Lemm SD 111 ή Crypto ErDi 25 ;

kostpap

New member
4 June 2010
13
Καλημέρα.

Στις 19 Νοέμβρη έρχεται το ψηφιακό σήμα της Digea στην Αλεξανδρούπολη.

Ανέλαβα να αγοράσω ψηφιακούς δέκτες για όλους τους συγγενείς (περίπου 8-10 τεμ).

Θέλω να μην πιάνουν χώρο, και να έχουν δυνατότητες PVR και Time Shift .

Ξεχώρισα τους Lemm SD 111 και Crypto ErDi 25.

Υπάρχει κανείς που να τους έχει δουλέψει για να μου πει την γνώμη του;

Εάν κάποιος έχει άποψη για κανένα άλλο αποκωδικοποιητή μικρό σαν τους παραπάνω ο οποίος να έχει τις δυνατότητες PVR και Time Shift (αρκεί να τους έχει χρησιμοποιήσει) θα τον παρακαλούσα να μου πει τις εντυπώσεις του.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και αναμένω τυχών απαντήσεις πριν προχωρήσω στην αγορά.

Κωνσταντίνος.

Εγώ έχω τον Lemm SD-111 και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Είναι λίγο πιο ακριβός απο τους άλλους αλλά αξίζει τα λεφτά του.
Αν τους πεις ότι θέλεις και τόσα κομμάτια ίσως σου κάνουν και καλύτερη τιμή.

Last edited:
Δες και αυτόν: Xoro HRT 7000

Δεν είναι τόσο μικρός σαν τους δικούς σου αλλά είναι αρκετά διακριτικός και βγαίνει σε πολύ καλή τιμή. Εντυπώσεις έχω βάλει εδώ http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1306971&postcount=543
Σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά με ενδιαφέρει πολύ το να μην χρειάζεται χώρο. Θέλω αποκλειστικά κάτι μικρό για πίσω από την τηλεόραση.

Απάντηση: Re: Lemm SD 111 ή Crypto ErDi 25 ;

Εγώ έχω τον Lemm SD-111 και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Είναι λίγο πιο ακριβός απο τους άλλους αλλά αξίζει τα λεφτά του.
Αν τους πεις ότι θέλεις και τόσα κομμάτια ίσως σου κάνουν και καλύτερη τιμή.

Ευχαριστώ πολύ.

Εάν δεν γίνομαι κουραστικός θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι:

Έχεις συνδέσει το καλώδιο της κεραίας στον αποκωδικοποιητή.
Για τα αναλογικά χρησιμοποίησες το out του αποκωδικοποιητή προς την είσοδο της τηλεόρασης ή έχεις βάλει διακλαδωτή από τον οποίο δίνεις στον αποκωδικοποιητή και στην τηλεόραση;

Το τηλεκοντρόλ δουλεύει απροβλημάτιστα;

Έχεις χρησιμοποιήσει την δυνατότητα PVR ή την Time Shift ;

Re: Απάντηση: Re: Lemm SD 111 ή Crypto ErDi 25 ;

Και κάτι άλλο, εάν βγει από την πρίζα, κρατάει τις ρυθμίσεις του;

1. Χρησιμοποιώ το Out αλλά φαντάζομαι μπορείς να βάλεις και διακλαδωτή.
2. Το τηλεκοντρόλ του είναι πολύ καλό.
3. Το PVR και το Timeshift δουλεύουν άψογα.
4. Ναι

Επειδή έχω και 2 ακόμα HD δέκτες και έχω δει και φίλων, στον προτείνω ανεπιφύλακτα. Δουλέυει πολύ καλύτερα από πολλούς ακριβότερους δέκτες.

Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να ποστάρω και αλλού, παρακαλώ αν υπάρχει πιο σχετικό νήμα ας μεταφερθεί το ερώτημα, αλλά:
σε ο,τι αφορά τον Crypto ReDi 25MP,σκέφτομαι να τον πάρω για την τηλεόραση που έχω σε βραχίονα στο υπνοδωμάτιο, επειδή δεν θέλω να βάλω ράφι για να βάλω "κουτί".
1) δεν με ενδιαφέρει να ΔΩ σε ανάλυση HD (ούτως ή άλλως με σύνδεση scart που έχει ξέρω ότι δεν γίνεται), αλλά θα μπορέσω να δω στην tv την εικόνα επίγειου καναλιού (ERT HD) όταν και εάν εκπέμψει, από το δέκτη;
2) αυτό ξέρω πως είναι σίγουρα off topic, αλλά υπάρχει δέκτης DVB-T HD που να έχει δυνατότητα επιτοίχιας τοποθέτησης; εννοώ σαν κορνίζα...
Ευχαριστώ!

Έχω πάρει τον cypto Redi 25mp. Δεν υπάρχει καλύτερος Mini scart προς το παρόν. Η ποιότητα εικόνας είναι ίδια με τους άλλους απλά επιπρόσθετα παίζει videakia μέχρι 720Χ576 δηλαδή SD (και ματρόσκα με υποτίτλους srt.) και έχει γρήγορη αλλαγή καναλιών.

Δεν παίζει HD σταθμούς. Είναι SD δέκτης. Μελλοντικά θα υπάρξει και HD mini scart για αποκωδικοποίηση HD.

Εμένα μου έκανε 2 πρoβλήματα αυτός ο δέκτης.
1. Δεν μου κάνει ασφαλή αφαίρεση του USΒ (πρόβλημα λογισμικού ή hardware του δέκτη, δοκίμασα 5 στικάκια).
2. Οι υποτίτλοι srt είναι πολύ μικροί για να διαβαστούν όταν παίζουμε ταινίες απο USB.

Φίλε μου, στην Κύπρο το RIK1 υπάρχει και σε SD και σε HD σαν ξεχωριστά κανάλια. Το SD το Redi 25MP το παίζει, το HD δεν το παίζει.

Ελπίζω να απάντησα.

Οι SD δέκτες δεν αναγνωρίζουν τα HD. ΔΕΝ τα ΠΑΙΖΟΥΝ καθόλου.

Ξέχασα Crypto Redi 25MP προτερήματα

1. ποιοτικό remote control καμία σχέση με τα άλλα της αγοράς.
2. το Infra Red που μπαίνει πάνω στην τηλεόραση είναι πολύ ανώτερο των άλλων εταιριών.

Digitalbox HDT-900 USB PVR και
RWT 51THD HD

Επιτέλους 2 HD mini scart δέκτες με ntfs mkv και ελληνικούς υποτίτλους 45 ευρώ και 39 ευρώ αντίστοιχα

Last edited: