LG 42LG5000 περιεργο προβλημα.

Savan

Established Member
22 May 2007
278
Εχω μια τηλεοραση LG 42LG5000 απο τον Μαιο που προσφατα παρουσιασε ενα περιεργο προβλημα.. δεν εχει ηχο σε οσα καναλια παιζουν μονοφωνικα, στα ψηφιακα και σε οσα παιζουν nicam stereo εχει ηχο, σε οσα παιζουν μονοφωνικα ( τα περισσοτερα δηλαδη ) ειτε δεν παιζει καθολου ηχο ειτε μπορει, αφου την αφησεις καποιο χρονικο διαστημα ( και αρκετα μεγαλο, αρκετα λεπτα ) να παιξει ηχο.. ηρθε τεχνικος απο την LG, αλλαξαμε κεντρικη πλακετα, τα ιδια, παρατηρησα ομως οτι μπορει να ειναι και προβλημα κεραιας ( εχουμε κεντρικη με ενισχυτη ), γιατι αν συνδεσω απλα ενα καλωδιο κεραιας στην τηλεοραση και δεν το συνδεσω στην υποδοχη της κεντρικης κεραιας, ναι μεν παιζει εικονα με χιονα, αλλα ο ηχος συντονιζει αμεσως.. πηρα και ενα υποβιβαστη σηματος κεραιας, δεν εκανε καποια διαφορα... εχει αντιμετωπισει κανεις παρομοιο προβλημα; να καλεσω τον τεχνικο που εκανε την εγκατασταση της κεραιας; σημειωτεων οτι στην ιδια κεραια, σε διαφορετικες υποδοχες, ειναι συνδεδεμενες και λειτουργουν κανονικα αλλες τηλεορασεις, πχ μια lg 32lc51, μια crt 24" samsung, μια 40" samsung LE40M87B κλπ.. εννοειται οτι την lg 42" την εχω δοκιμασει σε αλλες υποδοχες με αλλα καλωδια κεραιας, δεν εχει διαφορά....

Τελικα ηταν προβλημα κεραιας. της κεντρικης, αλλαχθηκε ενισχυτης και κεραια, τωρα δουλευει κανονικα, ο λογος που δεν πηγε το μυαλο μου εκει απο την πρωτη στιγμη ηταν οτι υπαρχαν τεσσερις αλλες τηλεορασεις που παιζανε κανονικα, φαινεται οτι οι νεες LG εχουν σχετικα αναισθητο tuner ( τουλαχιστον οσο αφορα το θεμα του ηχου )..