LG 55" ή 60"

panosTp

New member
20 December 2013
3
Είμαι μεταξύ των 60LA620S και 55LA860V.
Αν καταλαβαίνω καλά από τους κωδικούς, η 860 πρέπει να έχει καλύτερα χαρακτηριστικά
Και όντως όταν τις συγκρίνω στο site της LG η 860 έχει skype, Magic Remote, κάμερα κλπ (καλά μεν αλλά δεν έχουν να κάνουν με την ποιότητα της οθόνης)

Αλλά είναι 2 χαρακτηριστικά που δεν τα πολυκαταλαβαίνω

1) BLU Type: η 55LA860V "Edge LED" ενώ η 60LA620S έχει "Direct LED" (είναι καλύτερο?)
2) Dynamic Color Enhance: έχει μόνο η 860

Να σημειώσω εδώ, ότι ένας από τους λόγους που παίρνω νέα τηλεόραση είναι το 3D και σε αυτόν τον τομέα, δεν βλέπω διαφορές (και οι δύο αναφέρονται σαν 800Hz με τον ίδιο επεξεργαστή)

Η ερώτηση μου είναι η εξής:
Για ποιο λόγο κάποιος θα επέλεγε την 55LA860V, δεδομένου ότι η 60LA620S είναι 5" μεγαλύτερη και έχει 200-300 euro φτηνότερα ?

Απόσταση θέασης : 3-4 μέτρα
Χρήση : Την μέρα παίζει τα broadcast κανάλια (χωρίς να κλείνει καθόλου), Απόγευμα/Βράδυ (που είμαι σπίτι) ταινίες από Bluray ή HTPC με κοινό 2-5 άτομα. Ασφαλώς με ενδιαφέρει η ποιότητα απόδοσης στις ταινίες και όχι στα κανάλια
Budget: ~1500-1700 euro

Αν θεωρείς σημαντικό το 3D καλύτερα να πας σε 60". Η LA620S πάντως είναι στα 50 Hz, οπότε δεν είναι η καλύτερη επιλογή για αθλητικά. Επίσης και οι δύο έχουν IPS panel. Καλές γωνίες θέασης δηλαδή, αλλά υστερούν σε μαύρο και αντίθεση σε σχέση με plasma ή LCD με VA panel (ή συγγενικά σε αυτά).

50Hz? Πως μπορώ να ξέρω πόσα Hz είναι κάθε μοντέλο της LG. Και τα δύο αναφέρονται σαν 800Hz !!!
Επίσης αν καταλαβαίνω καλά πως λειτουργεί το 3D, όσο πιο πολλά Hz τόσο το καλύτερο ;
Τέλος η διαφορά στο BLU Type, "Edge LED" και "Direct LED"...είναι κάτι σημαντικό ;

Οι direct led έχουν καλύτερη ομοιομορφία και κατανομή φωτισμού σε σχέση με τις edge led. Μέχρι σειρά 6 οι LG είναι στα 50 Hz από το panel. Ο μέγιστος ρυθμός ανανέωσης στις LCD είναι στα 200 Hz.

Η ερώτηση μου είναι η εξής:
Για ποιο λόγο κάποιος θα επέλεγε την 55LA860V, δεδομένου ότι η 60LA620S είναι 5" μεγαλύτερη και έχει 200-300 euro φτηνότερα ?

H μια τηλεόραση είναι 200 Hz από το πάνελ και η άλλη 50 , η 860 επίσης έχει καλύτερο επεξεργαστή εικόνας (1.2 GHz έναντι 0.9 GHz) ενώ είναι και καλύτερη σε σχεδιασμό , ποιότητα υλικών και κατασκευής.

Οι direct led έχουν καλύτερη ομοιομορφία και κατανομή φωτισμού σε σχέση με τις edge led. Μέχρι σειρά 6 οι LG είναι στα 50 Hz από το panel. Ο μέγιστος ρυθμός ανανέωσης στις LCD είναι στα 200 Hz.

Επειδή όμως η LG χρησιμοποιεί μικρό αριθμό LED για το backlight της 620 η ομοιομορφία της δεν είναι καλύτερη από τηλεοράσεις edge LED.