LG 42LG7000 ή SONY 40W4500. Βοήθεια pleaseeee!!!

djvangelis

Established Member
4 January 2008
187
Θεσσαλονίκη
Γεια σε όλους. Παρακολουθώ πάρα πολύ καιρό το forum και να που ήρθε ο καιρός να χρειαστώ τη βοηθειά σας.
Είμαι ανάμεσα στις δύο παραπάνω τηλεοράσεις και έχω κολλήσει. Θεωρώ τη Sony λίγο καλύτερη αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τα 200 ευρώ παραπάνω. Έχω βρει την Sony 1100 και την LG 900 (και οι δύο σε 12 άτοκες δόσεις). Επιπλέον η LG έχει 2" παραπάνω και 0 pixel εγγύηση. Η απόσταση παρακολούθησης είναι 2,5 μέτρα, αλλά δεν μπορώ να πάω σε πάνω από 42" γιατί θα με χωρίσει η γυναίκα (και θα πάρει και τα παιδιά μαζί). Επίσης δεν μπορώ να δώσω και πάνω από 1100 ευρώ. Η παρακολούθηση θα είναι 70% τηλεόραση και 30% DVD. Προς το παρόν καθόλου PC ή PS.
Παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας μήπως και καταλήξω σε κάποια.

Η 6100 δεν μ' αρέσει εμφανισιακά ούτε εμένα, αλλά ούτε και στη γυναίκα μου, η οποία πρώτα κοιτάει εμφάνιση και μέγεθος και μετά τα υπόλοιπα (όπως όλες οι γυναίκες άλλωστε). Επίσης να πω ότι είμαι από Θεσσαλονίκη, οπότε δεν ισχύει το 950 για τη Sony από το Saturn, επειδή εδώ δεν έχουμε Saturn.

Για 2,5 μέτρα, 70% τηλεόραση και 30% DVD θα ήταν καλύτερο να πας για πλάσμα HD ready και ίσος και περισσότερες ίντσες, για τα ίδια πάντα λεφτά!

Re: Απάντηση: LG 42LG7000 ή SONY 40W4500. Βοήθεια pleaseeee!!!

Για 2,5 μέτρα, 70% τηλεόραση και 30% DVD θα ήταν καλύτερο να πας για πλάσμα HD ready και ίσος και περισσότερες ίντσες, για τα ίδια πάντα λεφτά!

Για να πω την αλήθεια, πριν καταλήξω σ' αυτές τις 2, είχα στα υπόψη και την Panasonic 42PZ80E η οποία είναι κοντά στις τιμές που ψάχνω, αλλά επειδή διάβασα για ακτινοβολία και επειδή τα παιδιά πλησιάζουν πολύ την τηλεόραση, απέριψα τις plasma.

Απάντηση: Re: Απάντηση: LG 42LG7000 ή SONY 40W4500. Βοήθεια pleaseeee!!!

Για να πω την αλήθεια, πριν καταλήξω σ' αυτές τις 2, είχα στα υπόψη και την Panasonic 42PZ80E η οποία είναι κοντά στις τιμές που ψάχνω, αλλά επειδή διάβασα για ακτινοβολία και επειδή τα παιδιά πλησιάζουν πολύ την τηλεόραση, απέριψα τις plasma.

Δεν τίθεται θέμα ακτινοβολίας.
Μπορεί στην πραγματικότητα τα «πλάσματα» λόγο της αρχής λειτουργίας τους να ακτινοβολούν όπως κάνουν και οι παλιές μας CRT, αλλά η ποσότητα πλέον είναι τόσο μικρή που δεν αξίζει καν να το συζητάμε!-bye-

Η 42pz80 είναι μια καλή επιλογή:a0210:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LG 42LG7000 ή SONY 40W4500. Βοήθεια pleaseeee!!!

H PZ80 δεν ειναι HD Ready. Ειναι μια καλη επιλογη γενικα αλλα σε τηλεοπτικο σημα ειναι μετρια ειδικα συγκρινομενη με την PX80.

To αρνητικο ειναι οτι εχουν ανακοινωθει τα καινουργια μοντελα της Panasonic και ειναι και οι δυο υπο καταργηση.

Μεταξυ LG7000 και W4500 η δευτερη εχει λιγο καλυτερη εικονα ειδικα σε μαυρο και αντιθεση αλλα η LG εχει καλυτερο after sales και 0 pixel εγγυηση. Γενικα παντως οποια και απο τις δυο να παρεις θα μεινεις πολυ ικανοποιημενος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LG 42LG7000 ή SONY 40W4500. Βοήθεια pleaseeee!!

. Ειναι μια καλη επιλογη γενικα αλλα σε τηλεοπτικο σημα ειναι μετρια ειδικα συγκρινομενη με την PX80.

Γράψε λάθος! -bye-Την PX80 είχα στον νου μου.

Πάντως αν θέλει ο φίλος μας να συνδέεται αργότερα και σε PC, τότε καλύτερα να μείνει στις δύο αρχικές του επιλογές με την LGνα αποτελεί καλύτερη συνολικά λύση λόγο του οικονομικού.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LG 42LG7000 ή SONY 40W4500. Βοήθεια pleaseeee!!!

H PZ80 δεν ειναι HD Ready. Ειναι μια καλη επιλογη γενικα αλλα σε τηλεοπτικο σημα ειναι μετρια ειδικα συγκρινομενη με την PX80.

Τι εννοείς όταν λες ότι δεν είναι HD Ready; Σύμφωνα με την Panasonic είναι full HD και 100Hz. http://www.panasonic.gr/servlet/PB/menu/1250397_l17/index.html
Κάνω κάπου λάθος;

Επίσης βλέπω ότι η PX80, όπως και η PX8E είναι πολύ πιο φθηνές. Μπορώ να τις πάρω από την εταιρία μου (δουλέυω στην Info-Quest) 640 ευρώ. Αν είναι σίγουρα καλύτερη μου φαίνεται απίστευτη ευκαιρία. Θα είναι το ίδιο καλή και σε BlueRay;

Επίσης βλέπω ότι η PX80, όπως και η PX8E είναι πολύ πιο φθηνές. Μπορώ να τις πάρω από την εταιρία μου (δουλέυω στην Info-Quest) 640 ευρώ. Αν είναι σίγουρα καλύτερη μου φαίνεται απίστευτη ευκαιρία. Θα είναι το ίδιο καλή και σε BlueRay;

Σε BluRay λογικο ειναι οτι χρειαζονται καποιοι συμβιβασμοι λογω της χαμηλης αναλυσης. Δεν ειναι κακη στον τομεα αυτο αλλα σιγουρα υπαρχουν πολυ καλυτερες.

Αν ψαξεις στο νημα της PX80 θα βρεις και καλυτερες τιμες. Πχ. στο public νομιζω την εχει 500 ευρω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LG 42LG7000 ή SONY 40W4500. Βοήθεια pleaseeee!!

Τι εννοείς όταν λες ότι δεν είναι HD Ready; Σύμφωνα με την Panasonic είναι full HD και 100Hz. http://www.panasonic.gr/servlet/PB/menu/1250397_l17/index.html
Κάνω κάπου λάθος;

Δεν είναι HDReady (720p) γιατί είναι fullHD (1080p) δηλ. καλύτερη σε θέμα υψηλής ανάλυσης!

Εγώ σου πρότεινα την PX80 γιατί αποτελεί μια αρκετά καλή επιλογή για τα λεφτά της στον τομέα tv-dvd θέασης όπου κατάλαβα ότι επικεντρώνεσαι, ενώ δεν στερείσαι και BR, gaming χωρίς μεγάλες αξιώσεις βέβαια, ενώ θεωρώ ότι είναι ακατάλληλη για σύνδεση με PC, κυρίως λόγω της πολύ χαμηλής της ανάλυσης (1024χ768 και αυτή θεωρείται HD Ready). -bye-

Σε BluRay λογικο ειναι οτι χρειαζονται καποιοι συμβιβασμοι λογω της χαμηλης αναλυσης. Δεν ειναι κακη στον τομεα αυτο αλλα σιγουρα υπαρχουν πολυ καλυτερες.

Αν ψαξεις στο νημα της PX80 θα βρεις και καλυτερες τιμες. Πχ. στο public νομιζω την εχει 500 ευρω.

δεν βαρεθηκες να λες ανακριβειες συνεχεια , αν ειχε κακη εικονα στα BLU RAY και στα 1080p ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα την αγορασε ολα τα βραβεια που εχει η px80 ειναι στο hd και ειδικοτερα σε 1080 σημα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LG 42LG7000 ή SONY 40W4500. Βοήθεια pleasee

Δεν είναι HDReady (720p) γιατί είναι fullHD (1080p) δηλ. καλύτερη σε θέμα υψηλής ανάλυσης!

Συμφωνώ μαζί σου, άρα είναι καλύτερη η PZ80. Εκτός αν εννοείς ότι η PZ80 είναι καλύτερη μόνο σε υψηλή ανάλυση και χειρότερη σε χαμηλή.

Θα ήθελα να διευκρινήσω ότι με ενδιαφέρει το BR και η επόμενη αγορά θα είναι ένα BR player. Άρα το 70% κανάλια-30% DVD, θα γίνει σε λίγο καιρό 70% κανάλια-30% BR.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LG 42LG7000 ή SONY 40W4500. Βοήθε

Συμφωνώ μαζί σου, άρα είναι καλύτερη η PZ80. Εκτός αν εννοείς ότι η PZ80 είναι καλύτερη μόνο σε υψηλή ανάλυση και χειρότερη σε χαμηλή.

Σε πολύ γενικές γραμμές, αν έψαχνες στα διάφορα που γράφονται στο φόρουμ μας, αυτό το συμπέρασμα θα έβγαζες, ότι δηλ. όσο ποιο μικρή η ανάλυση της TV (όπως πχ. της PX80) τόσο καλύτερα αποδίδει με σήματα χαμηλής ανάλυσης όπως το τηλεοπτικό (SDTV, SVCD, DVD, DVPAL576i/p) ενώ το αντίθετο όσο ποιο μεγάλη η ανάλυση της TV (όπως πχ. της PΖ80) τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα με σήματα υψηλής ανάλυσης όπως FullHD– 1080p (όπως πχ. από BlueRay).
Εκφράζονται βέβαια και άλλες απόψεις όπως ότι τελικά η διαφορά στο οπτικό αποτέλεσμα (και όχι θεωρητικά) ανάμεσα σε υψηλές 1080p και χαμηλότερες όπως 720pαναλύσεις, είναι στην τελική αμελητέες.

Αν θες να εμβαθύνεις στο θέμα ρίξε πχ. μια ματιά εδώ

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=38395
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=14574
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=35317

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LG 42LG7000 ή SONY 40W4500. Β

Για τις διαφορες αναλυσης 1024x768 με Full HD , υπαρχει το αντιστοιχο ποστ του μελους που ειχε PX70 και την εδωσε και αγορασε PZ80...

Σε full hd ειδα κατευθειαν διαφορα!
Τουλαχιστον αξιζε τον κοπο...
Πολυ καλη τηλεοραση!

Διαφορα ειδα και αυτο δεν αλλαζει.Μπορει να ειδα επειδη το προσεξα κιολας.
Και ειμαι σιγουρος γιατι μετα για λιγο ξαναεβαλα την px70 (λυπηθηκα που την εδωσα) και ειδα οτι η pz εβγαζε αρκετες λεπτομερειες παραπανω.Επρεπε να τις προσεξεις παντως.!

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=25969&page=36

Επειδή ψάχνομαι και γώ ή για Sony40W4000 ή 42LG7000 να ρωτήσω κάτι,
η 4ετής εγγύηση της Sony ισχύει απο default απ' όπου και αν την αγοράσω ή πρέπει να πληρώσω παραπάνω για επέκταση εγγύησης και μόνο σε συγκεκριμένα καταστήματα???