LG 49UF8507 vs KD-49X8307C

xariszak

New member
30 July 2016
14
Καλησπέρα.Είμαι νέος στο forum και ενδιαφέρομαι για καινούργια τηλεόραση.Είμαι μεταξύ των δύο μοντέλων.
KD-49X8307C sony
LG 49UF8507 lg
Κλείνω προς lg κυρίως λόγο της ύπαρξης 3d.Αν όμως η συγκεκριμένη sony έχει καλύτερη εικόνα θα το ξανασκεφτώ.Όποιος μπορεί ας βοηθήσει ευχαριστώ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στον ανταγωνισμό μπαίνει και το μοντέλο Panasonic TX-40DXM710 και το Panasonic TX-40CX700.Ευχαριστώ

3,5 μέτρα κυρίως ταινίες bluray και budget μέχρι 900 αν είναι με κάρτα άτοκα.

Re: Απάντηση: LG 49UF8507 vs KD-49X8307C

Επειδή βλέπω ότι προτείνεις τηλεοράσεις full HD είσαι τις άποψης ότι οι 4Κ δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα παραπάνω;

Για 3.5 μέτρα απόσταση, από 65" και πάνω για 4K...

optimal-viewing-distance-television-graph-size.png

Σε αυτές τις ίντσες και από αυτή την απόσταση, δεν πρόκειται να δεις καμία διαφορά (εκτός και αν έχεις την όραση του superman
desismileys_7026.gif
)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Υπάρχουν διαφορές στις εταιρίες και αν στο τέλος διαλέξω την panasonic cs630 λόγω 3d στα πόσα μέτρα θα πρέπει να το βλέπω και αν μπορώ να χρησιμοποιήσω γυαλιά της sony γιατί της panasonic είναι πανάκριβα.

Πάντως ρε παιδιά επειδή κάθε φορά που κάποιος ρωτάει για tv το επίμαχο ζήτημα είναι η απόσταση και το μέγεθος ήθελα να πω και γω την εμπειρία μου. Στο υπνοδωμάτιο στα 3+ μέτρα ή διαφορά μεταξύ ert hd και ερτ1 είναι χαώδης. Το ίδιο και στην 46 αρα στο καθιστικό από οποία απόσταση κι αν την δεις από 2,5-4+ μέτρα. Δεν αμφισβητώ το πινακακι. Μπορεί να οφείλεται στην χάλια ανάλυση της απλής ερτ. Πάντως διαφορά υπάρχει και μάλιστα σημαντική.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.Τελικά μετά από προτροπή μελών του φορουμ αγόρασα την TX-55CS630 και μου φαίνεται αρκετά καλή.Έχω μερικές απορίες αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει.Στην παλιά τηλεόραση η σύνδεση υπολογιστή τηλεόρασης γινόταν με την vga θύρα (που η καινούργια δεν έχει) και για ήχο χρησιμοποιούσα το καλώδιο jack που το συνέδεα με το home cinema.Στην καινούργια η σύνδεση υπολογιστή τηλεόρασης γίνεται με καλώδιο hdmi οπότε μεταφέρετε ήχος και εικόνα στην τηλεόραση και δεν ξέρω πως μπορώ να μεταφέρω πλέον τον ήχο του υπολογιστή sto home cinema.To home cinema έχει kai dvd player που συνδέεται με άλλο hdmi με την τηλεόραση και ακούω ήχο από εκεί μόνο αν παίζει dvd.Το άλλο παράξενο που μου κάνει είναι ότι όταν αλλάζω τις θύρες και περάσω την θύρα που είναι το dvd player στο hdmi1 όταν πάω μετά στην τηλεόραση δεν έχω ήχο γιατί γράφει ότι έχει ήχο το home cinema (που δεν έχει) οπότε δεν ακούγονται τίποτα ούτε από τα ηχεία της τηλεόρασης.Αν την κλείσω και την ανοίξω όλα καλά.Και το τελευταίο επειδή τα γυαλιά 3d της panasonic είναι πανάκριβα ξέρει κανείς να μου προτείνει μια φθηνή και αξιοπρεπή λύση;Αυτά τα λίγα και ελπίζω να μην ήμουν off-topic.

Για να πω και μερικές εμπειρίες απο την καινούργια τηλεόραση καλή εικόνα έχει νομίζω όμως κανει σπασίματα σε γρήγορη κίνηση αλλά αυτό θέλω να το δω καλύτερα.Το θέμα όμως είναι ότι δεν παίζει απο στικάκι τον ήχο DTS και δεν βλέπω υπότιτλους που αυτα τα δύο στοιχεία τα είχα με την παλιά μου sony.Μπορώ να κάνω τίποτα;Επίσης πήρα γυαλιά 3d της sony τα οποία δεν δούλεψαν και μάλλον θα τα λουστώ τώρα.

Πάντως ρε παιδιά επειδή κάθε φορά που κάποιος ρωτάει για tv το επίμαχο ζήτημα είναι η απόσταση και το μέγεθος ήθελα να πω και γω την εμπειρία μου. Στο υπνοδωμάτιο στα 3+ μέτρα ή διαφορά μεταξύ ert hd και ερτ1 είναι χαώδης. Το ίδιο και στην 46 αρα στο καθιστικό από οποία απόσταση κι αν την δεις από 2,5-4+ μέτρα. Δεν αμφισβητώ το πινακακι. Μπορεί να οφείλεται στην χάλια ανάλυση της απλής ερτ. Πάντως διαφορά υπάρχει και μάλιστα σημαντική.

Eχεις απόλυτο δικιο σε αυτό. εγω συγκρινω πχ eurosport και eurosport hd ακομα και σε πολυ μεγαλες αποστασεις και η διαφορα ειναι χαοτικη.
τα χρωματα πιο ζωντανα, η αντιθεση πολυ καλυτερη... φανταζομαι η διαφορα SD και HD ειναι κατι παραπανο απο την αναλυση, δεν ειναι μονο οτι εχει περισσοτερα pixel.
αυτο ειναι κατι που σπανια ακουω να λεγεται.
αρα λοιπον το 4Κ ακομα και απο μακρια να το βλεπεις αν εχει πχ HDR θα φαινεται πολυ καλυτερο. δε ξερω λεπτομεριες τι πρωτοκολλά εχει η καθε μεταδοση, τι bitrate κλπ
αρα με την ιδια λογικη γιατι οι 4Κ εκπομπες να μην φαινονται καλυτερα απο το full hd ακομα και απο 3 μετρα για λογους που να μην εχουν να κανουν μονο με την αναλυση;