LG 49UH850V 849 @Public & @Πλαίσιο BF (Black Friday)

evankouros

Established Member
15 January 2014
251
Εδώ & καιρό είχα βάλει στο μάτι την LG 49UH850V.
Η χαμηλότερη τιμή που την είχα βρει ήταν πριν 3-4 βδομάδες στα 979 στο MM (1.199-220 απευθείας έκπτωση) & στο Πλαίσιο (1079-100 δωροκάρτα).
Στη συνέχεια ανέβηκε η τιμή της σ' όλες τις αλυσίδες στα συνήθη επίπεδα των ~1100 (πάλι με δωροκάρτες), ενώ σε κάποια άλλα ξεκινούσε λίγο παρακάτω.

Με το που μπήκε σήμερα η BF, κοίταξα πάλι την τιμή της. Τα Public την έβγαλαν πολύ καλή BF προσφορά στα 849 & χάρηκα. Για λίγο όμως, διότι άμεσα διαπίστωσα ότι δεν μπορούσα να την αγοράσω online αλλά μόνο από φυσικό κατάστημα. Αυτό όμως με δυσκολεύει πολύ. Όχι τόσο για το πολύ πιθανό στριμωξίδι που προβλέπεται να γίνει, αλλά γιατί έκανα μια επέμβαση στη μέση πριν λίγες μέρες & θα μου ήταν πολύ δύσκολο να τρέχω-στριμώχνομαι.

Σκεπτόμενος τι μπορώ να κάνω, θυμήθηκα ότι την είχα βάλει στο "καλάθι" μου από τότε που την έψαχνα. Είπα λοιπόν μήπως έχουν αφήσει καμιά τρύπα στο OS τους & μπορέσω να την παραγγείλω online. Πάω λοιπόν να μπω στο "καλάθι" μου του Public, αλλά ήταν αδύνατο. Πάω στο αντίστοιχο στο Πλαίσιο (είχε κάνει price match αλλά πάλι με δωροκάρτα 100 ) &...

Ω! του θαύματος!!!... Με άφησε να ολοκληρώσω την παραγγελία ως συνήθως, πληρώνοντας με πιστωτική & 36 άτοκες, παρά το ότι στη σελίδα της TV έλεγε για αγορά μόνο από κατάστημα! Ελπίζω ότι αφού πέρασε από το OS τους θα προχωρήσουν την παραγγελία μου κανονικά, όπως φαίνεται από το e-mail επιβεβαίωσης που ήδη πήρα κι απ' την πληροφόρηση για την πορεία της παραγγελίας στο λογαριασμό μου (Εκτιμώμενη Ημερομηνία Παράδοσης: 28/11/2016 Εκτιμώμενη Ώρα Παράδοσης: 11:00 - 15:00). Στο κάτω-κάτω δεν χάνουν τίποτα παραδίδοντας τη μου. Αντιθέτως, αυτό οφείλουν να κάνουν.

Η συγκεκριμένη TV φαίνεται πραγματικά καλή. Είναι μεν ένα σκαλί κάτω από τις OLED, αλλά με πραγματικό 4K & high specs.
Στην Αγγλία βγήκε πριν 3-4 μέρες σε αντίστοιχη πολύ καλή προσφορά (£699), αλλά επικοινώνησα & μου επιβεβαίωσαν ότι δεν στέλνουν εκτός.
Στη Γερμανία παίζει στα Ελληνικά επίπεδα προ έκπτωσης.
Στα 849 με 36 άτοκες πιστεύω ότι είναι ο ορισμός του VFM. Χαρακτηριστικό είναι ότι το αμέσως κατώτερο μοντέλο της, η LG 49UH770V, πωλείται στα 899 , ενώ πριν 3-4 βδομάδες είχε κατώτερη τιμή 779 (899-120 δωροκάρτα).
Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις πραγματικού VFM TVs σ' αυτή την πρώτη πραγματική προσπάθεια BF από τις αλυσίδες στην Ελλάδα (π.χ. κάποιες OLED LG), αλλά δεν ήθελα να ξεφύγω από τα 1000 .

Εύχομαι άνετες & επιτυχημένες αγορές-επιλογές!

Ευχαριστώ, να ´σαι καλά!
Ελπίζω να μη μου κάνουνε καμιά περίεργη ακύρωση επειδή κατάφερα & την πήρα online.

Και εγώ μόλις έκανα παραγγελία την UE55KS8000 από το site του Public με τιμή BF!!!
Ελπίζω να μην μας ακυρώσουν...

Έτυχε για κανά 20λεπτο σε 5-6 προϊόντα BF να εμφανίζει δίπλα (10 τελευταία κομμάτια).
Σε αυτά τα προϊόντα υπήρξε λογικά ένα bug του site και με άφηνε να τα προσθέσω στο καλάθι.
Και φυσικά το έκανα...

Χθες το βράδυ ήρθε mail:
Η παραγγελία σας έχει αποσταλεί και είναι προς παράδοση με acs!!!!

Καλησπέρα σε όλους.
Επειδή ασχολήθηκα κι εγώ με το θέμα αγοράς tv χθες, σας συνιστώ κατά την παραλαβή τους να ελέγξετε εάν ήταν εκθεσιακά κομμάτια, διότι έσπρωξαν πολλά τέτοια...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υ.Γ.: Επειδή κι εγώ αγόρασα LG της σειράς UH850V, να πω ότι το panel της είναι 8 bits και όχι 10. Η UH950V έχει 10άρι panel.

Τώρα με κάνεις να τραγουδάω το "ψύλλοι στα αυτιά μου μπήκανε βρε πωπω!"
Πως μπορώ να καταλάβω αν είναι εκθεσιακή;
Θα τσεκάρω την κούτα στο πως είναι κλεισμένη, αν μέσα είναι όλα τακτοποιημένα, αν έχει δαχτυλιές και μικρογρατζουνιές...
Κάτι άλλο;

Νομίζω ότι πέραν αυτών που ήδη ανέφερες, το μόνο παραπάνω που μπορείς να κάνεις είναι να τσεκάρεις εξονυχιστικά το panel εν λειτουργία για θέματα που άπτονται τυχόν προηγούμενης χρήσης.
Αυτό που έγραψα, περί εκθεσιακών κομματιών, πηγάζει από όσα είδα και άκουσα εκείνη την ημέρα.
Προ Black Friday είχα καταλήξει στην τηλεόραση που με ενδιέφερε. LG 55UH850V στα 1.399 στο Public και από 1.349 στο Skroutz. Είχα πει στον εαυτό μου ότι με τιμή έως 1.000 θα την πάρω άμεσα. Δες παρακάτω πως κινήθηκε η διαθεσιμότητά της στο Public:
- ώρα 20:00 της 24/11 (προ της έναρξης των προσφορών)=άμεσα διαθέσιμη στην ιστοσελίδα με τιμή 1.399 (να επισημάνω ότι ως "άμεσα διαθέσιμη" την είχε εδώ και τουλάχιστον 15 ημέρες)
- ώρα 23:00 της 24/11 (αφού ενημερώθηκε η ιστοσελίδα με τις προσφορές)=διαθέσιμη μόνο στο κατάστημα της Γλυφάδας στα 949
- ώρα 11:00 της 25/11= ενημέρωση από υπάλληλο καταστήματος, το οποίο και επισκέφθηκα, ότι δεν την έχει και ότι για να αναφέρει η ιστοσελίδα τους πως υπάρχει μόνο σε ένα κατάστημα είναι κατά 99% εκθεσιακή
- ώρα 13:00 της 25/11= προσωρινά εξαντλημένη στην ιστοσελίδα
- ώρα 16:00 της 25/11=ενημέρωση από υπάλληλο καταστήματος, το οποίο και επισκέφθηκα εκ νέου, ότι σύμφωνα με το σύστημά τους (το έλεγξε μπροστά μου) υπάρχουν μόνο δύο εκθεσιακές διαθέσιμες σε Λάρισα και Mall
- ώρα 21:00 της 25/11 (λίγο πριν το τέλος των προσφορών)= προσωρινά εξαντλημένη στην ιστοσελίδα (όπως ήταν συνέχεια από τις 13:00 και μετά)
Επίσης, τόσο στην oled 55EG910V, όσο και στην 55UH950V, παρατήρησα αντίστοιχες ανακολουθίες. Η πρώτη αρχικά υπήρχε μόνο στην Λάρισα και μετά εμφανίσθηκαν και άλλα κομμάτια, ενώ η δεύτερη αρχικά υπήρχε μόνο στο Σύνταγμα και μετά επίσης εμφανίσθηκαν και άλλα κομμάτια. Αυτά τα μπερδέματα με φόβισαν και δεν χτύπησα την UH950V στα 1.199 (που είναι και πραγματική 10 bits)...
Να επισημάνω ότι κατά τις δύο επισκέψεις μου στο κατάστημα είδα με τα μάτια μου να δίνουν εκθεσιακές. Την μία την είχαν πακετάρει βιαστικά, για να την πάρει ο πιτσιρικάς που την αγόρασε και η άλλη είχε πάνω της κολλημένο post-it που έγραφε "Πουλήθηκε-κύριος xxxxxxx".
Δεν γνωρίζω εάν συνέβη κάτι αντίστοιχο σε όσους παρήγγειλαν από την ιστοσελίδα... Το διευκρινίζω ξανά αυτό. Απλά, πιστεύω ότι θα πρέπει να έχουμε το νου μας...
Για την ιστορία, το μεσημέρι της Παρασκευής η τύχη με έστειλε στο Plaisio για μια καρέκλα γραφείου που είχε στα υπό έκπτωση προϊόντα, όπου και βγαίνοντας από το κατάστημα είδα να έχει σε προσφορά την 55KS7000 και την 55UH950V. Παραξενεύτηκα, γιατί στις 10:00 που είχα μπει στην ιστοσελίδα του δεν τις είχε με έκπτωση. Ρώτησα και μου είπαν ότι άλλαξαν τιμές μέσα στην ημέρα, πιθανόν λόγω του δυνατού ξεκινήματος που έκανε το Public. Ζήτησα από τον υπάλληλο να τσεκάρει εάν έχει και την 55UH850V σε προσφορά και αυτός, αφού μπήκε στην ιστοσελίδα τους, μου απάντησε θετικά. Την είχε στα 1.049 , μαζί με δωροεπιταγή Plaisio αξίας 100 . Όμως, στην σελίδα την έδινε ως διαθέσιμη μόνο σε καταστήματα, στα οποία δεν συμπεριλαμβανόταν αυτό που βρισκόμουν. Τότε, τσέκαρε το σύστημα της εταιρίας και είδε οτι είχε στην κεντρική αποθήκη του 21 διαθέσιμα κομμάτια, τα οποία μέχρι να κάνω την παραγγελία είχαν γίνει 20. Και φυσικά μιλάμε για σφραγισμένα κομμάτια. Το κακό ήταν ότι στα είδη προσφοράς δεν έκαναν άτοκες δόσεις, αλλά τελικά τα βρήκαμε και την παρήγγειλα με 12 άτοκες δόσεις. Τρίτη 29/11 την παραλαμβάνω...

Last edited:
Ευχαριστώ για την πληροφόρηση.
Αφού παρήγγειλα κι εγώ την UH850V από το Πλαίσιο, ελπίζω ότι κι η δικιά μου δεν θα είναι εκθεσιακή, αλλά μια από τις 21 που ήταν στην αποθήκη τους.
Τώρα πάντως την εμφανίζει διαθέσιμη μόνο σε μερικά καταστήματα & -δυστυχώς- δεν μπόρεσα ακόμη να επιβεβαιώσω αν μου την έχουν στείλει. Το μήνυμα στο τηλ. κέντρο τους λέει ότι ανοίγουν στις 9. Ίδωμεν...

Update:
Μόλις κατάφερα να επικοινωνήσω με το Πλαίσιο & να πάρω μια απάντηση για την παράδοση. Τελικά θα μου τη στείλουν αύριο (πάλι 11:00-15:00). Μου είπαν ότι είχε "κρατηθεί", γιατί υπήρξε θέμα με τις 36 άτοκες. Ρώτησα (εγκυκλοπαιδικά:p) τι θέμα, δεν ήξερε ο πωλητής, μου είπε πως αυτό φαινόταν στο σύστημα, αλλά έκανε refresh & το όποιο θέμα τελικά ξεπεράστηκε.

Re: Απάντηση: LG 49UH850V 849 @Public & @Πλαίσιο BF (Black Friday)

Την μία την είχαν πακετάρει βιαστικά, για να την πάρει ο πιτσιρικάς που την αγόρασε και η άλλη είχε πάνω της κολλημένο post-it που έγραφε "Πουλήθηκε-κύριος xxxxxxx".

...και μετά μπήκε μέσα ο μικρός θεούλης :flipout:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Re: Απάντηση: LG 49UH850V 849 @Public & @Πλαίσιο BF (Black Friday)

...και μετά μπήκε μέσα ο μικρός θεούλης :flipout:
Αρχηγός!:firstprize:
Σκέψου να έμπαινε σε πολυκτάστημα σε φάση προσφορών BF & να είχαν τις TV στημένες έτσι!!!:devil-smiley-029:

Υ/Γ:
"In The Dutch Mountains"... δηλ. στο πουθενά!:a0210:

Update:

Παρελήφθη κανονικά σήμερα κατά το μεσημέρι.
Στο κουτί της, όλα φαίνονταν απείραχτα, κατά 99,99% μη εκθεσιακή.
Την έστησα, συνδέθηκε στο WiFi & δουλεύει μια χαρά.

Προσπαθώ τώρα να καταλάβω:
  1. Πώς να ρυθμίσω καλύτερα εικόνα-ήχο της.
  2. Τι δυνατότητες έχω με τη WiFi σύνδεση & τις εφαρμογές που έχει (π.χ. αν μπορώ να δω free ταινίες στο Netflix ή/& οπουδήποτε αλλού, χωρίς να πληρώνω συνδρομή).
Κάθε προσφορά βοήθειας καλοδεχούμενη!

1) Για την εικόνα προσωπικά θα δοκιμάσω αύριο τις ρυθμίσεις του rtrings για την 8507.
2) Η οθόνη έχει κάποια μεμβράνη προστασίας που πρέπει να βγει;;;

1. Αυτές για την UH8500;
  2. Δεν είδα κάποια μεμβράνη. Εκτός αν είναι τόσο λεπτή/διαφανής που πρέπει να φορέσω τα γυαλιά πρεσβυωπίας!:p

Εκ παραδρομής έγραψα 8507. Αυτές είναι. Θα τις δοκιμάσω αύριο, γιατί τώρα δεν έχω το κουράγιο. Γύρω στις 20:30 την παρέλαβα και είμαι ακόμα στο ψάξιμο.
Για την μεμβράνη ρωτάω γιατί στις δύο πάνω γωνίες της οθόνης βλέπω δύο μικρές κηλίδες, σαν να υπάρχει μεμβράνη και να έχει μπει αέρας από κάτω.

Η μόνη μεμβράνη που είδα, είναι αυτή στο περιμετρικό ασημί πλαίσιο.
Έβαλα το νύχι στην ακμή της οθόνης & κάπου σκαλώνει λίγο, αλλά δεν νομίζω ότι είναι μεμβράνη. Δοκίμασε κι εσύ & πες μου.

Θα δοκιμάσω τις ρυθμίσεις από εδώ, που είναι για τη συγκεκριμένη.
LG 49UH850V

Product details

Date tested 27/05/2016
Type LCD
Screen size 49"

Your ideal settings

Picture mode Standard
Backlight 67
Contrast 95
Brightness 51
Colour saturation 50
Colour temperature C29
Tint / Hue 0
Sharpness 25

Additional settings

Energy Saving off Eye Comfort Mode off Dynamic Contrast off Dynamic Color low Skin 0 Gras 0 Sky 0 Color Gammut wide Super Resolution med Gamma med NR low MPEG NR low Black Level low Real Cinema on Motion Eye Care high LED Local Dimming high