Lg 50'' PC Vs Panasonic 42'' Px80 στα ίδια λεφτά....

mantsat

New member
31 October 2007
87
Βρήκα στο ίντερνετ την Lg 50 PC
http://www.skroutz.gr/s/7373/LG-50PC55-50".html
σε τιμή γύρω στα 1200 Ε
και αναρωτιέμαι αν αξίζει να την αγοράσω (μιας και το μέγεθος μετράει)
σε σχέση με την Panasonic 42 Px80 που κοστίζει γύρω στα 1000-1100 Ε...
Πείτε μου τη γνώμη σας......

Δεν εχω δει την PX80 αλλα σε σχεση με την PX70 η PC55 δεν ειχε και μεγαλη διαφορα στην εικονα οποτε προτεινω να παρεις την LG και να κερδισεις απο την διαφορα στο μεγεθος.

Κι εγώ κύριοι έχω σχεδόν το ίδιο δίλημμα.
Χθες το βράδυ είδα την LG να παίζει σε κατάστημα ηλκτρονικών στην Άρτα και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση. Στην αρχή έπαιζε το dvd της Philips, στα 720P, στο οποίο είχε φοβερή εικόνα (μάλιστα δεν έπαιζε μέσω HDMI αλλά component). Καθόμουν με τον κολλητό μου στο 1 μέτρο και βλέπαμε φοβερή λεπτομέρεια, βάθος στα χρώματα (αν και δεν έχω και κάποιο μέτρο σύγκρισης). Μετά τους ζήτησα να βάλουν κάποιο ελληνικό κανάλι. Στο ΣΚΑΙ και το STAR η εικόνα ήταν πολύ καλή ακόμα και από τα 2 - 21/2 μέτρα, στα υπόλοιπα έπρεπε να πας λίγο πιο πίσω, περίπου στα 3 μέτρα.
Αναρωτιέμαι λοιπόν το εξής:
1) η απόσταση θέασης που έχω είναι 3-4 μέτρα, άρα πάω για 50" (????)
2) στον Η/Υ μου έχω μία LG 17" από αρχαιοτάτων χρόνων (η αγορά έγινε το 2002-3) και δεν μου έχει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα. ΜΚπορεί να μην βγάζεις κανόνα από 1 περιστατικό βέβαια, αλλά αυτό που θέλω να πω έιναι ότι εμπιστοσύνη στην LG ως εταιρεία έχω.
3) ο προυπολογισμός είναι περιορισμένος (μέχρι 1500 ευρώ) καθώς υπάρχουν και 2 παιδάκια που θέλουν πάνες και γάλα...............
4) δεν έχω δει την PX80 - μόνο μέσα στο forum. Ωστόσο έχω δει την PX7E να παιζει τηλεοπτικό σήμα ανάμεσα σε 20 και 20 LCD και είχε μακράν την καλύτερη εικόνα
5) δεν πρόκειται να παίξω ποτέ PS3. Η tv προορίζεται 95% του χρόνου για θέαση τηλεοπτικών καναλιών

Αυτό που σκέφτομαι είναι το εξής:
να αγοράσω την LG ή την PX7E????
ή να περιμένω λίγο ακόμα να βγει η 50PX80???? (για την τιμή της οποίας δεν είμαι καθόλου σίγουρος..............)??????????

Ευχαριστώ όποιους είχαν την υπομονή να διαβάσουν το μακροσκελέστατο post. Θα εκτιμούσα τις όποιες γνώμες άλλων μελών

:ernaehrung004:

Φίλε gatsouni, το βασικό ερώτημα που μου έρχεται εμένα στο μυαλό είναι η χρονική περίοδος στην οποία θέλεις να προβείς στην αγορά. Εαν μπορείς να περιμένες ώστε να τσεκάρεις και την τιμή της Panasonic 50PX80, καλώς. Βέβαια, μπορεί να περιμένεις και όταν την δεις να σου αρέσει και πάλι η LG, οπότε θα περιμένεις τσάμπα... Η απόστασή σου είναι σχετικά μεγάλη (εαν μιλάμε για 4μ) και οριακή (3μ) για μια τηλεόραση στις 50".
Το πιο σημαντικό από όσα είπες είναι ότι την LG την είδες από κοντά να παίζει και σε HD σήμα αλλά και σε σήμα τηλεοπτικό, που είναι και το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου, και έμεινες απόλυτα ικανοποιημένος. Σαν τιμή άλλωστε είναι από τις λεγόμενες ευκαιρίες της αγοράς αυτή τη στιγμή. Και φυσικά, άλλο 50" κι άλλο 42", που αναφέρει και στον τίτλο του θέματος. :grandpa:

Re: Απάντηση: Lg 50'' PC Vs Panasonic 42'' Px80 στα ίδια λεφτά....

Φίλε gatsouni, το βασικό ερώτημα που μου έρχεται εμένα στο μυαλό είναι η χρονική περίοδος στην οποία θέλεις να προβείς στην αγορά. Εαν μπορείς να περιμένες ώστε να τσεκάρεις και την τιμή της Panasonic 50PX80, καλώς. Βέβαια, μπορεί να περιμένεις και όταν την δεις να σου αρέσει και πάλι η LG, οπότε θα περιμένεις τσάμπα... Η απόστασή σου είναι σχετικά μεγάλη (εαν μιλάμε για 4μ) και οριακή (3μ) για μια τηλεόραση στις 50".
Το πιο σημαντικό από όσα είπες είναι ότι την LG την είδες από κοντά να παίζει και σε HD σήμα αλλά και σε σήμα τηλεοπτικό, που είναι και το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου, και έμεινες απόλυτα ικανοποιημένος. Σαν τιμή άλλωστε είναι από τις λεγόμενες ευκαιρίες της αγοράς αυτή τη στιγμή. Και φυσικά, άλλο 50" κι άλλο 42", που αναφέρει και στον τίτλο του θέματος. :grandpa:

Καταρχάς, σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Έχω διαβάσει πολλά από τα threads του forum πριν εγγραφώ και μπορώ να πω ότι πάντα έδινες τις πιο ολοκληρωμένες απαντήσεις.
Δυστυχώς, ο Έλληνας (στην προκειμένη περίπτωση, εγώ) δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος με τίποτε. Για παράδειγμα, ξεκίνησα 6 μήνες πριν για την αγορά 42" και LCD, μετά άρχισα να διαβάζω και στο συγκεκριμένο forum, όπου οι περισσότεροι είναι της άποψης "μη (χρυσο)πληρώνεις αυτά τα οπoία δε χρειάζεσαι - για πράδειγμα Full HD.
Από την άλλη, είδα αρκετούς να λένε ότι το μεγεθος μετράει. Αυτό βέβαια το παρατήρησα και ιδίοις όμμασι, καθώς μπροστά στις 50" της LG κάποιες άλλες "μικρούλες" 42" έχαναν πολύ.
(Προς αποφυγήν παρεξήγησης, όντως δε θεωρώ τις 42" λίγες, αλλά όλα είναι σχετικά, πώς να το κάνουμε...Άλλωστε δεν είχα και στο χωριό μου ούτε Plasma ούτε LCD ούτε βέβαια 42 και 50".
Επίσης δε βιάζομαι για την αγορά: ήδη "ψάχνω" 6 μήνες....(μήπως να μπω στο club των αναποφάσισιτων????). Αυτή τη στιγμή το σαλόνι κοσμεί μία LOEWE 29" CRT (πανάκριβη για την εποχή της, ίσως και η πιο ακριβή - 970 ευρωπουλάκια), από την οποία είμαι υπέρευχαριστημένος. Απλά η "πενηντάρα" LG είναι, όπως είπες κι εσύ, αρκετά καλή ευκαιρία.

Ο κάθε άνθρωπος-οντότητα έχει διαφορετικές προτεραιότητες με τους υπόλοιπους. Αλλος μπορεί να δώσει 50χιλ να πάρει ένα αυτοκίνητο αλλά να μην θέλει να δώσει πολλά για τηλεόραση, γιατί δεν είναι αυτό που τον εξιτάρει. Φυσικά ισχύει και το αντίστροφο. Προσωπικά πριν κάνω αγορές προσπαθώ (όσο μπορώ φυσικά, γιατί το μικρόβιο το έχουμε οι περισσότεροι εδώ μέσα :grinning-smiley-043) να σκεφτώ σε πόσο καιρό θέλω να κάνω απόσβεση την ευχαρίστησή μου, πάντα ανάλογα με αυτά που βγάζω από τη δουλειά μου και γενικά το πόσο σηκώνει η τσέπη μου. Οπως επίσης να το κοιτάξω και σε βάθος χρόνου. Για παράδειγμα, όταν αγόραζα ηχεία, αποφάσισα να ξοδέψω περισσότερα γιατί είναι μια αγορά που δεν την κάνεις συχνά. Μπορεί να τα κρατήσεις μια ζωή (σύμφωνα πάντα με τα δικά μου θέλω). Οσον αφορά τις τηλεοράσεις... πιστεύω ότι σιγά σιγά καταλαγιάζει τουλάχιστον το φορμάτ, οπότε ξέρουμε ότι τα επόμενα 10-15 χρόνια, δεν πρόκειται κανένα τηλεοπτικό κανάλι να μεταδώσει πάνω από 1080i. Αναφερομαι σε τηλεοπτικά κανάλια, γιατί εαν μιλάμε για ταινίες, τότε θέλεις και τον παράγοντα "μέγεθος", ώστε να "μπεις" μέσα στην ταινία, να νιώσεις την κινηματογραφική αίσθηση. Αν και προσωπικά πιστεύω ότι σαν έναν προβολέα ικανοποιητικό, καμιά τηλεόραση δεν μπορεί να στο προσφέρει αυτό το συναίσθημα. Αλλά πάντα IMHO :ernaehrung004:

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
ξέρει κανείς αν οι HDMI της LG είναι 1.3???
Γιατί η Panny έχει 3 HDMI ωερσιον 1.3.
Αν σε 2-3 χρόνια συνδέσω ένα Bluray player σε κάποια από αυτές, θα δω διαφορά??? (δεδομένου ότι η v1.3 έχει διπλάσιο+ ρυθμό διαμεταγωγής δεομένων από την v1.2),
ή το DCDi by Faroudja της LG είναι τόσο καλό που θα "καλύψει" τη διαφορά???

Στην εικόνα δεν θα δεις καμιά διαφορά σχεδόν. Η 1.3 έχει να κάνει περισσότερο με τα νέα φορμά ήχου HD.

Posted από panosxgr:
Προσωπικά πριν κάνω αγορές προσπαθώ (όσο μπορώ φυσικά, γιατί το μικρόβιο το έχουμε οι περισσότεροι εδώ μέσα :grinning-smiley-043) να σκεφτώ σε πόσο καιρό θέλω να κάνω απόσβεση την ευχαρίστησή μου, πάντα ανάλογα με αυτά που βγάζω από τη δουλειά μου και γενικά το πόσο σηκώνει η τσέπη μου. Οπως επίσης να το κοιτάξω και σε βάθος χρόνου. Για παράδειγμα, όταν αγόραζα ηχεία, αποφάσισα να ξοδέψω περισσότερα γιατί είναι μια αγορά που δεν την κάνεις συχνά. Μπορεί να τα κρατήσεις μια ζωή (σύμφωνα πάντα με τα δικά μου θέλω).

Μέσα στο μυαλό μου είσαι: κι εγώ για ηχεία και ενισχυτή δεν τα λυπήθηκα καθόλου, γιατί πρόκειται για αγορά 20 ετίας

Ο κάθε άνθρωπος-οντότητα έχει διαφορετικές προτεραιότητες με τους υπόλοιπους. Αλλος μπορεί να δώσει 50χιλ να πάρει ένα αυτοκίνητο αλλά να μην θέλει να δώσει πολλά για τηλεόραση, γιατί δεν είναι αυτό που τον εξιτάρει. Φυσικά ισχύει και το αντίστροφο. Προσωπικά πριν κάνω αγορές προσπαθώ (όσο μπορώ φυσικά, γιατί το μικρόβιο το έχουμε οι περισσότεροι εδώ μέσα :grinning-smiley-043) να σκεφτώ σε πόσο καιρό θέλω να κάνω απόσβεση την ευχαρίστησή μου, πάντα ανάλογα με αυτά που βγάζω από τη δουλειά μου και γενικά το πόσο σηκώνει η τσέπη μου. Οπως επίσης να το κοιτάξω και σε βάθος χρόνου. Για παράδειγμα, όταν αγόραζα ηχεία, αποφάσισα να ξοδέψω περισσότερα γιατί είναι μια αγορά που δεν την κάνεις συχνά. Μπορεί να τα κρατήσεις μια ζωή (σύμφωνα πάντα με τα δικά μου θέλω). Οσον αφορά τις τηλεοράσεις... πιστεύω ότι σιγά σιγά καταλαγιάζει τουλάχιστον το φορμάτ, οπότε ξέρουμε ότι τα επόμενα 10-15 χρόνια, δεν πρόκειται κανένα τηλεοπτικό κανάλι να μεταδώσει πάνω από 1080i. Αναφερομαι σε τηλεοπτικά κανάλια, γιατί εαν μιλάμε για ταινίες, τότε θέλεις και τον παράγοντα "μέγεθος", ώστε να "μπεις" μέσα στην ταινία, να νιώσεις την κινηματογραφική αίσθηση. Αν και προσωπικά πιστεύω ότι σαν έναν προβολέα ικανοποιητικό, καμιά τηλεόραση δεν μπορεί να στο προσφέρει αυτό το συναίσθημα. Αλλά πάντα IMHO :ernaehrung004:

Πες τα ρε Πάνο :grinning-smiley-043

Η LG βάζει πολύ σοβαρή υπψηφιότητα για αγορά λοιπόν!!!
Επόμενη κίνηση: να ενημερωθώ για το επίπεδο του service της LG στην Άρτα (αχρείαστο να είναι και μακρια από εμάς............)

Απάντηση: Re: Lg 50'' PC Vs Panasonic 42'' Px80 στα ίδια λεφτά....

Η LG βάζει πολύ σοβαρή υπψηφιότητα για αγορά λοιπόν!!!
Επόμενη κίνηση: να ενημερωθώ για το επίπεδο του service της LG στην Άρτα (αχρείαστο να είναι και μακρια από εμάς............)

Αχρείαστο όπως λες να είναι, αλλά πολύ σημαντικό γενικά. Πολύ σωστή σκέψη :2thumb22sup:

Παντως η LG φημιζεται για το γρηγορο και αψογο service (τουλαχιστον στην Αττικη)

δεν παίρνεις την 42px7 που έχει 800 ευρώ λέω εγώ.. Όχι τίποτα άλλο, αλλά την θέλεις για τηλεοπτικό σήμα μόνο. Μην δεις τον Ευαγγελάτο στις 50 ίντσες και πάθεις κανά σοκ...(γλυτώνεις και 400 ευρώ μαζί με το σοκ...)

Θα σου πρότεινα να περιμένεις να δεις την LG PG6000, δες στο thread αυτό για λεπτομέρειες. Οι τιμές θα είναι πιθανότατα λίγο καλύτερες από της Πάνυ και φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα σειρά.

Eρχεται σε κανα μηνα η LG 50PG3000 που αντικαθιστα την PC55.

Ισως καλυτερα να περιμενεις λιγο.

Η τιμη θα ειναι περιπου η ιδια.

Απάντηση: Re: Lg 50'' PC Vs Panasonic 42'' Px80 στα ίδια λεφτά....

Όλες οι προτάσεις σεβαστές και θα ληφθούν υπόψιν. Παρεπιπτόντως, η Philips 50PFP5532 http://www.reevoo.com/reviews/mpn/philips/50pfp5532 (δεν γνωρίζω την αξιοπιστία του site - αν έχετε κάποιο άλλο link, ευπρόσδεκτο) πώς σας φαίνεται???

Πολύ καλή είναι κι αυτή. Την έχουν αναφέρει πολλά παιδιά στο παρελθόν (ο φίλος Rivers εαν θυμάμαι καλά) που τους άρεσε αρκετά και είναι και σε πολύ προσιτή τιμή (μπορείς να την βρεις στα 1200-1350 ). Κι αν θυμάμαι πάλι καλά, δεν έχουν αναφερθεί καθόλου προβλήματα για το πάνελ της.

Re: Απάντηση: Re: Lg 50'' PC Vs Panasonic 42'' Px80 στα ίδια λεφτά....

Εχω δει την 42PFP5532 και ειναι περιπου στα επιπεδα της Panasonic 42PX70 και Samsung 42C96.