Lepai 2020+ με φτηνα ηχεια η edifier R1*00

@topos

New member
23 September 2008
46
Καλησπερα στο forum,

Εχω ηδη εναν lepai 2020+ που τον ειχα συνδιασει με κατι πλαστικα ηχεια στηλης lg απο σετακι 5.1 αλλα
α)Ηταν οριακα υποφερτα
β)Πλεων θελω ηχεια που να μπορουν να τοποθετηθουν σε πανω σε γραφειο

Η πηγη θα ειναι το λαπτοπ και η μουσικη που ακουω ειναι ας πουμε elctrojazz απο mp3 η ιντερνετικο ραδιοφωνο.Επιπλεων βλεπω αρκετες ταινιες.

το διλλημα εχει ως εξης->
Να ψαξω καποιο φτηνο ηχειακι σαν αυτα τα dynavox η καποια αντιστοιχα koda κοκ..(Αρχικα ελεγα για τα dayton b652 αλλα υπαρχουν μονο αμερικη,οποτε η τιμη τους με μεταφορικα+δασμους βγαινουν στο ~100ευρω)

Η να αφησω τον lepai στην ησυχια του και να παρω ενα σετακι ενεργα edifier r1800tIII?

Ποιος απο τους 2 συνδιασμους πιστευετε πως θα αποδωσει καλυτερα?Τα 70watt που υποσχετε η edifier θα παιζουν πιο δυνατα απο αυτο που μπορει να δωσει ο lepai?

Η λύση με καλά οικονομικά ενεργά είναι η βέλτιστη και από πλευράς ήχου και από τάξη και λιγώτερα καλώδια πάνω στο γραφείο μας... ο λεπάι θα μπορούσε να παίξει καλά, αλλά πρέπει να βρεις ένα ζεύγος ευαίσθητα ηχεία που να μπορούν να κουνηθούν με τα 12 βατάκια του στα 8 Ω ...και συνήθως καλά + ευαίσθητα = ακριβούτσικα ...

σαφως τα ενεργα ηχεια ,καλο θα ειναι βεβαια να τα ακουσεις πρωτα ,εχεις βεβαια αρκετες επιλογες
http://athensproaudio.gr/recording/ixeia-monitor/energa-monitors.html

Δυστηχως δεν εχω δυνατοτητα να ακουσω κανενα μιας και δεν βρισκομαι Αθηνα.

Αναμεσα στα edifier (που οπως καταλαβαινω ειναι multimedia-πρακτικα δεν με χαλαει γιατι αυτη θα ειναι η χρηση τους) και στα παρακατω->

[h=1]Behringer MS16
[/h]Behringer Truth B1030A

Fostex PM0.3d
[h=1]Behringer MS20[/h]Τι λετε?Tα watt που αναφεροντε ειναι συγκρισιμα?

Το συγκεκριμενο σετακι θα παιξει κυριως σε ρολο γραφιειου υπολογιστη αλλα σκεφτομαι να το χρησιμοποιησω και ως "μπαλαντερ" για ηχο σε 50αρα οθονη σε ταινιες και ισως σε κανενα παρτακι(χαμηλες σταθμες,πιθανοτατα ambient μουσικη) στο σαλονι(35τμ) μεχρι να δω τι θα κανω με εναν ενισχυτη nad 2x80 και κατι κουμουτσες ηχεια kenwwood που εχω φυλαγμενα.
Ξερω πως δεν φτιαχτηκανε για αυτο αλλα μετακομιζω μεσα στην βδομαδα σε καινουργιο σπιτι και δεν εχω σκεφτει καθολου την διαρυθμιση του χωρου,ουτε εχω αγορασει επιπλα ακομα...

Υ.Γ Παραδοξως η τιμη των edifier ειναι περιπου η διπλη στο εξωτερικο.

Και ενα update...

Παρελαβα πριν λιγο τα edifier r1700bt.
Πρωτα τα συνδεσα μεσω bluetooth με το κινητο μου (lenovo a820) με mp3 320kbps αρχεια.Απλα τραγικα...
Μετα με το 3,5 καρφι->Λιγακι καλυτερα αλλα συνεχιζουν να απογοητευουν.Εδω ομως να πω πως το συγκεκριμενο κινητο μαλλων εχει για τα μπαζα καρτα ηχου.Μιας και με καλουτσικα ακουστικα ακουγετε πολυ μουντος ο ηχος.

Επειτα δοκιμασα με το λαπτοπ-lenovo z710 με καρτα ηχου idt sound card(?)-.
Στην bluetooth συνδεση δεν τα βλεπει.
Οποτε με το καρφι->Καπως υποφερτα,αλλα σιγουρα χειροτερα απο οτι περιμενα.
Μπηκα στο πανελ του ηχου και αλλαξα τις ρυθμισεις απο 16bit 44100hz Cd Quality σε 24bit 192000hz Studio Quality (αν και δεν μπορω να πω οτι διακρινω διαφορα απο την συγκεκριμενη ρυθμιση...)

Μηπως χρειαζοντε στρωσιμο για να φτιαξουν?Αν ναι ποσες ωρες λετε?Μηπως χρειαζοντε καλυτερη πηγη?

Υ.Γ Οταν εχουμε συνδεση bt τι παιζει ρολο?Η καρτα ηχου ας πουμε της πηγης εχει σημασια?

Με τα mp3 αρχεία δεν θα βρεις άκρη.
Τα ηχεία που πήρες είναι μόντιτορ,οπότε και το υλικό που θα τα ταΐσεις πρέπει να είναι ποιοτικό.
Στήσε ένα Foobar στο laptop σου όμορφα για αρχή,βρες flac αρχεία της προκοπής κι αργότερα πρόσθεσε ένα καλό ντακ ή εξωτερική κάρτα ήχου.

Μόνο τότε θα πάρεις τα μέγιστα από την αγορά σου.