LG 55LA860V Vs Sony KDL-55W905

Savdown

New member
12 April 2014
11
Καλησπέρα,
Θέλω βοήθεια για την επιλογή καινούργια τηλέόρασης, τα μοντέλα που με ενδιαφέρουν είναι τα παραπάνω στον τίτλο.
Αλλα δίνω ένα προβάδισμα στην Lg λόγο Magic Motion Remote Control και Dual Play.
Βέβαια αν η ποιότητα είναι κατα πολύ υπέρ της SOny το ξανασκέφτομε!
Ποιά η γνώμη σας οι γνωρίζοντες;
Ευχαριστώ

ΥΓ
Να προσθέσω και ένα ακόμα μοντέλο στην σύγκριση Sony KDL-55W955B.
Με ενδιαφέρει επίσης να παίζει όλους τους τύπους βίντεο αρχείων, έχω μια Samsung αυτήν την στιγμή και πολύ σπάνια να μου βγάλει πως ο τύπος του αρχείου δεν υποστιρίζεται.

Last edited:
Η Sony KDL-55W905A εχει καλύτερη εικόνα με διαφορά απο τις άλλες δύο.

Σαφως και 55w905,δεν τιθεται κανενα θεμα συγκρισης στην ποιοτητα εικονας σε σχεση με τις αλλες 2.Και επισης η σημερινη τιμη της 905 ειναι παρα πολυ καλη,αν σκεφτεις οτι οταν κυκλοφορησε αγγιζε το 3χιλιαρο!Τωρα αν θες μαγικα τηλεκοντρολ κτλ. και δεν σε ενδιαφερει αποκλειστικα η ποιοτητα εικονας,αλλαζει το πραγμα,απλα η αποψη μου ειναι οτι η τηλεοραση ειναι τηλεοραση,δεν ειναι pc και gadget...

Last edited:
Ευχαριστώ παιδιά, αλλα και η Sony KDL-55W955B είναι χειρότερη της Sony KDL-55W905;
Μάλλον τήν Sony KDL-55W905 θα προτιμήσω τελικά.

Ευχαριστώ παιδιά, αλλα και η Sony KDL-55W955B είναι χειρότερη της Sony KDL-55W905;
Μάλλον τήν Sony KDL-55W905 θα προτιμήσω τελικά.

Η Sony W955 έχει πάνελ IPS όπως και η LG οπότε καλύτερα να την αποφύγεις γιατί το μαύρο και η αντίθεση σε σκοτεινό χώρο είναι σε μέτρια (και κάτω) επίπεδα.

Επίσης μπορείς να δεις και την Samsung 55F8000 που υπολείπεται μεν ελάχιστα σε μαύρο/αντίθεση από την W905 αλλά έχει την καλύτερη επεξεργασία για τηλεοπτικό που υπάρχει σε τηλεόραση (καλύτερη και από την W905) και όλα τα "καλούδια" που έχει η LG και ακόμη παραπάνω.

Last edited:
Ήμουν ανάμεσα στην F8000 και στην W905,τελικα πηρα την sony λογω του πολυ καλυτερου τηλεοπτικου στα δικα μου ματια σε συγκρισης που εκανα οπου της εβλεπα μαζι.Και μαλιστα αισθητη διαφορα υπερ της w905.

Δεν ξέρω ακριβώς τι ρυθμίσεις είχαν οι τηλεοράσεις που είδες αλλά η F8000 έχει καλύτερη εικόνα στο τηλεοπτικό σήμα...

Samsung’s SD processing has been top notch for some time now, with some minimal hiccups previously along the way relating to film mode detection. The UE55F8000 excels in every area, correctly identifying film-to-PAL (European standard def TV) content and adjusting its deinterlacing accordingly so it doesn’t draw jaggies where there should be none.
It also features a scaling algorithm which is the most sympathetic to standard-def content we’ve ever seen. It favours smooth spatially interpolated pixels instead of ringy, aliased, “sharp” edges. That strategy makes a lot of sense, because nearly all SD content has been lowpass filtered (basically, blurred) anyway to reduce the transmission requirements, meaning that there’s very little high frequency detail to preserve. By avoiding emphasising high frequencies in this way, Samsung’s scaling engine avoids exaggerating mosquito noise and block edges in compressed video. It does, however, mean that the incredibly rare well-mastered, fully detailed SD DVDs and other standard-definition sources might look a little smoother compared to how they look when played through some other devices.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue55f8000-201303212755.htm?page=Performance

The Sony KDL-46W905A’s upscaling quality belonged in the upper tier among its peers, capturing all the standard-def resolution then displaying it crisply with only minor ringing. Video-mode deinterlacing was decent rather than stellar, betraying more jaggies than competing models from major HDTV brands, though we’d be lying if we said we saw many in real-life viewing. The 46W9 correctly detected and processed 3:2 cadence over 480i, but failed for the more important (at least in the UK) 2:2 film-mode deinterlacing – we suggest sending progressive video signal to the LED TV to avoid seeing twitter, jagged edges or resolution loss in film-based material.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue46f8000-201306093072.htm

Ήμουν ανάμεσα στην F8000 και στην W905,τελικα πηρα την sony λογω του πολυ καλυτερου τηλεοπτικου στα δικα μου ματια σε συγκρισης που εκανα οπου της εβλεπα μαζι.Και μαλιστα αισθητη διαφορα υπερ της w905.

Η εικόνα της W905Α είναι λίγο περισσότερο ευκρινής,βγάζει λίγο παραπάνω λεπτομέρεια πχ σε πολύ μικρές γραμματοσειρές σε τηλεοπτικό.Όλες οι Sony με X-Reality PRO ,W σειρά(2013-2014).

Kαι εγω ημουνα μεταξυ F8000 και W905 (στις 40'') και κατεληξα στην Sony. Στο media markt ειχαν βαρεθει να με βλεπουν μεχρι να αποφασισω....:chinscratch: