LG 55C1 vs Samsung 55QN85 vs Sony 55X93J

rosgr100

New member
19 April 2011
80
Υπάρχει πιθανότητα η 55C1 να πέσει, κατά την διάρκεια της Black Friday, χαμηλότερα από 1049€ που βγαίνει τώρα έμμεσα στο MediaMarkt;

Υπόψιν, στο Public, η ίδια τηλεόραση, δίνεται με την prepaid card 150€ -όπως και στα άλλα καταστήματα- αλλά και με δώρο Ticket Restaurant 120€, συν δώρο 5ετή εγγύηση.

Δεν ξέρω ποιο μοντέλο έχει το mediamarkt, είναι C14 ή C15? Αν ναι, τότε όχι δε νομίζω. Αν είναι C11 ή C12 (παραεισαγωγής) τότε ίσως, την είχε βγάλει τόσο το e-shop πριν κάποιες βδομάδες, λογικά αν την ξαναβγάλει, το κόβω γύρω στα 950ε. Αλλά μεγάλο, πολύ μεγάλο ΑΝ.
Προσωπικές εκτιμήσεις.

Αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα σε αυτά τα μοντέλα,
LG 55C1 vs Samsung 55QN85 vs Sony 55X93J,
ένεκα της της OLED τεχνολογίας, επειδή θα παίζει σίγουρα σαν PC monitor (για μικρά διαστήματα) και τηλεοπτικό πρόγραμμα για αρκετό χρονικό διάστημα λόγω συντρόφου, μήπως καλύτερα να προτιμήσω κάποια LCD;

Κι αν ναι, είναι προτιμότερη η Samsung ή η Sony;

(Η αλήθεια είναι πως διακαής πόθος είναι η OLED αλλά την φοβάμαι.)

Επειδή και εγώ σκεφτόμουν τις oled για τηλεοπτικό, κατάλαβα ότι θά έχεις θέματα με πολύωρη χρήση. Απο εμένα LCD και Sony 55X93J που έχει VA πάνελ

Επειδή και εγώ σκεφτόμουν τις oled για τηλεοπτικό, κατάλαβα ότι θά έχεις θέματα με πολύωρη χρήση. Απο εμένα LCD και Sony 55X93J που έχει VA πάνελ

Σήμερα κατάφερα να κάνω μια βόλτα σε διάφορα καταστήματα, δεν κατάφερα να βρω όλα τα μοντέλα που με ενδιαφέρουν.
Σίγουρα βγαίνει από τις επιλογές η qn85 -μου ειχε διαφύγει οτι ειναι ips- και μπήκαν οι qn90 και qn95.
Βλέποντας την qn95, μπορώ να πω ότι μου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, η x93j απο την άλλη, μου άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις.
Από oled είμαι ανάμεσα στην C1 και την Α80j, δεν κατάφερα να βρω καμιά απο τις δυο σε έκθεση, είδα την G1 -μαγεία- και την περσινή CX που πραγματικά ξεχώριζε σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες γύρω της, οπότε υποθέτω ότι και η C1 θα ειναι ανάλογης ποιότητας.
Δυστυχώς η QN95 και η Oled της LG ηταν σε διαφορετικές εκθέσεις οπότε δεν μπορώ να πω ότι ήταν η καλύτερη σύγκριση που θα μπορούσα να κάνω.
Άρα μάλλον κλείνω προς C1, που την είχα δει απο κοντά πριν μερικούς μήνες, την A80j που δεν την έχω δει από κοντά και την QN95.

Πρέπει όμως να αποφασίσω αν θα ξεπεράσω τον φόβο του burn in.

Είναι όλες όσες αναφέρθηκαν προηγουμένως, ακριβές επιλογές, αν θα προβάλλεται πολύ τηλεοπτικό. Ειδικά οι LCD επιλογές, οι οποίες έχουν παραπλήσιο κόστος με OLED.

Είναι όλες όσες αναφέρθηκαν προηγουμένως, ακριβές επιλογές, αν θα προβάλλεται πολύ τηλεοπτικό. Ειδικά οι LCD επιλογές, οι οποίες έχουν παραπλήσιο κόστος με OLED.
Καλησπέρα @Michalis3.

Από πλευράς μου, κυρίως ταινίες και ξένες τηλεοπτικές σειρές θα προβάλλονται, λίγο gaming και μερική χρήση ως PC monitor.
Για το τηλεοπτικό, ευθύνεται κυρίως το έτερον ήμισυ.
Για να το θέσω σε ποσοστά, 50% ταινίες και σειρές μέσω plex, 20% pc monitor και gaming και 30% τηλεοπτικό.

παντως παρα τις εκπτωσεις η C1 στο media markt ειναι στα 1499€ χωρις καρτα prepaid. H Β1 εχει prepaid.
Την ειχε πριν καιρο στα 1049€ οπως προανεφερες ?

παντως παρα τις εκπτωσεις η C1 στο media markt ειναι στα 1499€ χωρις καρτα prepaid. H Β1 εχει prepaid.
Την ειχε πριν καιρο στα 1049€ οπως προανεφερες ?

Καμμια έκπτωση, δυστυχώς κοροϊδία.
Ανεβασαν όλοι την τιμή μια δυο μέρες πριν στα 2 και κάτι, για να την ρίξουν πάλι στα 1499, όσο έπαιζε πριν τις εκπτώσεις δηλαδή.
Ναι, υπήρχε προσφορα 20% επιστροφή με κάρτες της eurobank και prepaid 150€, έμμεσα έβγαινε 1049€.
Ίδια τιμή ειχε και στον Κωτσοβολο - ειχε κανει price match και το πλαίσιο - την προηγούμενη Δευτέρα για 3 ώρες, 1249€ και με την prepaid που έδινε τοτε η LG έβγαινε 1049€. Την είχα βάλει στο καλάθι αλλά με έφαγαν οι πολλές σκέψεις και πέταξε το πουλάκι, εξαφανίστηκε μέσα στην πρώτη ώρα.

Καμμια έκπτωση, δυστυχώς κοροϊδία.
Ανεβασαν όλοι την τιμή μια δυο μέρες πριν στα 2 και κάτι, για να την ρίξουν πάλι στα 1499, όσο έπαιζε πριν τις εκπτώσεις δηλαδή.
Ναι, υπήρχε προσφορα 20% επιστροφή με κάρτες της eurobank και prepaid 150€, έμμεσα έβγαινε 1049€.
Ίδια τιμή ειχε και στον Κωτσοβολο - ειχε κανει price match και το πλαίσιο - την προηγούμενη Δευτέρα για 3 ώρες, 1249€ και με την prepaid που έδινε τοτε η LG έβγαινε 1049€. Την είχα βάλει στο καλάθι αλλά με έφαγαν οι πολλές σκέψεις και πέταξε το πουλάκι, εξαφανίστηκε μέσα στην πρώτη ώρα.
λογικα θα ξαναβγαλουν καλυτερη τιμη μιας και πλησιαζει black friday. τα ανεβαζουν πριν αυτη την περιοδο για οποιον και καλα τσιμπησει

Αν γίνονται τακτικά compensation cycles (και δεν είναι διαρκώς, πολύ ψηλά η φωτεινότητα), πιθανώς δε θα προκύψει πρόβλημα με κάποιαν OLED. Πάντως, η 55" C1 μάλλον θα κοστίζει πάνω κάτω 1200 ευρώ, κατά την περίοδο της Black Friday, στις αλυσίδες καταστημάτων. Κοντά στα χίλια ευρώ, θα είναι σαφώς πολύ καλή περίπτωση για αγορά.

Και τελικά, 55QN95.
Στα 1299€, με 200€ prepaid, δωρεάν "premium" 5ετη (+3 έτη) -ευχαριστούμε το πορτοκολαμάγαζο για την δυνατότητα να παζαρεψουμε* και με τους υπόλοιπους την δωρεάν 5ετη😉- και δωρεάν calibration, τωρα το τι calibration θα είναι αυτό, μέσω του τεχνικού του καταστήματος αγοράς, θα δείξει.

Αρκετά συμφέρουσα προσφορά -η LG έχει τρελαθεί με τις τιμές, συν τις ανύπαρκτες προωθητικές;- που σε συνδυασμό με την εικόνα, που πλησιάζει αρκετά τα επίπεδα μιας Oled και την ανυπαρξία της πιθανότητας -και του φόβου- για burn-in, με έπεισαν να προχωρήσω στην αγορά.

Περιμένουμε -πως και πως- την Δευτέρα τώρα, και ελπίζουμε σε πάνελ χωρίς DSE.

*Χρειάστηκε αρκετή προσπάθεια για να φτάσουμε στο δωρεάν, από 161, στα 100, μετά στα 90, μετά στα 50 -αφού ήρθε ο διευθυντής- και εντέλει, καθώς υπήρχε άλλη μια παραγγελία που θα πήγαινε και αυτή για ακύρωση σε διαφορετική περίπτωση, φτάσαμε στο δωρεάν.

• Like
Reactions: bilham and atr3jiu