LG 47LM640 ή 47LA640 ή 50LA620 ή κάτι άλλο;

Neronas

New member
23 June 2013
3
Καλησπέρα σε όλους! Είμαι σε αναζήτηση νέας (ή να το πω καλύτερα ΠΡΩΤΗΣ ουσιαστικά) τηλεόρασης. Το budget μου ανέρχεται περίπου στα 800 για 47'' το λιγότερο, με διάθεση να ανέβω στα 900 maximum για κάτι που πραγματικά να αξίζει. Γνωρίζω πολύ καλά τις τεχνολογίες 3D και προτιμώ και βάσει προσωπικής εμπειρίας περισσότερο το παθητικό 3D. Αναγκαστικά σχεδόν καταλήγω σε LG. Επίσης προτιμώ σίγουρα LED σε σχέση με PLASMA και θα το εκτιμούσα αν δεν κάναμε το thread debate για το θέμα αυτό. Τα μοντέλα που κοιτάω είναι αυτά του τίτλου:
47LM640 στα 800 ευρώ
47LA640 στα 880 ευρώ
50LA620 στα 885 ευρώ
Γενικά δεν έχω ιδέα για ποιότητα εικόνας κλπ. και specifications σε τηλεοράσεις, δεν το έχω ψάξει καθόλου. Γνωρίζω γενικά ότι τα IPS panels είναι σχεδόν πάντα καλύτερα από τα απλά (ΤΝ είπαμε τα λένε αυτά; :p ). Έχω την αίσθηση για τα παραπάνω μοντέλα ότι η σειρά LA έχει IPS panel, φαντάζομαι λοιπόν και καλύτερη εικόνα. Αξίζει να πάω στην LA για 80 ευρώ πάνω; Από τα δύο LA μοντέλα ποιο αξίζει περισσότερο; Αν έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο μέχρι 900 ευρώ ΜΑΞΙΜΟΥΜ που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να αξίζει σε σχέση με αυτά τα μοντέλα, εννοείται καλοδεχούμενο. Ίσως να θυσίαζα το passive 3D για active σε αντικειμενικά καλύτερη τηλεόραση που να έχει στη συσκευασία 2 ζευγάρια γυαλιά οπωσδήποτε. Σίγουρα όμως θα ήθελα και τη γνώμη σας μεταξύ των 3 αυτών.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθειά σας και καλώς σας βρήκα! :D

Last edited:
Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου, αλλά στο ένα θέμα γίνεται σύγκριση τηλεοράσεων 42'', με τα μοντέλα (sony και panasonic) να ξεκινάνε από τα 1000 ευρώ για 47'' που θέλω εγώ. Στο άλλο νήμα δεν αναφέρεται ποτέ η 660 επί της ουσίας και τα μοντέλα που αναφέρεται βγαίνουν κατά πολύ εκτός budget.
Το μόνο που συμπέρανα είναι ότι και τα 3 μοντέλα που αναφέρω έχουν 50Hz πραγματικά. Νομίζω είναι αρκετά συγκεκριμένα τα ερωτήματά μου μεταξύ των τριών μοντέλων που αναφέρω.
Επί της ουσίας, αξίζουν τα 80 ευρώ από την LM στην LA;
Αξίζει να "πέσω" από την 640 στην 620 προκειμένου να ανέβω στις 50'';
Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε που θα έχει πραγματικά καλύτερη εικόνα και αν μιλάμε για active 3d θα έχει τουλάχιστον 2 ζευγάρια γυαλιά μαζί;

Σε ενεργητικό μπορείς να δεις αυτήν...

http://www.skroutz.gr/s/3005505/Samsung-UE46F6400.html

Η LM640 έχει 4 HDMI και cinema screen design , οι δυο LA έχουν 3 HDMI και απλό σχεδιασμό (cinema screen έχει η LA660 και πάνω φέτος) αλλά το smart tv είναι βελτιωμένο καθώς και το magic remote (που με τις LA620/640 πρέπει να είναι έξτρα από ότι θυμάμαι).

Μάλλον θα έλεγα να πας για την 50LA620.

Yperion η συγκεκριμένη τι λέει σε σχέση με τις LG που συζητάμε; Ανανέωση καλύτερη ή στα 50Hz κι αυτή; Τα HDMI δεν με πειράζουν, όπως το βλέπω αποκλείεται μάλλον να χρειαστώ πάνω από 2. Δε με απασχολεί ούτε το design αν μια τηλεόραση είναι καλύτερη. Το magic remote δεν ξέρω... Αυτό που είδα από χτες και με απασχόλησε είναι ότι η 50LA620 έχει direct Led και όχι edge Led τεχνολογία. Η οποία από ό,τι διαβάζω είναι υποδεέστερη παρά το γεγονός ότι από το όνομα μπορεί κάποιος να συμπεράνει εύκολα το αντίθετο.

Michalis3 η απόσταση θέασης δεν είναι ξεκάθαρη ακόμα. Αλλάζει λίγο ο χώρος, οπότε όπως το βλέπω θα πάιζει γύρω στα 4 μέτρα το μέγιστο μάλλον, αλλά ίσως και 2 αναλόγως πού θα κάθεται κάποιος. Χρήση ε; Ταινίες σίγουρα, όπου μάλλον θα αρχίσω να βλέπω σε FullHD, σύνδεση με Η/Υ αλλά ίσως όχι για gaming, θα δείξει στην πορεία αν βολεύει. Αθλητικά επίσης βλέπω αρκετά. Λίγο από όλα νομίζω με έμφαση στις ταινίες.

Οι direct LED είναι πιο χοντρές αλλά ταυτόχρονα η ομοιομορφία της οθόνης είναι καλύτερη.

Η σειρά 6 της Samsung είναι στα 100 Hz πραγματικά.

Επειδή βλέπεις αθλητικά καλό θα είναι να πάρεις κάποια με 100 Hz. Τώρα για το 3D, στα τρία μέτρα πάνω κάτω χρειάζεσαι 55", οπότε εγώ θα πρότεινα να κοιτάξεις για κάποια Panasonic ET5 σε αυτό το μέγεθος και εφόσον τη βρεις διαθέσιμή.

Χαλια ειναι και οι 3 που σκεφτεσαι,για ταινιες και αθλητικα που θες

Έτσι, πλήρης τεκμηριωμένη απάντηση. Η χαρά του φόρουμ.

Αν θέλεις να είσαι πιο δίκαιος στην υπερβολική για μένα παραπάνω τοποθέτηση, βάλε μόνο "χάλια" για ποδόσφαιρο και F1, γιατί ταινίες και όλα τα άλλα τα βλέπεις μια χαρά. Εγώ βλέπω και μπάλα αλλά δεν έχω όρεξη για αντιπαράθεση, συμφωνώ προκαταβολικά σε όλα.

edit: για να μην απαντάμε μόνο στις υπερβολές, φίλε εσύ που ψάχνεσαι πάρε όσο μεγαλύτερη μπορείς. Πήγαινε δες τες από κοντά και θα αποφασίσεις ευκολότερα. Καλές αγορές.

Last edited:
Έτσι, πλήρης τεκμηριωμένη απάντηση. Η χαρά του φόρουμ.

Αν θέλεις να είσαι πιο δίκαιος στην υπερβολική για μένα παραπάνω τοποθέτηση, βάλε μόνο "χάλια" για ποδόσφαιρο και F1, γιατί ταινίες και όλα τα άλλα τα βλέπεις μια χαρά. Εγώ βλέπω και μπάλα αλλά δεν έχω όρεξη για αντιπαράθεση, συμφωνώ προκαταβολικά σε όλα.

Το λακωνιζειν εστιν φιλοσοφειν λεγανε οι αρχαιοι σπαρτιατες
τα τεκμηρια εχουν αναφερθει απο τους προηγουμενους,αλλα να τα ξαναγραψω: IPS&50hz
για ταινιες χρειαζεσαι οσο καλυτερη αντιθεση και για μπαλα οσο καλυτερη κινηση
με IPS&50hz εχεις μαζι τη χειριστη αντιθεση και τη χειριστη κινηση που μπορεις να αγορασεις
χειριστος=χαλι

Το λακωνιζειν εστιν φιλοσοφειν λεγανε οι αρχαιοι σπαρτιατες
τα τεκμηρια εχουν αναφερθει απο τους προηγουμενους,αλλα να τα ξαναγραψω: IPS&50hz
για ταινιες χρειαζεσαι οσο καλυτερη αντιθεση και για μπαλα οσο καλυτερη κινηση
με IPS&50hz εχεις μαζι τη χειριστη αντιθεση και τη χειριστη κινηση που μπορεις να αγορασεις
χειριστος=χαλι

Εντάξει, με αποστόμωσες. Δεν τα βάζω με αρχαίους σπαρτιάτες.

Χαλαρώστε ρε παιδιά και αφήστε τις ειρωνείες! Μια παρέα είμαστε.... :-)
Λοιπόν , στο θέμα μας!! Θέλω μια βοήθεια από τους "παλιούς" του site...
Ενδιαφέρομαι για την LG 50LA620S που την έχει ο Κότσος προσφορά // κατεβαίνει με το παζάρι στα 840 ευρώ κάπου!! Αξίζει λέτε???? Βασικά την έχω δει από κοντά πολλές φορές κι ομολογώ πως έχει το καλύτερο 3d (για Passive εννοώ) που έχω δει!! Ενώ στις άλλες αντίστοιχες σου δίνει την εντύπωση πως το 3d πάει προς τα μέσα προς την τηλεόραση, σε αυτήν τα φέρνει προς τα έξω και μάλιστα με πολύ καλό αποτέλεσμα!
Το βασικό που με καίει, είναι να έχει δυνατότητες PVR - να μπορώ να κάνω εγγραφή κάποιο κανάλι ψηφιακό! Απ ' ότι βλέπω στα χαρακτηριστικά της όμως, δεν έχω βρει αν υποστηρίζει!!! Όμως και άλλες τηλεοράσεις της LG ΔΕΝ το αναφέρουν πως το έχει, αλλά σε σχόλια ή reviews έχω δει πως έχουν κανονικά!! Όπως για παράδειγμα LG 47LM670S που αν δείτε εδώ έχει λέει PVR δυνατότητες παρ' όλο που δεν αναφέρετε στα χαρακτηριστικά της!!
Μήπως ξέρει κανείς κάτι για την LG 50LA620S ??? Τελικά έχουν την δυνατότητα αυτή οι τηλεοράσεις της LG ή όχι!!!
Στο υπνοδωμάτιο , έχω την 42LW650S που τότε ο υπάλληλος μου είχε πει πως τους είχε ενημερώσει η LG πως με επόμενο firmware θα ενεργοποιηθεί το PVR, αλλά μετά από 4 αναβαθμίσεις που έχω βάλει από τότε που την πήρα ΔΕΝ έχω δει τίποτα!! Μήπως τελικά η LG μας "σπρώχνει" προς την Samsung???

...edit ... τελικά έχει PVR δυνατότητες η LG 50LA620S !!! Μόλις μίλησα με το Live Chat της LG και μου είπαν:
Panagiotis Adamopoulos: Ναί μπορεί να γράψει
Panagiotis Adamopoulos: αρκεί ο σκληρός να είναι 40GB και άνω

Θα την παραγγείλω μάλλον!
ΑΝ έχει να πει κάποιος κάτι σχετικά με την τηλεόραση, να δώσει καμιά γνώμη, να προτείνει κάτι άλλο στα λεφτά αυτά και στις διαστάσεις ας το πει!! :-)
Y.γ. Ρώτησα και για την 42LW650S που έχω, αλλά ΔΕΝ έχει PVR !!