθώ σε ένα σπίτι ~90 τμ, οπότε φανταστείτε πόσο μπορεί να είναι το σαλόνι πάνω κάτω.

Last edited:
Φιλε, χωρις να ειμαι ειδικος, νομιζω, για την χρηση που την θελεις, και στα χρηματα που διαθετεις, σε Plasma θα βρεις καλυτερη ποιοτητα εικονας, απο μια Led.
Nομιζω καποιοι ειδικοι, θα σου προτεινουν και συγκεκριμενες TV .

Re: Απάντηση: LED ή plasma?

Δεν χρειαζεται καποιος να ειναι ειδικος η απαντηση ειναι πλασμα...

Μονο οποιος παιζει πολλες ωρες ημερησιως η θελει να χρησιμοποιει την τηλεοραση ως μονιτορ εχει λογο να παρει LCD (ειτε LED ειτε "κλασσικη")...

Με 1000 ευρω παιρνεις ειτε μια Panasonic 46S20 ειτε μια LG 50PK550...

Αν τελικά αναγκαστώ λόγω χώρου να μείνω στις 40", τότε θα μου προτείνατε plasma 40" ή 42", ή μία LED 40"; Ξέρω ότι έχουν μια σημαντική διαφορά στην τιμή, και η απορία μου έγκειται στο αν η LED αξίζει τα παραπάνω λεφτά!

στις 40 να μεινεις αν θα βλεπεις απο αποσταση μικροτερη των 2 μετρων , πραγμα μαλλον δυσκολο.
Παραπανω χρηματα για 40αρα led δεν αξιζει σε καμια περιπτωση να δωσεις
καλυτερα μια μεγαλυτερη πλασμα...

Μονο οποιος παιζει πολλες ωρες ημερησιως η θελει να χρησιμοποιει την τηλεοραση ως μονιτορ εχει λογο να παρει LCD (ειτε LED ειτε "κλασσικη")...

Ισως και οποιος εχει προβλημα με εντονα φωτιζομενο χωρο....
πχ. ενα ηλιολουστο δωματιο με 2 μεγαλα παραθυρα και 1 μεγαλη συρομενη πορτα που βλεπουν προς τον ηλιο. :bigcry: (βλεπε smithakos)

Ισως και οποιος εχει προβλημα με εντονα φωτιζομενο χωρο....

tv_sony.jpg

Απο θεμα ανακλασεων εννοεις?

Αν τελικά αναγκαστώ λόγω χώρου να μείνω στις 40", τότε θα μου προτείνατε plasma 40" ή 42", ή μία LED 40"; Ξέρω ότι έχουν μια σημαντική διαφορά στην τιμή, και η απορία μου έγκειται στο αν η LED αξίζει τα παραπάνω λεφτά!

Κανονικα θα επρεπε οι πλασμα να εχουν διπλασια τιμη και οχι το αντιστροφο αλλα ας οψεται το μαρκετινγκ που κανει τους καταναλωτες να πληρωνουν λαμπακια για μεταξωτες κορδελες...

LED_White.jpg

Απο θεμα ανακλασεων εννοεις?

ακριβως! :music-smiley-005:
αν και με τη φωτο που παραθετεις, μαλλον θελεις να δειξεις πως και οι lcd εχουν αναλογα προβληματα...........
το πιασα; :ears:

Και κατι ακομη: απο ο,τι λενε διαφοροι κατοχοι, υπαρχει κι ενα σχετικο "ξεπλυμα" στις πλασμα λογω φωτεινου χωρου. Ισχυει;

Last edited:

"Ξεπλυμα" πρακτικα μονο σε καταστημα εχω δει , σε σπιτι ειναι δυσκολο να υπαρχει τοσο πολυ φως...

ΥΓ. Παρε σκουρες κουρτινες...