Leica M EV1

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
104,581
Εκεί ψηλά.....
1761575512742.png

Key specifications​

• 60MP BSI CMOS full-frame sensor
  • 60, 36 or 18MP output, Raw or JPEG
  • 5.76M dot OLED EVF with 0.76x magnification
  • Two-way Fn switch on front
  • 2.33M dot LCD rear touchscreen
  • 64GB of internal storage
  • 2.4/5Ghz Wi-Fi
The Leica M EV1 is available everywhere except the USA, where gaining FCC approval has caused a delay. Once cleared for sale in the US, it will be available at a recommended price of $8995.​

Ωραία είναι αλλά στα σχεδόν τριπλάσια λεφτά από την A7C R και τις αντίστοιχες τιμές φακών και λοιπών "συνοδευτικών"?

...Ας την αγοράσουν τα fanboys (& girls), συν όσοι θέλουν να πουλάνε μούρη με το red dot...

• Like
Reactions: arap

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Leica's M EV1 is a MAJOR Shift for M-Mount!​

PetaPixel

H Leica έχει χαράξει μια πορεία τα τελευταία χρόνια που είναι για μένα καθαρά ζήτημα επιβίωσης. Δεν είμαι ειδικός στο marketing και στο στρατηγικό σχεδιασμό αλλά πιστεύω ότι είναι μια λάθος πορεία.
Aνέκαθεν, αυτό που πουλούσε (εκτός από το brand name!) ήταν οι M φακοί και η μοναδική αίσθηση του να κρατάς και να χειρίζεσαι μια Leica M.
(Μιλάμε για αναλογική κάμερα φυσικά). Επίσης, πουλούσε τη μηχανική ακρίβεια και εδώ κολλάει και η επιμονή στη τηλεμετρική εστίαση.
Με την Μ EV1, το πνεύμα των καιρών φαίνεται ότι επιτάσσει να έχουμε και την επιλογή να αντικαταστήσουμε το rangefinder με ένα viewfinder. O λόγος; Μάλλον τα προβλήματα όρασης των πελατών, οι οποίοι είναι και κάποιας…ηλικίας και τα βρίσκουν σκούρα με το rangefinder. Έτσι κι αλλιώς μάλλον μόνον αυτοί έχουν τα χρήματα για τέτοιες μηχανές. Και φυσικά, ας τους χρεώσουμε και κάτι παραπάνω για αυτή την ευκολία.
Η Leica κατάντησε ένα luxury brand χωρίς να έχει κρατήσει τίποτα από τη παλιά εποχή.
Όπως το έγραψε και ο (μακαρίτης) Erwin Puts, “The company has sketched a future and follows a path that I am no longer willing to go.” Και τους χαιρέτησε μετά από 35 χρόνια.
Έχω και εγώ μια παλιά σχέση με αυτές τις μηχανές-ακόμη είμαι κάτοχος μιας MP και μιας M4-P. Παλιά είχα και 3-4 φακούς, τώρα μου έμεινε μόνο ένας 35mm Summarit.
Ποτέ μου δεν παραδέχτηκα τις ψηφιακές Leica. Απλά δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τις φιλμάτες. Και λόγω της ίδιας της εφήμερης φύσης της ψηφιακής τεχνολογίας, δεν δικαιολογούν τις τρελές τιμές που κοστίζουν.
Κάποια στιγμή θα κληρονομήσω και την Μ3 του θείου μου -ακόμη δουλεύει άψογα. Και αν χαλάσει κάτι, μπορεί να φτιαχτεί. Και θα τις κληρονομήσω στο γιο μου για να τις δουλέψει, αν θέλει και μπορεί. Αρκεί να υπάρχει φιλμ…

• Like
Reactions: cacau
Θα συμφωνησω απολυτα. Αντι να ειναι μια εταιρεια που εχει μια γκαμα 3-4 φιλμ μηχανων και 1-2 ψηφιακες εντελως βασικες εχει πανακριβες μηχανες που μοιαζουν με τις κινεζικες, τεχνολογια που δεν μπορει να παραμεινει ουτε για λιγο στην κορυφη γιατι η σονυ καθε χρονο βγαζει νεες μηχανες, τιμες απλησιαστες γενικα γιατι ο αισθητηρας βελτιωνεται οι φακοι ακολουθουν. Και ακομα μετα απο τοσα χρονια δεν δινει στο σκοπευτρο 0,58 magnification να μπορουμε να δουμε με γυαλια το καδρο του 35αρη. Κριμα παρολο που μονο φιλμ τραβαω, 3500 ευρω για μεταχειρισμενη παλια μηχανη και αλλα 2000 για φακο δεν δινω ευκολα.

Leica Achieved Record Sales for the Fourth Consecutive Year
Εάν είναι καλό ή κακό που πήγαν και σε ψηφιακές, αυτό το βλέπουμε από τις πωλήσεις.
Γιατί ουσιαστικά μόνο αυτό μετράει για μια εταιρία.

Τώρα για τα περί "μοναδικής αίσθησης μιας Leica" και τα λοιπά, προσωπικά το βλέπω/ακούω όπως λένε για CCD, για Xtrans, κ.ο.κ.
Στην καλύτερη προσωπικές προτιμήσεις που βασίζονται σε λεπτομέρειες.
Σαν τα μπουριά του πολέμου αλά Nikon F/F2 δεν έχω ξαναπιάσει από φιλμ και οι ψηφιακές Leica είναι ακόμη λιγότερο ξεχωριστές (ιδίως οι SL).
Είναι όμως απόλυτο (ή αναγκαίο) street cred σε χώρους στριτ φωτογραφίας και απαραίτητο αξεσουάρ για κάποιους κύκλους και αυτό είναι που μετράει/πουλάει....

Όσον αφορά τη EV1, είναι μια ακόμη niche υποέκδοση.
Φαντάζομαι οι πωλήσεις θα αντισταθμίσουν το ελάχιστο R&D και στη τελική προσφέρει κάτι διαφορετικό στη σειρά.
Δεν είναι τελείως γελοία έκδοση - φτύσιμο στα μούτρρα όπως οι M-D.

• Like
Reactions: Kosh